Hipotrofia- za małe dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotka83 wrote:Inessa, teraz nie ważyliśmy u lekarza więc dokladnie nie wiem, ale jak staje z nia na wadze to tak kolo 7,5kg.
Nalia, 10kg to nie jest zle Moja za pol roku to w tym tempie moze 8 przekroczy.
Misiabella, ładnie sobie Bruno radzi. Z tym mlekiem to mi kazała pediatra odstawiać, ale wiem że jak zmniejszę ilości to zacznie spadać na wadze, bo nie dostarczę jej tyle kcal w stałym. To takie błędne koło Lekarz radzi ją przegłodzić, żeby więcej zjadła, ale ja widzę, że to nie działa. Ile Twój Synek teraz waży?inessa lubi tę wiadomość
-
Hej
U mnie w sumie nic nowego. Stresuje się każdego dnia czy napewno wszystko ok.. 10 dni temu miałam usg i jeszcze 3 tygodnie czekania na następne Chciałabym poczuć ruchy by być bardziej spokojna
Jutro odbieram wyniki sekcji Małej 😓 znowu się napłacze 😓 Do tego przeraża mnie wizja metra w związku z wirusem i szpitala ze względu na wspomnienia..heh Jakoś trzeba się trzymać.2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
nick nieaktualnyHej.
A ja jestem wlasnie po wizycie i na ten czas wszystko dobrze jest ufff maluszkoei juz serduszko bije. Mimo,ze ciaza wysokiego ryzyka i wszystko moze sie zdarzyc mamy byc dobrej mysli. Nastepna wizyta za 2 tygodnie jak bedzie wszystko dobrze to ginka zalozy karte ciazy.
Evli niedlugo powinnas poczuc juz ruchy wiem,ze one b.uspokajaja.
A na jutro zycze duzo sil i mocno wspieramEvli, Ania0306, beates, Migotka83, Misiabella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Evli, już za niedługo poczujesz ruchy. To faktycznie uspokaja bardzo i pomaga przeczekać do kolejnej wizyty. Powodzenia jutro, życzę dużo siły.
Inessa, cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze. Super, że maluszek prawidłowo się rozwija i oby tak dalej. Trzymam kciuki!
U nas mały przełom w jedzeniu. Ostatnio Jula zjada cały słoik jabłuszka więc to już coś bo do tej pory z owoców to tylko soki były, ewentualnie kilka łyżeczek normalnego jabłka startego na tarce. Poza tym Julcia jest co raz bardziej ruchliwa i co raz lepiej jej idzie z chodzeniem .Evli, inessa, Migotka83 lubią tę wiadomość
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
Paulciaa__ wrote:Obserwuje sobie na instagramie wczesniaczka z 30tc 920g urodzeniowe i ma jakieś 75cm i 7kg waży. To faktycznie jest chudziutki. Tylko oni mają problem z refluksem i mały ma nadwrażliwość jamy ustnej. I bardzo, ale to bardzo ruchliwy jest.
Beates a odmawia jedzenia? Czy po prostu je i efektów nie widać?
Co do mleka u Nas juz tylko 1-2 razy dziennie. Na noc 120ml i czasami w nocy 100ml-120ml. Reszta to posiłki stałe. I raz czasami dwa razy dziennie kaszka z owocem. Albo jogurt naturalny z płatkami owsianymi i owocem. Dzisiaj na śniadanie jajecznica, dwie kromki chleba bez skórek pokrojone w kostke i ogórek zielony. Z czego ogórka je, ale wypluwa odgryzione kawałki.
Ogólnie Mała nie jest fanem jedzenia. Już od dawna jest z tym problem. Każdy posiłek to walka o każdą łyżeczkę. Jednak muszę przyznać,że odkąd je łyżeczką jest stosunkowo trochę lepiej. Trochę łatwiej wcisnąć łyżeczkę do buzi.inessa, Migotka83 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, cieszę się, że z Waszymi ciążami jest dobrze i będzie dobrze! Jesteśmy z Wami myślami i mocno tulimy
Evli, trzymaj się! To będzie już ostatni taki płacz. Pamiętaj, że Ty zrobiłaś wszystko co mogłaś zrobić, a nawet dużo więcej
Nalia, to ja trzymam kciuki, żeby wyszło wtedy kiedy sobie zaplanujecieinessa lubi tę wiadomość
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
nick nieaktualny
-
Musieliscie byc z mezem bardzo dzielni, byliscie najlepszymi rodzicami dla Waszej coreczki, jacy mogli sie jej trafic..,Mam nadzieje, ze nie weszlam tam jak intruz i nie masz mi tego za zle, nie zapraszalas mnie tam ale przeczytalam Twoj pamietnik Evli. Smierc Waszej coreczki to cos ogromnie niesprawiedliwego, bardzo mi przykro ze nie miala szans przezyc Tym bardziej trzymam kciuki za kolejna ciaze. Wierze, ze teraz nic juz zlego Was nie spotka i tego Wam zycze.
Evli lubi tę wiadomość
-
Evli - przeczytalam i płacze. To bardzo smutne, najgorsze przeżycie... jesteście naprawdę bardzo silni z mężem. Kochana jestem pewna, że teraz wszystko potoczy się dobrze... I niedługo przytulicie kolejne maleństwo. Cały czas trzymam za Was kciuki!
Evli lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
nick nieaktualny
-
Evli, ja również jestem przekonana, że Córeczka czuwa nad Wami. To okropne przeżycie. Jesteście bardzo dzielni i silni. Wasza Córeczka jest z pewnością z Was dumna. Teraz już będzie dobrze. Z całego serca życzę Wam dużo, dużo siły i przede wszystkim tego, aby już teraz było wszystko dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 12:18
Evli lubi tę wiadomość
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm