Plamienia 16-17 tydzień
-
WIADOMOŚĆ
-
pap86 ja u siebie też zauważyłam że szyjka jest różnie położona i ma różną twardość ale to chyba jest normalne? Jej położenie może chyba też zależeć od pory dnia. Obie będziemy czekać w napięciu do piątku moja mała coraz bardziej daje o sobie znać więc mam nadzieję że wszystko będzie dobrze
-
Ja do tej pory ciągle się martwiłam bo nie miałam detektora więc zazdroszczę zawsze to uspokaja. Ja też mam łożysko na przedniej ścianie, ruchy czuję dopiero około tygodnia a od wczoraj już zdarza się że mąż czuję na ręku chodź sporadycznie, najczęściej ja czuję gdzieś głęboko.
-
Madzia swietne wiadomosci. Ja do piatku postanowilam dalej glownie lezec ale po wizycie i dobrych wiadomoscisch tez chcialabym wybrac sie na jakis spacer z mezem bo juz kwitne w domu mam teznadzieje,ze to twardnienie brzuszka nie okaze sie grozne.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja o twardnienie pytałam i w moim przypadku przeważnie twardy robi się cały brzuch lub dół i boki więc najprawdopodobniej to wina wzdęć. Mam brać espumisan i zobaczymy. Oby u Ciebie też wszystkie objawy okazały się mało poważne czekamy na piątek, o której dokładnie masz? Kiedy spodziewać się wieści?
-
Dd ja w ogole nie zwracam uwagi na wartosci jakie widze na detektorze bo on pokazuje dziwne rzeczy mnie uspokaja to,ze w ogole slysze to szybkie bum bum bum tez musze szukac ale raczej zawszew podobnym miejscu. Trzeba odroznic nasze przeplywy w tetnicach macicy (to wolniejsze tetno takie jak nasze serce) od bicia serduszka(jest duzo szybsze).Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
U mnie lozysko tez ok, na przedniej scianie ale wysoko od szyjki,, jednorodne. Tylko na te twardnienia troszke za wczesnie i dostalam scopolan(to cos jak nospa,dziala na miesnie gladkie ale na recepte). Szkoda mi troche ,ze musze brac takie leki w ciazy ale wierze,ze lekarz wie co robi. Tak to wszystko prawidlowo,krew i mocz dobrze ale na kontrole za 3tyg.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
pap86 to chyba też nie masz się czym przejmować takie twardnienia są bardzo częste w ciąży, a pomaga Ci leżenie? Dziewczyny często biorą np. Nospę kładą się i po chwili mija. Jeszcze chwilka i też czeka Cię polówkowe i na pewno się dowiesz że wszystko gra
-
Madzia pomaga mi polozenie sie na lewym boku i mowilam o tym lekarce. Moze uda sie wyciszyc to twardnienie i za 3tyg zmniejszy mi leki. Ciesze sie,ze wreszcie trafilam na kompetentnego lekarza bo na nfz to wizyta trwa 5min i jeszcze lekarz mowi,ze za duzo mowie na wizycie. A ja po prostu chce odpowiedzi na jakies watpliwosci ale bede chodzila na nfz zeby chociaz badania robic za darmo i szkole rodzenia znalezc.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt