X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Nieprawidłowy wynik Sanco
Odpowiedz

Nieprawidłowy wynik Sanco

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Robinson Znajoma

Wysłany: 13 kwietnia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia222 wrote:
    Hej ,
    Jestem w ciąży 12 tydzień+6
    Mam 33 lata i jest to druga ciaza

Wynik trisomi 21
    Ryzyko podstawowe 1/380
    Ryzyko skorygowane 1/255

Pappa 1,060 iu/l. 0.7101 mom
    Skorygowane 1/255 lekarz zlecil wykonane dalszych badań diagnostycznych+badania biochemiczne

Czy wynik trisomii jest bardzo zły ?
    Ja bym się nie martwiła :) jeśli chcesz mieć pewność, to sobie zrób dodatkowe badania, ale o ile usg wychodzi spoko, to nie masz się czym martwić według mnie ❤️

• Emilia222 Nowa

Wysłany: 14 kwietnia, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,
    No właśnie to po pappa i dostałam skierowanie na patologie ciąży że względu na podejrzenie trisomi 21

• Emilia222 Nowa

Wysłany: 14 kwietnia, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janette wrote:
    Jestes juz po badaniach nifty? Czy to tylko pappa? Ja mialam ryzyko wpisane jako niskie przy 1:310 ale to w UK. Sama zrobilam dodatkowo test panorama i okazalo sie ze zdrowa dziewczynka i do tej pory kazde usg jest ok wszystko ladnie.Tylko ja wiem ze mnie to wiek mogl podwyzszyc.A przeziernosc jska wyszla?

To to pappa,ale lekarz zlecił skierowanie na patologie ciąży ,że względu na podejrzenie trisomi 21

• Janette Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia222 wrote:
    To to pappa,ale lekarz zlecił skierowanie na patologie ciąży ,że względu na podejrzenie trisomi 21
    Mam wrazenie ze cos czesto to podejrzewaja ale tutaj badania dodatkowe jednak najczesciej pokazuja zdrowego dzidziusia takze mnie sie wydaje ze ryzyko nie jest wysokie chyba ze przeziernosc karkowa wyszla podwyzszona to zrobilabym wtedy dodatkowe badania dokladne. Ja skorzystalam z testu panorama lecz nie wiem jak lekarz zaleci.

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
    Wszystko ok, 366 gram
    TP: 25 lipiec
  • Robinson Znajoma

Wysłany: 14 kwietnia, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pappa tylko przez wysoką betę dostałam ryzyko 1 do 73 trisomii 21, a mam 23 lata. Zrobiłam amniopunkcję i jest zdrowy chłopiec. Więc myślę, że nie masz sie czym martwić. Bardzo wielu osobom to ryzyko wychodzi, a potem jest wszystko ok. Niemniej jednak warto się badać dalej, jeśli masz obawy.

• Olalala1997 Debiutantka

Wysłany: 17 kwietnia, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robinson wrote:
    Ja na pappa tylko przez wysoką betę dostałam ryzyko 1 do 73 trisomii 21, a mam 23 lata. Zrobiłam amniopunkcję i jest zdrowy chłopiec. Więc myślę, że nie masz sie czym martwić. Bardzo wielu osobom to ryzyko wychodzi, a potem jest wszystko ok. Niemniej jednak warto się badać dalej, jeśli masz obawy.
    Jaką miałaś betę? Również mam ryzyko ze względu na betę u mnie 1,404 Mom. Jaka u ciebie była przyczyna wysokiej bety?

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ