Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorinko mogła płytka nie wyłapać oddechu, jak zlee leżała. Choć u nas nawet delikatne dotykanie materaca powodowało, że monitor odczuwał to jako oddech, więc działal bez zarzutu. A może materac jest za gruby... trudno powiedzieć. Nam babka w sklepie mówiła, że gryka kokos czasem zaburza działanie.
Myśmy z innych przyczyn wymieniali, ale przy okazji wyszło na dobre dla monitora.
Tam z tyłu jeszcze reguluje się czułość monitora pokrętłem, może to jest na niski poziom usyawione?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 13:47
-
Agatia mam pokretlo 0-5. Jaki numerek powinnam teraz ustawic?
Ja poki co jem prawie jak na diecieTylko zamast chleb jem bulki kajzerki i jem pasztet
No i oczywiscie 1 sniadanie nie od razu po przebudzeniu tylko ewidentnie jak zglodnieje
Jednak przyzwyczajenie robi swoje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 14:53
agatia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:Ja zgrzeszylam
za 15-20min napisze jak i jakie cukry.
Mam wyrzuty sumienia ale taka miałam chcieć że........hohożabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWarto było ale pojadłam i jeszcze zostało na jutro.
Zamówiłam pizze z pizzerii Prestiż nazywała się poza szefa.
Oczywiście z sosem czosnkowym:-)
Wielkość 42 cm. Spora:-)
A ja zjadłam dwa duże trójkąty.
Była pyszna i więcej nie zmiescila ale jutro poprawię mam nadzieję że będzie smaczna.
Juniorkowi też smakuje bo po całym brzuchu skacze aż do WC mnie pogonilo tak ugniata te flaki moje.
A o najważniejszym bym zapomniała:-)
Cukry na jednej 121 na drugiej 111:-)agusza, martta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytwardan wrote:Więcej już nie zjadaj, bo po pizzy cukier może jeszcze wzrosnąć po 1,5h. Jest tłusta i żółty ser trzeba uważać...
Tak tak dobrze ze mi przypomnialas:-)
Z ciekawości sprawdzę jeszcze raz po 2h od posiłku:-)
Nie mam miejsca nie będę się rozpychac
Na dodatek mały tak się rusza że od rana mnie brzuch bolał od tych jego akrobacji bo pozycje miał co chwila inne:-)
Pizza była z kapusta pekińska,kukurydza,pomidor,kurczak, jakaś zielona trawa:-),bez sera żółtego bo go nie widziałam:-)
Walka o imię dla juniora trwa.
Ahhhh ten mój mąż nie może się zdecydowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 19:42
-
Żabko no i luksusowo
dobra pizza nie jest zła
myślałam, że bardziej zgrzeszylas, takie napięcie wprowadziłas
Znaczy się lepiej pizzę niż kanapki, bo po chlebie bardziej potrafii wywalić w kosmos
PS. Nad jakimi imionami trwa największa debata? Ku któremu najbardziej skłania się mąż?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 19:47
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHahahhaha
No wiesz pizza dla cukrzycowej mamy hahhaha
Żeby bardziej zgrzeszylam to chyba tabliczkę czekolady bym musiała zjeść i to mlecznej z nadzieniem co??????
Prędzej teraz bym się schaftala
Leżę z brzuchem do góry a mąż mówi ale cie wzięło po tej pizzy jakbyś w ciąży była hahahha żarty się go trzymają ale chyba w ten sposób pokazuje że bardzo się cieszy bo dzisiaj cały czas temat ciąża poród jak to będzie i za imię się wziął natchnienia dostał
agatia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgatia jak już jesteś kiedy najszybciej a kiedy najpóźniej ale w tygodniach ciąży robi się cc??????
Bo próbuje wyliczyć termin porodu ale nie wiem którego tygodnia się trzymać.
29.06 mam wizytę ro pewnie się gin określi kiedy będzie cc ale ja bym chciała już yeraz wiedzieć
Mogłabyś coś napisać jak się orientujesz? -
Żabko wszystko zależy od gina
moja czeka z cc jak najdłużej się da i jak zaczynają się lekkie skurcze, wtedy kładzie na oddział i cc. Dla tego zaczynam niedługo regularne ktg w klinice, a po 34tc codziennie lub co 2 dzien. Moja ginka uważa, że najlepiej robić cc wtedy kiedy dziecko jest fizjologicznie gotowe do wyjścia, a nie wyciągać je nagle.
U mnie wstępnie w skończonym 37tc z racji tego, że z Borkiem siadały przepływy, ale jak tylko się da dłużej to super
Jak leżałam w szpitalu to lekarze zazwyczaj robili cc id 37+1 do 39+1. Nie czekają z cięciem do 40 tc.
Choć nie ma reguły bo moja kumpela z bliźniakami byłaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 20:09
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja w środę ustalam wstępna datę cc, choć ginka już mi powiedziała, że z dnia na dzien może się to zmienić
zależy od ktg i kontroli przepływów.
Jestem ciekawa, jak "Edek" będzie miał na imięjakoś mam przeczucie, że Wiktor albo Robert
ale czekam na info z pierwszej ręki
Oby cukier po 2h był ok -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny