Hipotrofia- za małe dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Evli wrote:Hej
Mojej krewetce coś średnio idzie przybiera ie na wadze. Wczoraj było 970 już się cieszyłam że dobijemy zaraz do kilograma a tu dziś 945..heh
Od wczoraj dostaje moje surowe mleczko
Ogólnie radzi sobie 💪 coraz mniej maszyn i leków potrzebuje
Basia a Ty jak się czujesz? Kiedy usg?
Ja dzisiaj jestem po konsultacji w szpitalu. Podejrzenie wczesnej hipotrofii. Mały waży 270g więc przybrał 70g w dwa tygodnie. Chyba trochę mało... ogólnie zamrtwiło mnie to że dzisiaj 22+2 a z usg 19+2. To trzy tygodnie różnicy a ostatnio było dwa... włączyli mi acard i neoparin.. zostaję pod opieką w poradni w szpitalu. Wizyty dość częste będą. Kolejna już we wtorek. Mam nadzieję że mój synuś będzie równie dzielny jak Twoja córciaMisiabella lubi tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Basiu u Nas przepływy były złe napewno od 24-25tc. Być może juz wczesniej było coś nie tak. Wytrzymaliśmy do 29+4. Mieliśmt złe przepływy pępowinowe, potem w główce i ostatecznie przepływ wsteczny. Niestety niewiele można zrobić w takiej sytuacji. Ja dostawałam pentoksyfiline (polfilin) i tyle. Na własną rekę brałam Medargin na podłuczenie małej. Być może clexane? Ale mi nikt tego nie proponował. Trzymaj się kochana! Najwazniejsze, ze wiesz o tych przepływach. U Nas na 10 'specjalistów' połowa twierdziła, że jest super..ale jednak nie było. Mam nadzieję, ze jestes pod dobrą opieką i w szpitalu o IIIstopniu referencyjności. A co lekarze mówią?Nikola Mała Wojowniczka 03.01.19 880g i 37cm❤
-
Basiu, a nie byłaś ostatnio przeziębiona lub coś w tym rodzaju? U nas też raz wyszly przeplywy zle po glupim katarze. I po kilku dniach wróciło do normy. Dobrze, że idziesz do szpitala. Tam będą monitorować sprawę na bieżąco. Mam nadzieję, że wszystko szybko się ustabilizuje. Trzymam kciuki!
Evli lubi tę wiadomość
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Evli odciągałam przez ponad 2 miesiące. Laktacja zaczęła mi zanikać i zrezygnowałam. Nic na mnie nie działało. A że karmić piersią nie będę to wiedziałam od początku, gdy Nikola się urodziła. Ma rozszczep podniebienia i karmienie piersią jest nierealne. Być może gdyby nie to, miałabym więcej samozaparcia w sobie. A jak tam Twoja laktacja? Ile malutka je? Jak z oddychaniem? Przybiera na wadze? Wybacz za ilość pytań, ale ciekawa jestem co u Was. Trzymam kciuki nieustannie🙂Nikola Mała Wojowniczka 03.01.19 880g i 37cm❤
-
Paulciaa rzeczywiście teraz mi świta że pisałaś o tym podniebieniu.
Ja zaczynam odciaganie koło 6 rano à kończę koło 22-23h co 3 godz i przez dzień ściągnę te 400-500ml.
Małej zwiększyli porcje. Dzis miała 8ml co 3 godz. Waży 1005gram
Dalej jest zaintubowana że względu na to serduszko. Lekami trzymają przewód botalla otwarty. Tlen ma podawany na poziomie 23-26%, zależy w sumie od pozycji leżenia
Basia odezwij się jak będziesz mieć chwilkę
Migotka83, Ania0306, silent lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli, bardzo ładnie Twoja Kruszynka przybiera Silna Dziewczyna
Ja jadę dalej na laktatorze. Sciagam ok 900ml na dobę, ale nie mogę robić dlugich przerw między sesjami bo tworzą się zatory. Już nie ma szans na karmienie piersią więc pewnie niedługo zrezygnuję. Nie mam przez to czasu na nic kompletnie, a szczególnie na spanieAniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Ja czekam właśnie na przyjęcie do szpitala. Zrezygnowałam wczoraj bo nie było miejsc. Czekanie na łóżko mogło trwać nawet do bardzo późnego wieczora więc wolałam przyjechać dzisiaj z rana...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 07:58
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Migotka83 wrote:Basiu, a nie byłaś ostatnio przeziębiona lub coś w tym rodzaju? U nas też raz wyszly przeplywy zle po glupim katarze. I po kilku dniach wróciło do normy. Dobrze, że idziesz do szpitala. Tam będą monitorować sprawę na bieżąco. Mam nadzieję, że wszystko szybko się ustabilizuje. Trzymam kciuki!
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
My już na oddziale. Pani doktor która mnie przyjmowała nie była zbyt optymistycznie nastawiona... powiedziała że jest kiepsko. Mały tylko 284g. W przypadku było 266g. Co ciekawe wczoraj Panu doktorowi tu w szpitalu wyszło ok 340g. Najgorsze powiedziała mi że przepływy są wsteczne. Generalnie mówiła że muszę być
przygotowana na najgorsze...
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Basiu Kochana, modle sie za Was. Pamiętaj, że lekarze zawsze przygotowują na najgorsze. A moja Mała jest najlepszym przykladem, ze to najgorsze nie zawsze sie sprawdza i wierzę, że u Ciebie będzie tak samoAniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019