X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ty miałaś ta bakterie w pochwie czy w moczu ?

• ticia9 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami, w ogóle jak tam? Ty już chyba praktycznie donoszona, nie? ❤ trzymasz się jeszcze? Coś się zapowiada na wcześniejszy poród?

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    A ty miałaś ta bakterie w pochwie czy w moczu ?
    No w pochwie. Wymaz z szyjki biorą.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phoebe, dobiłaś do 37tc 🥰🥰🥰

Phoebe_8 lubi tę wiadomość

mhsvjw4zrmx08mca.png
    Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
  • ticia9 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phoebe, gratulacje! ❤🥳

Trine, ty następna ❤

Trine91, Phoebe_8 lubią tę wiadomość

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ticia, później Twoja kolej 🥰

Ja od wczoraj wstaje do posiłków i jeszcze się trzymam w dwupaku 🙈

mhsvjw4zrmx08mca.png
  • ticia9 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine, ja w pierwszej ciąży dokładnie w tym tygodniu co teraz jesteś zaczęłam się już uruchamiać.
    Ja to się narazie modlę, aby do wizyty chociaż, bo ciągle za córką muszę chodzić 🙈

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ticia, dotrwasz na pewno. Zobacz na ile więcej już możesz albo raczej musisz sobie pozwalać, a wszystko się pięknie trzyma. O Ciebie jestem spokojna ;)

Mnie kazała leżeć do skończenia tego 36tc, a jak zapytałam czy mogę chociaż do posiłku wstać to powiedziała, że teoretycznie ona się dziwi jakim cudem ja jeszcze na wizyty przyjeżdżam i wchodzę po tych schodach, ale tak sobie myślę ile dziewczyn na tym etapie może mieć już lejek czy nawet rozwarcie i o tym nie wie, bo z pessarem lekarze nie robią usg, albo w ogóle po 35tc szyjki nie sprawdzają na usg, bo ma prawo coś tam się z nią dziać.. Chociaż jeszcze te 3 dni mam nadzieję, że dociągnę ;)

Ps. A dzisiaj pełnia, podobno najwiecej porodów się odbywa 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2020, 10:33

mhsvjw4zrmx08mca.png
  • Phoebe_8 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się cieszę dziewczyny! 😘😘 teraz oby jeszcze do skonczonego dotrwać 😁. Jutro wizyta więc zobaczymy co moja gin powie.
    Trine jeszcze kilka dni i Ty! Super! 🥰🥰🥰

Trine91, ticia9 lubią tę wiadomość

• julitk4 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję! Jesteście wielkie ❤️Tyle stresu, płaczu, wyrzeczeń.. Teraz powoli możecie odetchnąc. I nie zdziwię się, jak jeszcze dotrwacie do terminów 🙂

Phoebe_8, Trine91 lubią tę wiadomość

• ticia9 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jeszcze się okaże, że dziewczyny przenoszą 😉

Phoebe_8, Trine91 lubią tę wiadomość

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • Phoebe_8 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj byłoby cudownie 😁. Mi wszyscy mówią, że pewnie przenoszę, ale ja bym chciała do 12.07 wytrzymać 🙂. Już coraz słabiej się czuję. Skurczy nie mam, brzuszek napina się szczególnie jak córcia wariuje, czasami zaboli... No ale zobaczymy co jutro po wizycie się okaże 🙂

• Trine91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała za 2 tyg w okolicach 38tc już urodzić, bo ta ciąża tak mi dała w kość, że tylko egzystuje z dnia na dzień. Cały czas mam w głowie wyobrażenie, że jak tylko urodzę skończą się wszystkie problemy, niekończące mdłości, zgaga, wrócę do swojego życia gdzie będę mogła zjeść co chce i nie martwić się jak to wpłynie na żołądek - ale pewnie tak łatwo nie będzie 🙈

Phoebe, u mnie podobne dolegliwości. Cieszę się, że nie mam skurczy, bo bym panikowała, ale twardnienia się zdarzają jak mały szaleje boli mnie przy tym pęcherz i brakuje tchu. Najbardziej się cieszę, że nie mam żadnych obrzęków i mam wrażenie, że jak na końcówkę ciąży to te dolegliwości są do zniesienia :)

mhsvjw4zrmx08mca.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że tak daleko już wytrwałyscie 😃 ciekawe, która pierwsza się pochwali swoim donoszonym poszyjkowym Maleństwem 😍

Mnie ten ukrop wykończy. Nie mam kostek u nóg i już zdjęłam obraczkę, a w ciąży z synem dopiero w drodze na porodówkę 😉

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • ticia9 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od kilku dni puchną stopy, ratuje mnie tylko chwilowo zimna woda w basenie córki. Masakra, córkę urodziłam w czerwcu i najgorsze upały mnie ominęły, a teraz jak sobie pomyślę, że jeszcze cały lipiec to miodzio.. Oczywiście pierścionki już dawno ściągnęłam. W pierwszej ciąży nie wiedziałam co to puchnięcie, a teraz tragedia. Czuję się jak buka 😁

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ticia, a tak. Ja też wchodzę do basenu syna i na chwilę to daje ukojenie. Najgorzej jest wieczorami, chodzę pod prysznic, układam wyżej i od nowa 😉

Takie życie buki 😛

ticia9 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dawno zdjęłam obrączkę, profilaktycznie. Narazie nie puchnę, zobaczymy później. Mam kryzys.. Duży kryzys. Do tej pory nie użalałam się nad sobą. A teraz chyba łapie depreche😔Przerasta mnie to wszystko.. A jednoczenie jestem wdzięczna za każdy kolejny dzień, tydzień.Pozwalam sobie ostatnio więcej siedzieć,chodzić. I już się boję czy nie przesadziłam. Jutro wizyta..

• Phoebe_8 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julitk4 głowa do góry! 😘 Ja po 2 tygodniach w szpitalu też czułam, że popadam w depresje. Ciagły stres o malucha i wyrzuty sumienia, że może na za dużo sobie pozwalam. I to nie mija... Ja wczoraj miałam taki kryzys. Jakaś niestrawność plus podbrzusze mnie pobolewało (tak ćmiło), a dziś wizyta i znowu się stresuje.. Ale damy radę! Jak nie my to kto? 😘

• Trine91 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phoebe, kciuki za dzisiaj 🥰
    Ale jesteście już bezpieczne, bez względu na to jaką szyjkę na wizycie zostaniesz, to jest ten etap, że chyba można odetchnąć :) Wiadomo, ze tydz by się jeszcze chciało do donoszonej, ale nie mamy już na to wpływu, a na tym etapie już jest bezpiecznie.

Wiesz te bóle z jednej strony mają już prawo występować, z drugiej mam wrażenie, że u mnie niestrawność też wywołuje jakieś dziwne ćmienia, nie wiem już co jeść żeby nie zaszkodziło. Ja np całkowicie musiałam wyeliminować tłuszcz, nawet żółty ser i cukier tak samo, bo chłodziłam się ostatnio sorbetami (lodów normalnych już dawno nie mogę) i znowu miałam problemy z niestrawnością przez które albo częściej twardnial mi brzuch, albo też tak ćmiło. Przez to lezenie dietę mam gorszą niż gdybym miała cukrzycę, na wszystko trzeba uważać :(

mhsvjw4zrmx08mca.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phoebe kciuki za wizytę 🙂Już sobie wkręcam ze jest gorzej, że mnie znowu położy w tym durnym szpitalu..

‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ