X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • MamaHani Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję się po wizycie jest MEGA SUPER!!!!!!!!

Zarodek prawidłowy z ciałkiem żółtym i widoczne echo serca widziałąm serduszko na właśnie oczy lekarz powiedział że dzidzia malusieńka ale na tym etapie to normalne uspokoił mnie za 2 tyg do kontroli l4 od razu luteina i kwas foliowy w mega dawce kazał uważać na siebie, zrobił cytologię powiedział że wszystko idzie w dobrym kierunku.

Violet Flower, NiecierpliwaOna lubią tę wiadomość

21.06.2016 Córeczka
    14.05.2018 Aniołek (6tc)
    8.07.2018 ostatnia miesiączka ( ciąża)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaHani widzisz, mówilam że będzie dobrze :) Gratulacje :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaHani bardzo się cieszę i gratuluję! :) dajesz nadzieję :)
    Skoro lekarz mówi, że idzie w, dobrym kierunku to na pewno tak będzie. Trzymam za Was mocne kciuki!

Alex rozumiem dobrze, pewnie że teraz byłoby gdyby się udało już przed przerwą. Czyli jeśli dobrze rozumiem to po ewentualnej kolejnej miesiączce macie jeszcze jeden cykl z CLO i jeśli się nie uda to od października przerwa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 18:07

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jeszcze teraz po okresie ostatni cykl z CLO, ze zwiększoną dawką po raz pierwszy. Teraz brałam 50 mg. I od nowego cyklu mam wziąć 100 mg. Akurat ostatnie pudełko CLO mi zostało... Może będzie decydujące :) A jak się nie uda to przerwa niestety, a później zmiana leku.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaHani gratulacje bardzo się cieszę!

Alex, violet trzymam mocno kciuki. Oby Wam się udało w tym cyklu :)

Kat, przykro mi. Na pewno niedługo będziesz miała upragnioną fasolkę też Ty :)

Violet Flower lubi tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaHani gratuluje!! :) To jest coś cudownego zobaczyć bijące serduszko swojego dziecka:) :*
    Dziewczyny które się starają ja wierzę że już nie długo każda z Was będzie się cieszyc swoją fasolka:) :*
    A co słychać u brzucha tek? :) ostatnio coś tutaj milczą..
    U mnie jutro wizyta o 18.. Na pewno noc będzie nie przespana..

• Nynka86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaHani gratuluję☺ teraz niech sobie maleństwo grzecznie rośnie aż do 40 tygodnia☺
    Mysiulka trzymam kciuki i postaraj się jednak zasnąć bo to tobie i dzidzi potrzebne☺
    Alex oby ten cykl był szczęśliwy☺
    Ja mam przeczucie że w środę nie przyjdzie @(wtedy powinna) czuję jakby brzuch nie był mój to takie dziwne fizyczne odczucie i mam je tylko w ciąży. Chyba tak odczuwam powiększającą się macicę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 21:17

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    MamaHani gratuluję☺ teraz niech sobie maleństwo grzecznie rośnie aż do 40 tygodnia☺
    Mysiulka trzymam kciuki i postaraj się jednak zasnąć bo to tobie i dzidzi potrzebne☺
    Alex oby ten cykl był szczęśliwy☺
    Ja mam przeczucie że w środę nie przyjdzie @(wtedy powinna) czuję jakby brzuch nie był mój to takie dziwne fizyczne odczucie i mam je tylko w ciąży. Chyba tak odczuwam powiększającą się macicę.
    Nynka trzymam kciuki żeby Twoje przeczucie się sprawdziło! :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • kropka123 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaHani gratuluje ;) i standardowo trzymam kciuki za Was wszystkie aby same pozytywne testy zagościły na forum ;) ja zbliżam się do prenatalnych (w piątek) i zaczyna mnie dopadać stres .... do tego dowiedziałam sie ze na wyniki pappy trzeba będzie czekać minimum 3 tygodnie, mdłości i wymioty nie odpuszczają, liczę ze 2 trymestr będzie lżejszy i spokojniejszy ;)

f2wl3e5eau6eja15.png
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower za ciebie też trzymam kciuki ☺

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaHani, gratulacje <3
    Cieszę się, że wszystko się wyjaśniło! Rośnijcie zdrowo :)

Nynka, oby Twoje przeczucie się spełniło! Czekamy na radosne wieści :)

hchy3e3kpv7xl40k.png
    I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
    II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaHani ciesze sie z dobrych wieści, oby to byl kolejny dowod na to ze kazda z nszego forum doczeka się szczescia, nie wszytkie na raz ale najwazniejsze ze grono brzuchow sie powiększa. Ja mam wizyte w czwartek rano a pozniej prosto na urlop nad morze, mam nadzieje ze to bedzie szczesliwy dzien bo stesknilamam sie za podgladaniem malenstwa. Problem tylko w tym ze siem bardzo przeziebioni najpierw przed weekendem bol gardla, kaszel juz myslalamze przeszlo a od dwoch dni kicham i smarkam jak najeta:( ogolnie oslabiona jestem bardzo

❤❤❤
    m5kxvau.png

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zazdroszczę wam dziewczyny zafasolkowanym :) Staraczka też że możecie już działać:) na pewno niedługo też Wam się uda. Ja czekam do września 4poeinnam mieć @ i dopiero działam... Jakiegoś doła takiego złapałam..

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Ale zazdroszczę wam dziewczyny zafasolkowanym :) Staraczka też że możecie już działać:) na pewno niedługo też Wam się uda. Ja czekam do września 4poeinnam mieć @ i dopiero działam... Jakiegoś doła takiego złapałam..

Kochana, jestem z Tobą!
    Ja się zbieram po biochemicznej, ale nadziei na ten 1 cykl po nie mam żadnych.
    Nigdy do tej pory mi sie nie udało w pierwszym cyklu po, więc czemu niby teraz miałoby byc inaczej.
    Ja dziś też dołek, odechciewa mi się tych całych starań. Jakiś wewnętrzny głos mi podpowiada, że wkrótce będzie powtórka z rozrywki...
    Dramat.
    A dziś podobno jest światowy dzień optymisty :D

hchy3e3kpv7xl40k.png
    I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
    II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)
  • kropka123 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, Lubieswieczki proszę mi sie tutaj nie poddawać, denerwować/ smucić. Będzie dobrze, wszyscy trzymamy kciuki mocno wiec innej opcji nie widzę! Wystawiono Wasza cierpliwość na próbę ale nagroda na pewno będzie i proszę mi tutaj nie myślec inaczej ;)

Kat_ lubi tę wiadomość

f2wl3e5eau6eja15.png

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, bardzo Ci współczuję że znów tak się stało. Ale myśl pozytywnie, musi się udać , zobaczysz:) dzisiejszy dzień optymizmu a jednak u mnie jest masakra.. przy ostatniej @ myślałam sobie że tylko jeszcze jeden cykl... Zleci... A teraz mam wrażenie że czas stanął w miejscu.
    Mnie też męczy to że w pierwszym cyklu się nie uda... Jakoś jestem negatywnie nastawiona. Z jednej strony bardzo chce żeby udało się odrazu bo w końcu w pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu. Ale jakoś siedzi mi w głowie że na pewno się nie uda... I tak cały czas. Wszystkie koleżanki dookoła zachodzą w ciążę kuzynki też, nawet nieplanowana... A ja czekam. Czuje się jak psychopatka, przechodzą mi nawet myśli że może kupić jakieś małe słodkie ubranko bo przecież niedługo zacznę starania i po chwili muszę stawiać siebie do pionu. Jak jakaś nienormalna czasami się czuje...

Kropka, oby Twoje słowa się sprawdziły:* trzymam kciuki za prenatalne i daj koniecznie znać jak po nich.

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Kat, bardzo Ci współczuję że znów tak się stało. Ale myśl pozytywnie, musi się udać , zobaczysz:) dzisiejszy dzień optymizmu a jednak u mnie jest masakra.. przy ostatniej @ myślałam sobie że tylko jeszcze jeden cykl... Zleci... A teraz mam wrażenie że czas stanął w miejscu.
    Mnie też męczy to że w pierwszym cyklu się nie uda... Jakoś jestem negatywnie nastawiona. Z jednej strony bardzo chce żeby udało się odrazu bo w końcu w pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu. Ale jakoś siedzi mi w głowie że na pewno się nie uda... I tak cały czas. Wszystkie koleżanki dookoła zachodzą w ciążę kuzynki też, nawet nieplanowana... A ja czekam. Czuje się jak psychopatka, przechodzą mi nawet myśli że może kupić jakieś małe słodkie ubranko bo przecież niedługo zacznę starania i po chwili muszę stawiać siebie do pionu. Jak jakaś nienormalna czasami się czuje...

Kropka, oby Twoje słowa się sprawdziły:* trzymam kciuki za prenatalne i daj koniecznie znać jak po nich.
    Lubieswieczki nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem. Ja teraz jestem właśnie w trakcie pierwszego cyklu kiedy mogłam się staram. Dziś 23 dc, cykle mam 28-dniowe. Czas dłuży się niemiłosiernie i w głowie ciągle myśl, że pewnie się nie uda.
    Starania były, owulacja była a i tak mam wrażenie, że @ przyjdzie. No nie potrafię się po ostatnich przejściach nastawić pozytywnie...
    Zwariuję do poniedziałku w tym oczekiwaniu:/

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu mam problem z testem, zrobiłam dzisiaj i po 5 minutach była blada ale wyraźna druga kreska ale po 2-3minutach zniknęła...

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka trzeba powtórzyć i juz, czekamy na wieści i trzymamy kciuki:)

❤❤❤
    m5kxvau.png

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka a który dzień cyklu dziś masz, nie za wcześnie testujesz?
    Trzymam kciuki tak czy inaczej!! :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ