X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • Cavarathiel Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosołek123 wrote:
    Dziewczyny, powiedźcie mi prosze, co to znaczy leżący tryb życia? Oznacza, że mam 20/24 godziny leżeć?
    Rozumiem, że nie mogę dźwigać, szybko chodzić/biegać, myć okien itp. Ale czy przy skracajacej sie szyjce mogę wyjść na podwórko sobie pochodzić chociaz? Ugotować obiad? Pojechać na obiad do rodziny? Itp. Troche posiedzieć? Zrobić te 5000 kroków dziennie?
    Czy tylko i wyłącznie leżenie w łóżku zostaje i jeżdżenie na wizyty?
    Pewnie wszystko zależy od indywidualnej sytuacji i tego co się dzieje, ale raczej przy takim nakazie wstaje się tylko do łazienki i kiedy to konieczne, bez spacerów i wyjść do rodzint czy na zakupy.
    Ja od tygodnia leżę i robię około 1200 kroków poruszając się tylko po szpitalnym pokoiku.

Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
    32👩 34🧔
    ◽ AMH 0,56 (11.24)
    ◽ Adenomioza
    ◽ immunologia ❗

📅 11.2024 Bocian Szczecin
    ◽04-21.01.25 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
    20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
    24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌

◽02-17.05.25🥚7->2 MII:❄️4AB
    22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
    13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
    5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
    nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
    12+3 - I prenatalne 6,2cm
    20+2 - 324g
    21+1 - II prenatalne 424 g
    24+2 - 629g
    28+2 - 1235g
    31+2 - 1729g

preg.png
  • PająkM Debiutantka

Wysłany: 25 lutego, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie też nakaz leżenia i faktycznie leżałam.. bez spacerów, spotkań z rodziną, jak już to u mnie i na leżąco. Wyleżałam, aż trzeba było wywoływać poród 🙂

• Saimi Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam nakaz leżenia. Zarówno w domu jak i później w szpitalu. Do 35 tyg plackiem. Wstawanie tylko do toalety. Aktualne badania mówią różnie na ten temat ale ja czułam się bezpiecznie tak postępując. Zaufałam lekarzom, którzy zalecali leżenie i uważam, że dzięki temu mam moje szczęście z sobą :) prawie donoszone :)

Martynka.98 lubi tę wiadomość

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też leżałam. 98% ciąży. Wiem, że badania mówią teraz, że to nic dobrego, ale gdy zaczęłam choćby ruszać się po domu, to szyjka leciała strasznie. Tylko gdy leżałam, było dobrze.

🩵 10.03.2025, 10:30, 38+3 Beniamin
  • Maddelainen Autorytet

Wysłany: 7 marca, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżałam obie ciążę, i moim zdaniem to je uratowało. Gdy tylko trochę więcej sie ruszałam, bo w drugiej ciazy lekarze twierdzili, ze"nie ma badan które mówią, że leżenie pomaga" to szyjka od razu sie skracała.
    Na szczęście do nie doszło u mnie do zakrzepicy, czesałam ciało szczotka z grubym włosiem.

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png
‹‹ 244 245 246 247 248
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ