Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
agatia wrote:Agusza my kupiliśmy dla siedzącego już synka Römera z Britaxa, ma lepsze opinie niż MC, jestem bardzo z niego zadowolona choć jest bez isofixa bo takie mieliśmy auto. Dla młodej chciałam z isofixem, ale czytałam, że te na pasy mają lepsze oceny w testach.
Co do cukru na czczo to w por dla ciężarnych do 95 pozwalają mieć, powyżej włączają insu. Pan dr właśnie powiedział, że nie ma różnicy między 89 a 92. Ale już między 89 a 96 jest. Oni bazują na zagranicznych normach i badaniach, choc teoretycznie oczywiście na naszych PLja sie wprost zapytałam, o ile zwiększam ryzyko przy tym przekroczonym cukrze na czczo i lekarz nawet nie umiał mi powiedzieć dla tych większych wartości. Nie dziwie sie, bo badania chyba sa dla średniej dobowej, ze coś tam sie zwiększa powyżej 100 na dobę minimalnie i znacznie sie zwiększa przy 140 na dobę. Generalnie lekarz był sfrustrowany, jak go o to pytałam
obstawiam, ze to przez to, ze normy na czczo i po posiłkach zostały tak ustawione, zeby wyszła ta optymalna norma dobowa, ale nie wiem, już mi sie nie chce dociekać.
Kamcia, my tez byśmy nie odpuścili, ale nawet nie wiadomo, kto to zrobił! Dobrze zrobiłaś z piwnica, niestety, jak nie zadbasz o swoje interesy, to nikt tego za Ciebie nie zrobi. Niestety ze wszystkim tak jest, także z naszym zdrowiem
Żabka, faktycznie dziwne z tym automat przedłużeniem...masz to w umówie zaznaczone (albo w OWU)? -
nick nieaktualnyAgusienka nawet czytając wczoraj jakieś fora ktoś tam znalazł paragraf że tak jest.
Także na przyszłość jak niechęcią OC w obecnej ubezpieczalni to 30dni szybciej złozcie wypowiedzenie.
Moim zdanie to jakiś nakaz/przymus jest te automatycznie odnawianie polisy przecież umowa jest od do jakiegoś dnia więc automatycznie wygasa a nie przedłużają bo tak chcą.
Kamcia żartujesz! Kiedy zamierzają wydać wam te rachunki???? A potem co gotówką może jednorazowo zapłacić??????
Wszędzie nas okradaja:-( -
agusieńka
jak sami nie zadbamy o interesy to nikt za nas tego nie zrobi
ja zmieniłam nastawienie po ostatniej stłuczce pod blokiem (moja pierwsza więc emocje były), wtedy jeszcze auto a więc i polisa były na męża...podpisałam oświadczenie, ze moja wina (bo tak to wygladało)i tyle, u nas tyci rysa na zderzaku, wiec nic z tym nie robiliśmy (tamten miał gorzej)
i jedna rzecz nie dawała mi spokoju-czemu to sie stało, przeciez uważalam (wyjezdzałam z parkingu i uderzyłam w stojące auto, którego na chodniku nie było kilka sekund wczesniej), debil rzuciła tylko hasło że powinnam patrzec w lusterka...i to zdanie życ mi nie dało. Poszłam wieczorem na policje i sobie o tym pogadałam...doszłam później do wniosku, ze ten debil wjechał mi wprost pod zderzak, dlatego go nie widzialam, bywa tu codziennie i wiem, jak wjeżdza...kiedy poszlam w tej sprawie do komornika (miał siedzibe w bloku i miał kamery), ale niestety nie było juz nagrań...a wielka szkoda...wtedy sobie obiecałam, ze nigdy tak sie nie dam !!!była moja wina (no bo do ruchu sie włączałam), ale on nawet nie miał prawa tam parkować. N OC zwyzki, więc zrobilismy darowizna i auto jest na mnie, stąd pracujemy na nowo na zniżki...
biada temu, kto mi na drodze stanie -
zabka
pamietasz ze bylismy w siedzibie ENEA i tam wyszło że nikt nam licznika w lutym nie spisał (a to był maj), zmieniliśmy taryfe,w związku z tym licznik zmienili i spisali...ale rachunkow nadal brak...tzn blankietów płatności, boniby moge dowolne kwoty wpłacać na konto, ale tego nie zrobię (bo tym samym przyznałabym im rację)...nadal czekam, powiedziałam, że nie ma mowy, abym jednorazowo zaplacila.Raty tez nie sa rozwiązaniem (łaski mi nie robią) całą rozmowe godzinna nagralismy. Dlatego spokojnie czekam, to ewidentnie ich wina, a ja sie nie dam2 reklamacje telefonicznie zgłosilam
przy trzeciej juz nie zapanuje nad soba (nie w sensie emocji tylko nastawienia, z pelna swiadomościa, ze nagrywaja)
żabka04 lubi tę wiadomość
-
żabka04 wrote:Agusienka nawet czytając wczoraj jakieś fora ktoś tam znalazł paragraf że tak jest.
Także na przyszłość jak niechęcią OC w obecnej ubezpieczalni to 30dni szybciej złozcie wypowiedzenie.
Moim zdanie to jakiś nakaz/przymus jest te automatycznie odnawianie polisy przecież umowa jest od do jakiegoś dnia więc automatycznie wygasa a nie przedłużają bo tak chcą.
Kamcia żartujesz! Kiedy zamierzają wydać wam te rachunki???? A potem co gotówką może jednorazowo zapłacić??????
Wszędzie nas okradaja:-( -
u mnie nie wiem czy tak jest z automatycznym przedłużeniem...na pewno moge zmienić firmę i nic nie musze wypowiadać! jestem tego wręcz pewna na 100% bo my często zmienialismy
dlatego osobiscie chodze do agenta, bo ten każdorazowo sprawdza inne oferty i biore najtańszą -
nick nieaktualnyKamcia pamiętam że byliście i dzwoniliście ale żeby do tej pory spali i nie wysąłali nic??????????? paranoja!!!!!
A wiecie co ważne że jest oc , nie ma przerwy bo nie uśmiecha mi się płacić kary.
Możemy spokojnie jechać na wczasy bo jest pakiet oc i przegląd hihi
Na rok spokój.
Mąz się smieje ze do roku kupi większe auto bo przecież za rok synkowi na wczasy bedzie trzeba wziąść wózek i graty hahahah
także czas pokarze ........
Teraz skupiam się na wczasach a potem wyprawka pranie i prasowanie bo tylko mam wyprane i poprasowane do rozmiaru 60
A i pewnie bede przeżywać cc bo zamierzam na wizycie się dowiedzieć kiedy co i jak to już w środę
-
zabka
własnie dlatego rano trzymałam kciuki-bo i OC i przegląd po terminie, więc mogli robić problem...
ja juz nauczyłam sie wczesniej to załatwiać a zwłaszcza przegląd
dwa lata temu robiliśmy wspólnie przegląd i facet przyczepił sie do lamp (jak i rok wczesniej i dwa lata wczesniej, nawet 3), a ja byłam w ciązy...mąz mial wyjechać...(chyba na poligon)
zamiast jak zwykle odpuscić dal nam 2 tyg na "usunięcie usterki"ale jaja...ja w ciązy, mąż wyjezdza...kto to kupi, zrobi, by w ciągu 2 tyg sie zmiescić...wtedy brzuszek zadziałał, ale my stacje diagnostyczna zmieniliśmy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 11:13
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyz przeglądem nie bylo by problemu
auto sprawne mój naprawia wszystko na bieżąco pilnuje :-0 a po drugie zna takie stacje diagnostyczne że jedzie płaci w kieszeń i ma ( różnica 30-50 zł) i przegląd jest .....
Niektóre stacje to brak mi słów........
Ważne że się uporałaś z problem i brzuszek wykorzystałaś hihi
Mój wczoraj wyjechał że on do pracy teraz będzie jeździł na 11 a wyjeżdża o 10:15) więc ja wszystko musze ogarnąć : oc, przegląd, koło zapasowe, kupić olej trzeba dolać i plus moje obowiązki: ugotować obiad, odebrać dziecko z przedszkola, zakupy (bo teraz oszczędnie i codziennie żeby być na bieżąco przed wyjazdem i wszystko zjeść) itd itd.
Powiedziałam co myślałam królewiczowi i odpuścił sam będzie załatwiał faceci!!!!!
Ciśnienie mi podniósł dobrze że na chwilkę
-
nick nieaktualnyJa już po obiadku.
Zjadłam ta sama porcję pizzy z sosem czosnkowym. Dokroilam pół pomidora na te dwa kawałki pizzy.
Mam nadzieję że wynik będzie taki jak wczoraj.
Miałam iść na spacer ale nie mam ochoty wchodzić po tych schodach dziś już byłby trzeci raz potem po córkę to już byłby czwarty nie dam rady tak latać.
Więc robię to co wczoraj po kolacji mam nadzieję że tak samo wpłynie na wynik cukru.
A najchętniej poszłabym spać -
nick nieaktualny
-
zabka
nie mam pomysłu na zupkę...nie moge smaka wymysleć, a więc nic nie gotuje
ostatnio jednak chleb mi bardzo smakuje
a ja 1 sniadanko o 9,a drugie około 12, pomiedzy nimi kaszka (100g), obiad o 15, ale między sniadaniem i obiadem owoce, obiadokolacja około 18, słodkie, ostatnia kolacjaja nawet nie mam czasu głodu poczuć
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam ochotę na czekoladę mleczna albo jakieś ciasto czekoladowe wrrrrrrrr
Dam znać:-)za 15min:-)
Mi właśnie przyszły z zakładu fiszki i papiery do wypełnienia do macierzyńskiego itp.
Czytam i nie umiem przeczytać że zrozumieniem. Mój mózg nie działa poprawnie co ta ciąża że mnie robi wrrr
Wrzuciłam za szybę pomyślę jak mózg będzie pracował hahahha