Hipotrofia- za małe dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Basia co u Was? Mam nadzieje że wszystko ok
U nas sama nie wiem..Wczoraj zmieniliśmy szpital.. Było to przewidziane od jej urodzenia. Teraz jesteśmy w szpitalu który zajmuje się kardiologią dziecięcą. Tak czekałam na ten transfer a jak do niego doszło to miałam ochotę zabrać z tamtąd Małą i uciec
Po pierwsze ważymy już 1055 gram i ten szpital podaje mleko surowe od 1500gram i mogę się kłócić taki regulamin, koniec z mlekiem...
Kardiolodzy robili jej usg serca. Jak pamiętacie lekarze trzymali przewód botalla otwarty ze względu na zwężoną aortę i teraz ci kardiolodzy w tym szpitalu stwierdzili że ten przewód botalla jest tak rozszerzony lekami że nie mogą stwierdzić czy napewno ma zwężona aortę, wiec odstawili lek i będą obserwować czy się przewód będzie zamykał i co się będzie działo! Szybciej moje serce wysiądzie....wyć mi się chce
Oprócz tego pokój ma wieloosobowy i koniec z ściąganiem mleka w pokoju, tu są specjalne sale..
Próbuje sobie wbić do głowy że lepszego szpitala nie ma. Ale jak narazie pierwsze wrażenie nie za fajnie2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Basiu, trzymam za Was kciuki!
Evli - trzeba sobie niestety ustawić w głowie, że tam ma najlepszą opiekę kardiologiczna. Trudne to, bo są inne warunki itp, no ale jakoś trzeba. Ale za to pięknie rośnie i już niedługo będzie miała te 1.5 kg ;*Migotka83 lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
My dalej leżymy... W sumie nic nie wiem... Wczoraj był obchód... powiedzieli tylko że narazie trzeba czekać czy leki działają i obserwować. Z wrażenia nie zapytałam nawet co to za leki... usg nie miałam od dnia przyjęcia. Więc w sumie narazie czekanie pozostało. Ile tu będę to nie mam pojęcia ale obawiam się że szybko nie wyjdziemy...
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Evli bądź dobrej myśli! Super mała przybrała. Najważniejsze że ma najlepszą opiekę. Zobaczysz wszystko będzie dobrze. Zrozumiałe że się martwisz ale córcia już tyle razy udowodniła Ci że jest silna że nie możesz w to wątpić!!! 😊
Evli, Migotka83 lubią tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Dzisiaj lekarz zbadał mi przepływy. Powiedział że nie ma wstecznych przepływów. Jak zapytałam czy jest lepiej to powiedział że tak bo nie widzi żeby się cofały.
Ania0306, Evli, Nalia, Migotka83 lubią tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Dziewczyny śledzę Wasze historie, choć nie mamy problemów z hipotrofią. Jesteście bardzo dzielne, niesamowicie silne i mocno trzymam za wszystkie kciuki, szczególnie za Evli i Basię. Oby było już tylko lepiej!
Evli, basia1987, Migotka83 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pamietam o Was i kibicuje. Na nic nie mam czasu przez odciaganie mleka i przystawianie malego. Czasem cos pociagnie z piersi. Odciagam co jakies 3,5 h w nocy tak samo, wole tak niz co 3 h w dzien i 4 w nocy, bo w dzien tez musze miec czas. Mamy odroczone szczepienie. Mielismy miec 13 czerwca a bedziemy miec prawdopodobnie 27 czerwca. Maly ciagle ma podwyzszona bilirubine, oprocz tego tak troche w strone anemii zmierza i ggtp podwyzszone, taki wskaznik watrobowy. Dla spokojnosci nasza lekarka kazala powtorzyc badania i jak wartosci troche spadna to szczepic. U nas ta zoltaczka mocno sie trzyma. Z krwi z zyly bilirubina wychodzi niecale 10. Dzis maly mial kiepski apetyt, moze przez upal ale tak to dobrze przybiera. Wazy prawie 5 kg juz.
-
Misiabella, super waga Moja ma już ponad 4 miesiące i dopiero 5.5kg
A ile m.in Twój Synek zjada na dobę? Rozumiem Cię z tym odciąganiem. Mam to samo i zero czasu nawet na spanie. Zastanawiam się ile tak jeszcze pociągnę? U nas też ze 2 tygodnie przesunęły sie szczepienia ze względu na wysoką bilirubinę i anemię. Mała ciągle dostaje żelazo. Nie martw się, to są naprawdę drobnostkiMisiabella lubi tę wiadomość
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Misiabella wrote:Dziewczyny pamietam o Was i kibicuje. Na nic nie mam czasu przez odciaganie mleka i przystawianie malego. Czasem cos pociagnie z piersi. Odciagam co jakies 3,5 h w nocy tak samo, wole tak niz co 3 h w dzien i 4 w nocy, bo w dzien tez musze miec czas. Mamy odroczone szczepienie. Mielismy miec 13 czerwca a bedziemy miec prawdopodobnie 27 czerwca. Maly ciagle ma podwyzszona bilirubine, oprocz tego tak troche w strone anemii zmierza i ggtp podwyzszone, taki wskaznik watrobowy. Dla spokojnosci nasza lekarka kazala powtorzyc badania i jak wartosci troche spadna to szczepic. U nas ta zoltaczka mocno sie trzyma. Z krwi z zyly bilirubina wychodzi niecale 10. Dzis maly mial kiepski apetyt, moze przez upal ale tak to dobrze przybiera. Wazy prawie 5 kg juz.
Misiabella lubi tę wiadomość
-
Paulciaa__ wrote:Basiu u Nas przepływy były złe napewno od 24-25tc. Być może juz wczesniej było coś nie tak. Wytrzymaliśmy do 29+4. Mieliśmt złe przepływy pępowinowe, potem w główce i ostatecznie przepływ wsteczny. Niestety niewiele można zrobić w takiej sytuacji. Ja dostawałam pentoksyfiline (polfilin) i tyle. Na własną rekę brałam Medargin na podłuczenie małej. Być może clexane? Ale mi nikt tego nie proponował. Trzymaj się kochana! Najwazniejsze, ze wiesz o tych przepływach. U Nas na 10 'specjalistów' połowa twierdziła, że jest super..ale jednak nie było. Mam nadzieję, ze jestes pod dobrą opieką i w szpitalu o IIIstopniu referencyjności. A co lekarze mówią?
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Wczoraj miałam robione przepływy. Lekarka mówiła że widać jeszcze opór w tętnicach ale nie było przepływów wstecznych więc chyba nie jest najgorzej... najbliższe pomiary małego w przyszły wtorek, tak się modlę by przybrał coś więcej!!!
Ania0306, Evli, silent, Leira, Paulciaa__, Migotka83 lubią tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
basia1987 wrote:Wczoraj miałam robione przepływy. Lekarka mówiła że widać jeszcze opór w tętnicach ale nie było przepływów wstecznych więc chyba nie jest najgorzej... najbliższe pomiary małego w przyszły wtorek, tak się modlę by przybrał coś więcej!!!❤Ada&Pola❤