Hipotrofia- za małe dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Filipek urodził się z wagą 1125g o 10:40. Ogólnie stan średni ale stabilny. Oddycha ze wspomaganiem na cepapie ale bez respiratora. Póki co badania ok. Usg nic nie wykazały niepokojącego. Wylewów żadnych nie ma. Oczywiście różnie może być może nagle coś się zmienić. Ale na ta chwilę nie jest źle. Tak powiedziała Pani doktor ordynator mnie operował i powiedział że raczej to wina łożyska. Że brzydkie i przerośnięte. Od razu oddał do badania.
Wierzę że wszystko będzie dobrze:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 22:09
Evli, Ania0306, mikka86, k878, Kinga40, Migotka83, sisi, Misiabella lubią tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Basiu, gratuluję! Super śliczny i silny chłopczyk. Waga wyliczona prawie idealnie, a tu kazdy gram jest ważny. Stan średni ze względu na to, że jest na cpapie. Najważniejsze, że jest stabilnie. Będzie wszystko dobrze. I bez respiratora 😊 super wieści!Nikola Mała Wojowniczka 03.01.19 880g i 37cm❤
-
Basia, gratulacje!
Obserwuje Wasz wątek od jakiegoś czasu i jesteście super laski i super mamy i życzę Waszym maluszkom i Wam wszystkiego naj. Podziwiam Was, ja mam jakieś pierdoly, trombofilia, cukrzyca, anemia, wszystko pod kontrolą, z dzieckiem WsYstko Ok, a ja chwilami wpadam w takie doły ze mam serdecznie dosyć. Tyle w szpitalu jesteście i nieraz z dusza na ramieniu, a tu trzeba być dla tego dziecka na maxa.Evli, Migotka83, Nalia, Ania0306, Misiabella lubią tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Gratulacje! Śliczny i bardzo silny Chłopak! Moja z 37tc tez miala cpap, dużo dzieciaczkow po cc ma, drogi oddechowe muszą się oczyścić. A skoro nie potrzebuje respiratora to znaczy, że jest naprawdę dobrze Zdrowka dla Was!Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
U nas dobrze. Mały daje radę. Nic się nie pogorszyło. Jest na cepapie 21% dla stymulacji płucek a tak to oddycha sam. Póki co wszystkie badania dobrze. Nie ma wylewów. Ja już odciagam pokarm i przyswaja go na szczęście Z 1ml przeszli już na 3ml tylko nie wiem ile razy dziennie bo nie zapytałam:p
Ja dochodzę pomału do siebie a jutro w końcu do domku po prawie 3 miesiącach. Cieszę się bo do szpitala mam kilka minut samochodem a tu i tak można być u niego tylko od 12 do 19 nawet leżąc w szpitalu. Więc lepiej mi będzie z domu przyjeżdżać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 22:18
Evli, Misiabella, Ania0306, Migotka83, beates lubią tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Basiu to cudowne wieści! Czekałam na to. U Nas przez większość pobytu wizyty były 12-15. Więc super, ze mozecie być dłużej z małym. Co do karmień, karmienia co 3h czyli zjada pewnie 3ml co 3h. Czyli 24ml dziennie. CudownieNikola Mała Wojowniczka 03.01.19 880g i 37cm❤