Hipotrofia- za małe dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Basiu, nie martw się wszystko będzie dobrze. Ponad 1kg to dobra masa. Ja marzyłam o tym kilogramie, Evli pewnie też. Najtrudniej mają dzieciaczki 500-600 gram, które urodziły się bardzo wcześnie. Sama będąc w szpitalu widziałam, że dzieci urodzone między 24 a 27tc miały wiele problemów. Ale 34tc? Szczyt marzeń❤ ciesz się kochana! Organizm Filipka jest już całkiem dobrze wykształcony, uwierz. Nie stresuj się. Przygotuj się psychicznie. Przygotuj się pod poród (w Twoim przypadku raczej na pewno cesarka). Zadbaj teraz o spokój i ciesz się chwilami w dwupaku. Będzie wszystko dobrze. No i co najważniejsze dla maluszka - mleczko. Wiem, że w tym stresie trudno jest zadbać o laktację, ale warto 🙂 dla niego to lekarstwo. Wiem, ze jestes w bardzo dobrych rękach. Ujastek ma super specjalistów. Gdybyś miała ochotę pogadać to pisz. Byłam tam i trochę przeżyłyśmy z Nikolą. Gdybyś czegoś potrzebowała to też pisz, może jakoś pomogę. Mam podpaski poporodowe, majtki poporodowe siateczkowe nieużywane, wkładki laktacyjne, trochę ciuchów po Nikoli w neutralnym kolorze na pewno się znajdzie. Mi to i tak leży. A wiem, że gdy Nikola się urodziła to wtedy zaznałam ludzkiej życzliwości i pomocy.
Misiabella, Evli, Bobby29, Migotka83 lubią tę wiadomość
Nikola Mała Wojowniczka 03.01.19 880g i 37cm❤ -
Basiu, pamiętam że mi lekarze mówili, że po 34tc już dziecko jest właściwie bezpieczne, dobrze rozwinięte i lepiej mu dojrzeć na zewnątrz. Że właśnie 34tc to jest taka granica. Najpierw jest 28tc, gdzie przezywalnosc wzrasta, a potem właśnie 34tc. Że po nim mówi się, że są "duże wcześniaki " i mniejsze ryzyko powikłań. Także głowa do góry - na pewno lekarze wiedzą co robią. ;*
Evli A co u Was?❤Ada&Pola❤
-
U nas pomału do przodu. Końca jeszcze nie widać. Trzymają ją w szpitalu płuca. Potrzebuje jeszcze wspomagania. Jedzenie z butelki coraz lepiej jej idzie ale tez jeszcze trochę nim będzie zjadać do końca. Dobrze nie oddycha wiec męczy ją ssanie bardzo.
3 mc już prawie..kiedy wyjście ? Nie wiem, mam nadzieje że za miesiącMisiabella, Migotka83, basia1987, Bobby29, silent lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Dziewczyny bardzo proszę o kciuki! Jutro planowe CC a ja czekam właśnie na ip na przyjęcie na oddział. Młoda ma dobry tajming bo akurat dziś nad ranem odszedł minspory kawał czopa a teraz chyba już sączą mi się wody.. Jeszcze jestem przed oględzinami lekarza więc zobaczymy czy będzie cięcie zgodnie z planem jutro czy też wcześniej. W każdym bądź razie już naprawdę niedługo dowiem się jak tam moja Calineczka 😍
Ania0306, silent, Paulciaa__, basia1987, Migotka83 lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Dziewczyny,.wczoraj o 20:20 na świat przyszła mała Matylda 🥰 jest śliczna, drobna, ale proporcjonalna. Jeszcze nie wiem czy stwierdza hipo, ważyła 2690g i ma 51cm (39+2), dostała 10 pkt.
Mamy się dobrze, jest trochę nerwuskiem ale akurat w tym momencie słodko śpiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 07:09
Evli, Ania0306, k878, Migotka83, Misiabella, beates, Nalia lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki