X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta ostatni akapit zmotywować mnie do dalszego leżenia :)

Karola wielkie szczęście! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 16:37

eta lubi tę wiadomość

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola śliczny jest <3

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta podpisuje sie pod ostatnim zdaniem.

eta lubi tę wiadomość

• Tami Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile ma włosków :D

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • eta Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa ale przystojny slodziak!! :-) :-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy niebolesne skurcze przepowiadajace musze skontrolowac? Nie chce juz po raz 3 jechac na IP, bo pewnie mnie zostawia w szpitalu :(

w4sqkrnt373m17ix.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ttuska nie wiem bo ja nie mialam skurczy nawet tych niebolesnych. sie trafil raz dziennie moze i tyle, chociaz nie jestem pewna czy to napewno byl skurcz

• eta Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska no to jest właśnie zawsze pytanie, bo człowiek juz sam nie wie co jest normalne a co nie :-\ a na dodatek u każdego inaczej. Mnie sie wydaje że jeżeli te niebolesne skurcze są czesto, nie przechodza po nospie i lezeniu to wtedy trzeba skontrolować. A jak czesto to sama nie wiem, może w necie na jakiejs medycznej stronie trzeba poczytac ile takich skurczy na dzien może być.

Ja dzis w nocy dostalam takich skurczy z bólem podbrzusza co kilka minut ale wzięłam nospe i przeszło uff.. w takich chwilach to mnie troche strach oblatuje, ale wierzę że jeszcze choc 3 tygodnie pociągnie i zdrowego syna urodze na pewno!!!

Ttuska a nospe bralas? Ja mam jeszcze scopolan w czopkach przepisany w razie sytuacji skurczow gdy po nospie nie przeszlyby. A poza szpital , na ktg prywatnie do jakiejs przychodni nie mozesz podejść? Chyba kilkanaście skurczy bezbolesnych tych braxtona w ciagu doby może być tak mi się cos pamieta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 10:08

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie odkąd pierwszy raz trafiłam do szpitala to moja ginekolog bardzo wzbraniala się przed nospa. Potem trafiłam drugi raz (była na urlopie) i dali mi nospe-dobrze się czułam po niej więc cały tydz brałam. Poszłam do niej na kontrolę i już po badaniu zapytała czy biorę nospe więc potwierdzilam. Szyjka przez to zrobiła się miękka i dodatkowo rozwarcie :/ wiec nie chce brac.
    Na dodatek dziecko mi się chyba obrocilo bo cały czas ja czułam po prawej stronie-tak kopala ze musiałam cały czas na lewym boku leżeć a teraz kopie po lewej..

TO ja takich twardnien mam 4-5 na godzinę..

w4sqkrnt373m17ix.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bralam bardzo czesto nospe, zwlaszcza przez pierwszy miesiac po zalozeniu szwu

• ttuska Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie przepisał nitredypine zamiast nospy.
    A takimi kluciami w pochwie 2-3 razy dziennie trzeba sie przejmowac?

Karola jak się czujesz? :)

w4sqkrnt373m17ix.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ok,ten porod byl lekki wiec zmeczenia nie odczuwam, Kornel tez w miare grzeczny je i spi wiec nienarzekam. jedyne co mi przeszkadza to ten nieszczesny szew na tylku i teraz mam nawak wiec pieri bola...

ttuska lubi tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska ja takich kluc w pochwie nie mam, ale 2-3razy to nie jest jakos dużo, na pewno cos tam musi bolec bo tam wszystko sie naciaga , rozchodzi. Coś kłuć i boleć musi ;-) może dziewczyny maja jakies doświadczenie z tymi kluciami to sie wypowiedza. Mnie np. Spojenie łonowe boli :-)

Dziewczyny odzywajcie sie co u Was???

Karola z kazdym dniem bedzie coraz lepiej! Za pare tygodni Ty juz będziesz ogarnieta mamuska z dwojka chlopakow, a my dopiero rodzące!!! :-)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez kluc nie mialam wiec nie pomoge..

eta nom, tylko czekam az Marceli wroci, tesknie za nim bardzo a jednoczesnie sie boje jak zareaguje, pokazywalam mu malego na czacie to zadowolony nie byl, boje sie ze beda problemy. ze po takim czasie wroci a tutaj nowy czlonek rodziny...

• eta Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa pewnie będą gorsze chwile to nieuniknione, Marcel musi się odnaleźć w nowej sytuacji, trzeba go angażować w opiekę nad Kornelem żeby nie czuł się odsunięty, wiadomo, a może kup Marcelowi od Kornela w prezencie jakiegos resoraka czy coś, duzo mam tak robi żeby przelamac "pierwsze lody"miedzy rodzenstwem. Ja właśnie tak zrobie, że Leon da Ignacemu resoraka a ignas leonowi taka chmurke pluszowa z ikea ;-) taka wymiana prezentowa na oswojenie ;-) a co będzie potem zobaczymy :-) mąż będzie miesiac z nami po porodzie wiec będzie spedzal duzo czasu z ignacym. Na pewno ze wszystkim sobie wspolnie poradzicie :-) :-)
    A wlasnie Galeona jak u Ciebie miedzy rodzenstwem ? :-)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola pewnie łatwo nie będzie ale nie ma co się negatywnie nastawiac; ) chyba najlepiej angażować synka w codzienną opiekę bo tak to może czuć się "odrzucony"jak będziesz się malutkim zajmowała a nim nie ;)

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska
    Ja mam czasami takie kłucia, ale większość dnia leze. Nie wiem co by sie stało jakbym normalnie funkcjonowała, czy to miałoby wpływ na szew. Mowilam o tych kluciach ginowi i wtedy mi mówiła, ze w środku wszytsko jest tak jak było. Ale wiesz u każdego pewnie jest inaczej. Mnie te kłucia stresują, bo wiem ze mały wtedy naciska mi na szyjke i pewnie gdyby nie szew, to byłoby juz po wszystkim :( zreszta od paru wizyt (mam co 2 tygodnie) to ginka mi mowi, jak mnie bada ze czuje główkę, ale ostatnio powiedziała, ze szyjka nie jest jakas naprężona, tylko luźna. Wiec chciciaz tyle dobrego... Niby teraz ma mi dac skierowanie do szpitala na ściągnięcie szwu za tydzien... Ciekawe jak to wszystko bedzie...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• ttuska Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek dzięki za odpowiedź ;) wiem, ze u każdego inaczej tym bardziej że ja mam już rozwarcie na 0.5 cm :/ i też praktycznie non stop leżę

Mam głupi charakter bo jak mam dzwonić do gina to się stresuje ze jej zawracam glowe..

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja czekam na jutro. Maja mnie badać i zobaczyć jak szew trzyma. Mam nadzieje ze nic tam się złego nie dzieje i będzie wszystko dobrze. Jeśli będzie ok to zakładają pessar dodatkowo i moze wyjdę do domku <3 Strasznie bym chciała ale wiadomo, że jeśli uznają ze lepiej żebym leżała w szpitalu to tak będzie. Wczoraj miałam lekkiego dołka ale dziś przywołałam sie do pionu :)
    Sylwia a Ty jak sie trzymasz??

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do skurczy najpierw to powiem Wam że teraz pod ktg jak leżałam to też się trochę brzuch napinał ale nie było ich na zapisie, a wcześniej miałam wrażenie że były takie same i zapis pokazywał, więc ja już wiem na pewno ze nie będę umiała bardzo ich odróżnić.
    A teraz wybaczcie kochane ale.... Ja się pozale trochę, dzisiaj rano prawie zeszłam, dosłownie... I ja i Basia ;( najprawdopodobniej mam uczulenie na antybiotyk który miałam podawany. Tętno miałam w pewnym momencie 17,dziecko około 50,kontaktu prawie zero ze mną ehhh. Płakałam 3h i 3h miałam ktg podłączone potem do tego 4 kroplówki, jakieś leki na pobudzenie ehh i monitoring ciśnienia co chwilę. Teraz już co 4h będzie. Ogólnie modliłam się, choć nie kontaktowałam bardzo, żeby mała wróciła.. A już czekałam na sygnał że jedziemy na cięcie ;( widok położnej która kręci głową do lekarza szukając tętna dziecka, biegający wszyscy dookoła mnie, sprzęty i igły, a do tego te cyferki na ekranie i świadomość że nie mogę pomóc własnemu dziecku to tragedia ;(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ