X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Agusza my kupiliśmy dla siedzącego już synka Römera z Britaxa, ma lepsze opinie niż MC, jestem bardzo z niego zadowolona choć jest bez isofixa bo takie mieliśmy auto. Dla młodej chciałam z isofixem, ale czytałam, że te na pasy mają lepsze oceny w testach.
    Co do cukru na czczo to w por dla ciężarnych do 95 pozwalają mieć, powyżej włączają insu. Pan dr właśnie powiedział, że nie ma różnicy między 89 a 92. Ale już między 89 a 96 jest. Oni bazują na zagranicznych normach i badaniach, choc teoretycznie oczywiście na naszych PL :)
    Poczytam o tym Romerze :) ja sie wprost zapytałam, o ile zwiększam ryzyko przy tym przekroczonym cukrze na czczo i lekarz nawet nie umiał mi powiedzieć dla tych większych wartości. Nie dziwie sie, bo badania chyba sa dla średniej dobowej, ze coś tam sie zwiększa powyżej 100 na dobę minimalnie i znacznie sie zwiększa przy 140 na dobę. Generalnie lekarz był sfrustrowany, jak go o to pytałam :):) obstawiam, ze to przez to, ze normy na czczo i po posiłkach zostały tak ustawione, zeby wyszła ta optymalna norma dobowa, ale nie wiem, już mi sie nie chce dociekać.

Kamcia, my tez byśmy nie odpuścili, ale nawet nie wiadomo, kto to zrobił! Dobrze zrobiłaś z piwnica, niestety, jak nie zadbasz o swoje interesy, to nikt tego za Ciebie nie zrobi. Niestety ze wszystkim tak jest, także z naszym zdrowiem :(
    Żabka, faktycznie dziwne z tym automat przedłużeniem...masz to w umówie zaznaczone (albo w OWU)?

relganliumoc9u3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka nawet czytając wczoraj jakieś fora ktoś tam znalazł paragraf że tak jest.
    Także na przyszłość jak niechęcią OC w obecnej ubezpieczalni to 30dni szybciej złozcie wypowiedzenie.
    Moim zdanie to jakiś nakaz/przymus jest te automatycznie odnawianie polisy przecież umowa jest od do jakiegoś dnia więc automatycznie wygasa a nie przedłużają bo tak chcą.

Kamcia żartujesz! Kiedy zamierzają wydać wam te rachunki???? A potem co gotówką może jednorazowo zapłacić??????
    Wszędzie nas okradaja:-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusieńka
    jak sami nie zadbamy o interesy to nikt za nas tego nie zrobi :)
    ja zmieniłam nastawienie po ostatniej stłuczce pod blokiem (moja pierwsza więc emocje były), wtedy jeszcze auto a więc i polisa były na męża...podpisałam oświadczenie, ze moja wina (bo tak to wygladało)i tyle, u nas tyci rysa na zderzaku, wiec nic z tym nie robiliśmy (tamten miał gorzej)
    i jedna rzecz nie dawała mi spokoju-czemu to sie stało, przeciez uważalam (wyjezdzałam z parkingu i uderzyłam w stojące auto, którego na chodniku nie było kilka sekund wczesniej), debil rzuciła tylko hasło że powinnam patrzec w lusterka...i to zdanie życ mi nie dało. Poszłam wieczorem na policje i sobie o tym pogadałam...doszłam później do wniosku, ze ten debil wjechał mi wprost pod zderzak, dlatego go nie widzialam, bywa tu codziennie i wiem, jak wjeżdza...kiedy poszlam w tej sprawie do komornika (miał siedzibe w bloku i miał kamery), ale niestety nie było juz nagrań...a wielka szkoda...wtedy sobie obiecałam, ze nigdy tak sie nie dam !!!była moja wina (no bo do ruchu sie włączałam), ale on nawet nie miał prawa tam parkować. N OC zwyzki, więc zrobilismy darowizna i auto jest na mnie, stąd pracujemy na nowo na zniżki...
    biada temu, kto mi na drodze stanie ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    pamietasz ze bylismy w siedzibie ENEA i tam wyszło że nikt nam licznika w lutym nie spisał (a to był maj), zmieniliśmy taryfe,w związku z tym licznik zmienili i spisali...ale rachunkow nadal brak...tzn blankietów płatności, boniby moge dowolne kwoty wpłacać na konto, ale tego nie zrobię (bo tym samym przyznałabym im rację)...nadal czekam, powiedziałam, że nie ma mowy, abym jednorazowo zaplacila.Raty tez nie sa rozwiązaniem (łaski mi nie robią) całą rozmowe godzinna nagralismy. Dlatego spokojnie czekam, to ewidentnie ich wina, a ja sie nie dam :) 2 reklamacje telefonicznie zgłosilam :D przy trzeciej juz nie zapanuje nad soba (nie w sensie emocji tylko nastawienia, z pelna swiadomościa, ze nagrywaja)

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Agusienka nawet czytając wczoraj jakieś fora ktoś tam znalazł paragraf że tak jest.
    Także na przyszłość jak niechęcią OC w obecnej ubezpieczalni to 30dni szybciej złozcie wypowiedzenie.
    Moim zdanie to jakiś nakaz/przymus jest te automatycznie odnawianie polisy przecież umowa jest od do jakiegoś dnia więc automatycznie wygasa a nie przedłużają bo tak chcą.

Kamcia żartujesz! Kiedy zamierzają wydać wam te rachunki???? A potem co gotówką może jednorazowo zapłacić??????
    Wszędzie nas okradaja:-(
    Hmm, tak mi sie wydaje, ze musi być zapis w umówie o możliwością przedłużenia auto, ale moze jest inaczej z oc. W każdym razie zapamiętam na przyszłość :)

relganliumoc9u3n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nie wiem czy tak jest z automatycznym przedłużeniem...na pewno moge zmienić firmę i nic nie musze wypowiadać! jestem tego wręcz pewna na 100% bo my często zmienialismy
    dlatego osobiscie chodze do agenta, bo ten każdorazowo sprawdza inne oferty i biore najtańszą

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia pamiętam że byliście i dzwoniliście ale żeby do tej pory spali i nie wysąłali nic??????????? paranoja!!!!!

A wiecie co ważne że jest oc , nie ma przerwy bo nie uśmiecha mi się płacić kary.
    Możemy spokojnie jechać na wczasy bo jest pakiet oc i przegląd hihi
    Na rok spokój.
    Mąz się smieje ze do roku kupi większe auto bo przecież za rok synkowi na wczasy bedzie trzeba wziąść wózek i graty hahahah
    także czas pokarze ........
    Teraz skupiam się na wczasach a potem wyprawka pranie i prasowanie bo tylko mam wyprane i poprasowane do rozmiaru 60 :-)
    A i pewnie bede przeżywać cc bo zamierzam na wizycie się dowiedzieć kiedy co i jak to już w środę :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    własnie dlatego rano trzymałam kciuki-bo i OC i przegląd po terminie, więc mogli robić problem...
    ja juz nauczyłam sie wczesniej to załatwiać a zwłaszcza przegląd
    dwa lata temu robiliśmy wspólnie przegląd i facet przyczepił sie do lamp (jak i rok wczesniej i dwa lata wczesniej, nawet 3 :D ), a ja byłam w ciązy...mąz mial wyjechać...(chyba na poligon)
    zamiast jak zwykle odpuscić dal nam 2 tyg na "usunięcie usterki" :D ale jaja...ja w ciązy, mąż wyjezdza...kto to kupi, zrobi, by w ciągu 2 tyg sie zmiescić...wtedy brzuszek zadziałał, ale my stacje diagnostyczna zmieniliśmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 11:13

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z przeglądem nie bylo by problemu :-)
    auto sprawne mój naprawia wszystko na bieżąco pilnuje :-0 a po drugie zna takie stacje diagnostyczne że jedzie płaci w kieszeń i ma ( różnica 30-50 zł) i przegląd jest .....

Niektóre stacje to brak mi słów........

Ważne że się uporałaś z problem i brzuszek wykorzystałaś hihi

Mój wczoraj wyjechał że on do pracy teraz będzie jeździł na 11 a wyjeżdża o 10:15) więc ja wszystko musze ogarnąć : oc, przegląd, koło zapasowe, kupić olej trzeba dolać i plus moje obowiązki: ugotować obiad, odebrać dziecko z przedszkola, zakupy (bo teraz oszczędnie i codziennie żeby być na bieżąco przed wyjazdem i wszystko zjeść) itd itd.
    Powiedziałam co myślałam królewiczowi i odpuścił sam będzie załatwiał faceci!!!!!
    Ciśnienie mi podniósł dobrze że na chwilkę :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    ale już wkrótce wypoczniesz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po obiadku.
    Zjadłam ta sama porcję pizzy z sosem czosnkowym. Dokroilam pół pomidora na te dwa kawałki pizzy.
    Mam nadzieję że wynik będzie taki jak wczoraj.
    Miałam iść na spacer ale nie mam ochoty wchodzić po tych schodach dziś już byłby trzeci raz potem po córkę to już byłby czwarty nie dam rady tak latać.
    Więc robię to co wczoraj po kolacji mam nadzieję że tak samo wpłynie na wynik cukru.
    A najchętniej poszłabym spać:-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ty zjadłaś obiad a ja w teorii 2. śniadanie :D
    zupy chyba nie mam od tygodnia, więc obiad to tez kanapki :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dopiero drugie śniadanie wcinasz!
    Tak wiem że ty jesz inaczej pierwsze śniadanie hihi
    Ja bym z głodu zdechla :-)
    Co nie masz ochoty na zupke czy nie chce ci się gotować?:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    nie mam pomysłu na zupkę...nie moge smaka wymysleć, a więc nic nie gotuje :D
    ostatnio jednak chleb mi bardzo smakuje
    a ja 1 sniadanko o 9,a drugie około 12, pomiedzy nimi kaszka (100g), obiad o 15, ale między sniadaniem i obiadem owoce, obiadokolacja około 18, słodkie, ostatnia kolacja :D ja nawet nie mam czasu głodu poczuć :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze że chleb ci wchodzi :-)
    Za mną słodkie znowu chodzi:-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    ale to normalne że nam sie chce slodkiego...tak organizm ludzki jest skonstruowany...potrzebuje cukrów prostych i złozonych
    a na odwyku tym bardziej sie chce :)
    damy rade

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chyba po 14 do pracy podjade z l4 i zrobie tyci zakupy. Zaryzykowalam i włosy w tej wodzie umyłam. Muszę zrobić sie na bóstwo hehe :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko daj znać ja po pizzy :) bo za mną chodzi przez Ciebie ;) i chyba jutro zrobię domową.
    Słodkiego też mi się chce więc kupiłam polr kilo agrestu :) mam i princepolo ale z chlebem jakos nie mam na to dzisiaj ochoty ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan, czy ta cisza oznacza rozpakowanie? :-D oby, oby... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę na czekoladę mleczna albo jakieś ciasto czekoladowe wrrrrrrrr

Dam znać:-)za 15min:-)

Mi właśnie przyszły z zakładu fiszki i papiery do wypełnienia do macierzyńskiego itp.
    Czytam i nie umiem przeczytać że zrozumieniem. Mój mózg nie działa poprawnie co ta ciąża że mnie robi wrrr
    Wrzuciłam za szybę pomyślę jak mózg będzie pracował hahahha

‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ