WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • Sis Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia współczuje Ci bardzo bo to musiał byc koszmar.. Ale najważniejsze ze sytuacja jest opanowana. Basia juz jest duża i silna. Jeszcze troche w brzuszku wytrzyma zobaczysz. Musisz byc dzielna dla niej i wszystko będzie dobrze.

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tylko na chwilkę, Karola śliczny chłopak gratulacje raz jeszcze:)

Eta ttuska jak tam ze skurczami, kurcze nie wiem czy to taki czas ale u mnie też ostatnio ich bardzo dużo nawet jak leżę:( już mam myśli o IP, może jutro pojadę na samo ktg co radzicie Dziewczyny

• ttuska Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia cale szczescie ze sytuacja opanowana! Trzymaj sie :*

Ola a masz samo napinanie czy bolace skurcze? Ja już po kilkunastu ktg nie wierzę w ten sprzęt. Wg mnie on jest tylko miarodajny jeżeli chodzi o tętno dziecka

w4sqkrnt373m17ix.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, słodki :) A jakie oczy otwarte :D

Ola, na KTG to chyba zawsze warto jechać. A czy po nim jakiś lekarz sprawdza co i jak?

Dziewczyny, oszczędzam się jak mogę, ale Matylda pośladkowo i strasznie mnie w pęcherz kopie. Czy takie ułożenie i kopniaki w dół mogą wzmagać skracanie szyjki? Niestety nie jestem w stanie ciągle leżeć, a nieraz są sytuacje, że i Tyśkę ponosić trzeba, ale nie wiem czy iść znów na USG sprawdzać czy zaufać prowadzącemu (on tylko palpacyjne sprawdza).

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, współczuję! Ale jak jesteś w szpitalu, to przynajmniej wszystko na bieżąco kontrolują... To jest plus. A teraz już OK?

Ttuska, to fakt, jak leżałam w 32 czy 34 tc w szpitalu, to mnie spinało strasznie boleśnie, a na KTG ani jednego skurczu ;) A jak rodziłam to umierałam z bólu, a na zapisie ledwo drgnęło :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na szczęście jest lepiej... Ale jestem zła że dawali antybiotyk nie sprawdzając wcześniej czy taki w ogóle mogę ;( tym bardziej że posiew był czysty :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, to dlaczego dostałaś antybiotyk? Profilaktycznie czy jak? Podali zanim wyszedł czysty posiew?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia współczuję, że musiałaś przejść coś takiego, całe szczęście sytuacja opanowana ściskam Cię mocno:):):)

TTuska mam napinania i przy tym dyskomfort nie wiem czy to ból takie nieprzyjemne uczucie,czasem kilka takich skurczy na godzinę czasem rzadziej i gorzej jak lezę na boku:(

• Magdula Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, śliczny Kornel :)

Sylwia, współczuje przeżyć no ale najważniejsze, że sytuacja opanowana.
    Z tymi antybiotykami to tak jest, że chyba nigdy nie sprawdzają wcześniej czy nie będzie reakcji alergicznej.
    Zresztą na pytanie "czy jest pani na coś uczulona" zawsze odpowiadam, że o ile mi wiadomo to nie no ale skąd mogę wiedzieć.
    No bo przecież nie "testowałam" wszystkiego, mogę wiedzieć na co nie jestem uczulona ale każdy nowy lek może uczulić.

Co do skurczy to ja w ogóle nie wiem czy je mam ale chyb a nie. Owszem, brzuch mi twardnieje w ciągu dnia, często jest jak kamień ale żadnych skurczy nie odczuwam. Ani bolesnych ani nie bolesnych.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Właśnie podali profilaktycznie bo lekarz "na oko" ocenił że jest grzybica a tu był nadmiar śluz od pessara i leków... Co do uczulenia też pytali i powiedziałam że nie wiem więc samo to daje do myślenia i najpierw się robi badania albo przynajmniej test na wrażliwość antybiotyków razem z posiewem a nie leczy byle czym...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ale grzybicę antybiotykiem traktować, raczej by to ją wzmocniło...

Ttuska mam właśnie takie bolesne kłucia jakby w kroku jakby w szyjkę dziecko uderzało, aż przeszyje takie bolesne i dziwne uczucie, mam właśnie tak ze 3 razy dziennie. Ty jesteś o tydzień do przodu i jesteś zabezpieczona:) ja niestety ani leków ani nic:( jedynie magnez. Dziewczyny a gdybym wzięła luteinę to zaszkodziłaby? bo mam ale lekarz nic o luteinie nie mówił a teraz jest na urlopie. Czy absolutnie nie wolno luteiny bez konsultacji z lekarzem

• polkosia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, ja brałam Luteinę dopochwowo jak nosiłam pessar.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia dlatego wg mnie ktg jest niemiarodajne i na obchodzone rzadko kiedy na nie patrzyli tylko pytali o samopoczucie.

Ola to ja mam to samo. Tak jakby dziecko naciskało.Pociesza mnie tylko fakt że jak faktycznie szyjka się skróci to pessar wypadnie i zacznie się akcja. A Ty Ola jaka masz dl szyjki ze lekarz nic nie zalecił? Ja bym się bała na własną rękę brać.

Ja te twardnienia nazywam skurczami bo jak leżę brzuch jest w miarę miękki i za chwilę robi się stożek i po 20 sek odpuszcza. A np twardnienia mam jak stoję czyli brzuch cały czas jest twardy.

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola może maluszek jest nóżkami w dół? Moja też tak potrafi w szyjke dowalić że kłuje nie z tej ziemi, do tego poszerza się spojenie łonowe trochę i ma prawo boleć ale każdy niepokojący ból lepiej zgłosić lekarzowi. Może do niego zadzwoń? Masz możliwość?

Aj już mi się nie chce nic mówić jak mnie potraktował ten lekarz... Całe szczęście reszta ich tutaj jest super. On dał bo widział stan zapalny gdzie ja nie czułam ani swędzenia ani pieczenia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia u mnie własnie od ułożenia pośladkowego i naciskania dziecia są problemy z szyjką;/

• polkosia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie :/ A tak na pupci to może siedzieć jeszcze miesiącami...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie odkąd się przekrecila główka w dół to naciska i szyjka krótka..

w4sqkrnt373m17ix.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli może nie być reguły. No nic, trzeba czekać...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje w 31 tc było pośladkami w dół a ostatnio jak byłam na wizycie obróciło się główką w dół i właśnie od jakiegoś czasu bardziej skurcze się zaczęły. Długość szyjki usg miałam badana w ok 24tc i wtedy była długa 5,35cm później już nie chciał badać, jedynie ręcznie i niby na każdej wizycie utrzymana, zamknięta (ale to tylko w badaniu na fotelu). W poprzedniej ciąży też miałam twardnienia brzucha i nic się nie wydarzyło do końca, może dlatego tylko magnez mi zaleca? te napinania brzucha mam już od dawna przed 20tc tylko ostatnio jest ich dużo i dlatego trochę panikuje. Jak stoję to też mam twardy brzuch non stop - położna mówiła, ze to normalne bo dziecko swoje waży brzuch większy i ciężar ciągnie brzuch w dół. A dodatkowo mam takie skurcze jak ttuska mieki brzuch i nagle twardy trzyma ze 20 sekund i puszcza i nie jest to zbyt przyjemne. A najlepiej mi w pozycji pół leżącej trochę na plecach jeśli chodzi o miękkość brzucha ale znowu wtedy ciężko się oddycha. A czasem jak się obudzę w nocy i śpię na boku to mam brzuch taki cały w górkach twardy:(

• Tami Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Tak. Właśnie podali profilaktycznie bo lekarz "na oko" ocenił że jest grzybica a tu był nadmiar śluz od pessara i leków... Co do uczulenia też pytali i powiedziałam że nie wiem więc samo to daje do myślenia i najpierw się robi badania albo przynajmniej test na wrażliwość antybiotyków razem z posiewem a nie leczy byle czym...

Mi tez chcieli w szpitalu podać profilaktycznie antybiotyk ale sie nie zgodziłam. Powiedziałam ze poczekam na wynik posiewu. I u mnie na szcżescie wynik był ujemny i na szcżescie nie dałam sobie wcisnąć antybiotyku.

polkosia, Ola31 lubią tę wiadomość

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ