X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Hipotrofia- za małe dziecko
Odpowiedz

Hipotrofia- za małe dziecko

Oceń ten wątek:
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka83 wrote:
    Inessa, teraz nie ważyliśmy u lekarza więc dokladnie nie wiem, ale jak staje z nia na wadze to tak kolo 7,5kg.

Nalia, 10kg to nie jest zle :-) Moja za pol roku to w tym tempie moze 8 przekroczy.

Misiabella, ładnie sobie Bruno radzi. Z tym mlekiem to mi kazała pediatra odstawiać, ale wiem że jak zmniejszę ilości to zacznie spadać na wadze, bo nie dostarczę jej tyle kcal w stałym. To takie błędne koło :-( Lekarz radzi ją przegłodzić, żeby więcej zjadła, ale ja widzę, że to nie działa. Ile Twój Synek teraz waży?
    On wazy calkiem niezle, bo 9,5 z tym ze jak mial 6 miesiecy to wazyl 8,3 kg, czyli malo przytyl w ciagu 4 miesiecy, no i nie kwapi sie do jedzenia posilkow stalych. Z nim jest taki problem ze on ma refluks, choc nie jakis straszny i moze mu to przejdzie, tak jak starszakowi i pije male porcje a czesto i jak w to wlozyc 3 posilki stale to dla kogos postronnego wyglada to na dziwne, bo przeciez dziecko powinno w tym wieku zjadac 6 posilkow mlecznych i 3 stale, z tym ze tych mlecznych ma byc 5-6 po jakies 180 ml, a moj wypija na raz po 100-120. A no i nazywa sie Jeremi a Bruno ma na drugie, bo w miedzy czasie zmienilismy mu imie jakis czas po zarejestrowaniu go po raz piewrwszy :) Musze zmienic na tym pasku, ale zawsze jest cos wazniejszego do roboty.

inessa lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie wiedziałam Misiabella :-) Ładnie :-) Waga jest ok mimo tych problemów. Teraz już nie będzie takszybko przybierał bo coraz więcej spala.

inessa, Misiabella lubią tę wiadomość

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co u Was słychać? :) Przyszłe mamusie, jak się czujecie? :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    U mnie w sumie nic nowego. Stresuje się każdego dnia czy napewno wszystko ok.. 10 dni temu miałam usg i jeszcze 3 tygodnie czekania na następne ;) Chciałabym poczuć ruchy by być bardziej spokojna :)
    Jutro odbieram wyniki sekcji Małej 😓 znowu się napłacze 😓 Do tego przeraża mnie wizja metra w związku z wirusem i szpitala ze względu na wspomnienia..heh Jakoś trzeba się trzymać.

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    A ja jestem wlasnie po wizycie i na ten czas wszystko dobrze jest ufff maluszkoei juz serduszko bije. Mimo,ze ciaza wysokiego ryzyka i wszystko moze sie zdarzyc mamy byc dobrej mysli. Nastepna wizyta za 2 tygodnie jak bedzie wszystko dobrze to ginka zalozy karte ciazy.

Evli niedlugo powinnas poczuc juz ruchy wiem,ze one b.uspokajaja.
    A na jutro zycze duzo sil i mocno wspieram <3

Evli, Ania0306, beates, Migotka83, Misiabella lubią tę wiadomość

• Evli Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa super wiadomość 🥰🥰🥰

inessa lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja o Was b.pamietam i wspieram <3
    Sle dla Was buziaki i Maluszkow niech pieknie rosna w gore :) <3

Ania0306, Migotka83, Misiabella lubią tę wiadomość

• Ania0306 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli, już za niedługo poczujesz ruchy. To faktycznie uspokaja bardzo i pomaga przeczekać do kolejnej wizyty. Powodzenia jutro, życzę dużo siły.

Inessa, cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze. Super, że maluszek prawidłowo się rozwija i oby tak dalej. Trzymam kciuki!

U nas mały przełom w jedzeniu. Ostatnio Jula zjada cały słoik jabłuszka więc to już coś bo do tej pory z owoców to tylko soki były, ewentualnie kilka łyżeczek normalnego jabłka startego na tarce.  Poza tym Julcia jest co raz bardziej ruchliwa i co raz lepiej jej idzie z chodzeniem :) .

Evli, inessa, Migotka83 lubią tę wiadomość

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulciaa__ wrote:
    Obserwuje sobie na instagramie wczesniaczka z 30tc 920g urodzeniowe i ma jakieś 75cm i 7kg waży. To faktycznie jest chudziutki. Tylko oni mają problem z refluksem i mały ma nadwrażliwość jamy ustnej. I bardzo, ale to bardzo ruchliwy jest.

Beates a odmawia jedzenia? Czy po prostu je i efektów nie widać?

Co do mleka u Nas juz tylko 1-2 razy dziennie. Na noc 120ml i czasami w nocy 100ml-120ml. Reszta to posiłki stałe. I raz czasami dwa razy dziennie kaszka z owocem. Albo jogurt naturalny z płatkami owsianymi i owocem. Dzisiaj na śniadanie jajecznica, dwie kromki chleba bez skórek pokrojone w kostke i ogórek zielony. Z czego ogórka je, ale wypluwa odgryzione kawałki.

Ogólnie Mała nie jest fanem jedzenia. Już od dawna jest z tym problem. Każdy posiłek to walka o każdą łyżeczkę. Jednak muszę przyznać,że odkąd je łyżeczką jest stosunkowo trochę lepiej. Trochę łatwiej wcisnąć łyżeczkę do buzi.

inessa, Migotka83 lubią tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli, Inessa, trzymam kciuki! Musi być dobrze! ;* U nas trwają rozmowy na temat 2 dziecka... wiemy, że na pewno chcemy. :) Nie wiemy tylko jeszcze, kiedy zaczniemy starania. :D

Evli, inessa, Misiabella lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cieszę się, że z Waszymi ciążami jest dobrze i będzie dobrze! Jesteśmy z Wami myślami i mocno tulimy :-)

Evli, trzymaj się! To będzie już ostatni taki płacz. Pamiętaj, że Ty zrobiłaś wszystko co mogłaś zrobić, a nawet dużo więcej <3

Nalia, to ja trzymam kciuki, żeby wyszło wtedy kiedy sobie zaplanujecie :-D

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli pamietam mam nadzieje,ze sie trzymasz?!
    I jak podroz metrem?
    Pamietam <3

• Evli Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa jednak mąż wrócił wcześniej z pracy i pojechaliśmy samochodem żeby ominąć skupiska ludzi.
    Ogarnę myśli i napisze w pamiętniku co się dowiedziałam..

inessa lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli, zyczę, zebys sie uporala, ze stratą, choc rozumiem, jakie to musi byc trudne...

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musieliscie byc z mezem bardzo dzielni, byliscie najlepszymi rodzicami dla Waszej coreczki, jacy mogli sie jej trafic..,Mam nadzieje, ze nie weszlam tam jak intruz i nie masz mi tego za zle, nie zapraszalas mnie tam ale przeczytalam Twoj pamietnik Evli. Smierc Waszej coreczki to cos ogromnie niesprawiedliwego, bardzo mi przykro ze nie miala szans przezyc :( Tym bardziej trzymam kciuki za kolejna ciaze. Wierze, ze teraz nic juz zlego Was nie spotka i tego Wam zycze.

Evli lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, ciesze sie, ze bije serduszko. Niech maluch rosnie zdrowo.

inessa lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli, Ona na zawsze będzie z Wami i będzie Was wspierać. Całym sercem życzę żeby wszystko układało się tak jak sobie wymarzycie <3

Evli lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli - przeczytalam i płacze. To bardzo smutne, najgorsze przeżycie... jesteście naprawdę bardzo silni z mężem. Kochana jestem pewna, że teraz wszystko potoczy się dobrze... I niedługo przytulicie kolejne maleństwo. Cały czas trzymam za Was kciuki!

Evli lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli Kochana dla Ciebie i meża wiele sił i dobra <3
    A ja wierze,ze coreczka z nieba opiekuje sie Wami i mlodszym rodzenstwem <3

Evli, Misiabella lubią tę wiadomość

• Ania0306 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli, ja również jestem przekonana, że Córeczka czuwa nad Wami. To okropne przeżycie. Jesteście bardzo dzielni i silni. Wasza Córeczka jest z pewnością z Was dumna. Teraz już będzie dobrze. Z całego serca życzę Wam dużo, dużo siły i przede wszystkim tego, aby już teraz było wszystko dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 12:18

Evli lubi tę wiadomość

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ