Nieprawidłowy wynik Sanco
-
WIADOMOŚĆ
-
Emilia222 wrote:Hej ,
Jestem w ciąży 12 tydzień+6
Mam 33 lata i jest to druga ciaza
Wynik trisomi 21
Ryzyko podstawowe 1/380
Ryzyko skorygowane 1/255
Pappa 1,060 iu/l. 0.7101 mom
Skorygowane 1/255 lekarz zlecil wykonane dalszych badań diagnostycznych+badania biochemiczne
Czy wynik trisomii jest bardzo zły ?jeśli chcesz mieć pewność, to sobie zrób dodatkowe badania, ale o ile usg wychodzi spoko, to nie masz się czym martwić według mnie ❤️
-
Janette wrote:Jestes juz po badaniach nifty? Czy to tylko pappa? Ja mialam ryzyko wpisane jako niskie przy 1:310 ale to w UK. Sama zrobilam dodatkowo test panorama i okazalo sie ze zdrowa dziewczynka i do tej pory kazde usg jest ok wszystko ladnie.Tylko ja wiem ze mnie to wiek mogl podwyzszyc.A przeziernosc jska wyszla?
To to pappa,ale lekarz zlecił skierowanie na patologie ciąży ,że względu na podejrzenie trisomi 21 -
Emilia222 wrote:To to pappa,ale lekarz zlecił skierowanie na patologie ciąży ,że względu na podejrzenie trisomi 21Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystkie inne badania ok
2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
Wszystko ok, 366 gram
TP: 25 lipiec -
Ja na pappa tylko przez wysoką betę dostałam ryzyko 1 do 73 trisomii 21, a mam 23 lata. Zrobiłam amniopunkcję i jest zdrowy chłopiec. Więc myślę, że nie masz sie czym martwić. Bardzo wielu osobom to ryzyko wychodzi, a potem jest wszystko ok. Niemniej jednak warto się badać dalej, jeśli masz obawy.
-
Robinson wrote:Ja na pappa tylko przez wysoką betę dostałam ryzyko 1 do 73 trisomii 21, a mam 23 lata. Zrobiłam amniopunkcję i jest zdrowy chłopiec. Więc myślę, że nie masz sie czym martwić. Bardzo wielu osobom to ryzyko wychodzi, a potem jest wszystko ok. Niemniej jednak warto się badać dalej, jeśli masz obawy.
-