X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Idę w poniedziałek do rodzinnej po skierowanie na inne badania i jak do wtorku nie będzie okresu to betę zrobię razem z tymi badaniami.
    Orientujecie się, czy przed badaniem wit B12 i kwasu foliowego trzeba odstawić? Ja biorę same metyle teraz.
    Alex z tego co ja się orientuję, to chyba warto odstawić te parę dni przed badaniem. Ale niekoniecznie. Ja badalam biorąc i lekarz mi powiedział, że przez to wynik nie traci wiarygodnosci :)

Nynka przykro mi. W takim razie działamy razem. Ja dla pewności zrobiłam betę i u mnie również negatywna :/

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, zleciało oj zleciało jeszcze dwa tygodnie i ja zaczynam starania :)
    Violet, Nynka przykro mi z się tym razem nie udało, oby następny cykl był szczęśliwy:) Ja mam cichą nadzieję że uda się za pierwszym razem tak jak ostatnio, ale boje się dopuścić do siebie bardziej ta myśl żeby nie byli później aż takiego rozczarowania... Chociaż i tak będzie e jakimś stopniu... No zobaczymy, trzeba uzbroić się w cierpliwość:)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Niecierpliwa, zleciało oj zleciało jeszcze dwa tygodnie i ja zaczynam starania :)
    Violet, Nynka przykro mi z się tym razem nie udało, oby następny cykl był szczęśliwy:) Ja mam cichą nadzieję że uda się za pierwszym razem tak jak ostatnio, ale boje się dopuścić do siebie bardziej ta myśl żeby nie byli później aż takiego rozczarowania... Chociaż i tak będzie e jakimś stopniu... No zobaczymy, trzeba uzbroić się w cierpliwość:)
    Lubieswieczki trzeba dopuszczać same dobre myśli do siebie :)
    Ja dostałam już dziś, dwa dni wcześniej @, więc ewidentnie coś zbyt szybko spadł mi ten progesteron.
    Więc pewnie z, tym duphastonem szanse wzrosną jeśli tu był problem w tym cyklu :)
    I też tak jak Ty nastawiam się wyłącznie pozytywnie. W końcu musi nam się udać :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak w ogóle to mam pytanie dotyczące aspektu technicznego starań.
    Jak często wspolzyjecie w okresie starań /jaka metoda u Was zadziałała?
    Regularnie cały cykl, ale z przerwami co 2-3 dni, głównie w dni płodne (wtedy nawet codziennie), czy po prostu nie liczycie dni i na pełnym spontanie wtedy kiedy macie ochotę?
    Pytam bo zastanawiam się czy rzeczywiście częste współżycie nawet codziennie w dni płodne sprawia że plemniki są gorszej jakości i lepiej robić te przerwy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 17:45

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej @ nie mam pewnie to jakieś zabużenia hormonalne bo czuję powiększoną macicę i objawy ciążowe mam

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My cztery razy zaszlismy w ciążę w cyklu jak sie przykladalismy czyli mniej wiecej od 10dc kochalismy sie co dwa dni, w czasie gdy wydawalo mi sie ze mam owulacje to nie robiliśmy przerwy i codziennie byl sex i tak do ok 22dc, po seksie min 30 min lezenia albo jak na noc to poprostu nie wstawalam tylko juz szlam spac, czasem z poduszka pod biodrami lezalam, i pozycje tez staralam sie dobrac takie aby sprzyjały wedrowce plemnikow:) u nas taka zasada sie sprawdzała akurat

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet, mnie się udało zajść te dwa razy z częstotliwością co 2 dzień. Później do @ czasem co 3ci, ale ogólnie na spontanie, kiedy mamy ochotę. Nie mamy z partnerem ogólnie aż takiego libido, żeby kochać się codziennie, poza tym nie chcę ani na nim ani na sobie wywierać presji, że okres okołoowulacyjny to dawaj codziennie a pozniej przerwa ;)

hchy3e3kpv7xl40k.png
    I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
    II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena wiem co czujesz i rozumiem Twój strach. Mnie przetrwać dni czarnych myśli i paniki pomagał detektor tętna. I nie ja szukałam serduszka tylko mąż, bo ja wpadałam w panikę po 10 sekundach. Uważał mnie za wariatkę bo sprawdzałam praktycznie codziennie do pierwszych ruchów a w kryzysie i dwa razy dziennie, ale twardo szukał za każdym razem jak prosiłam. To był najpiękniejszy dźwięk który zbrzydł mi po 2 godzinach ktg na porodówce ;-) Dziewczyny dacie rade, ja nie zwariowałam choć to tylko moja opinia, reszta rodziny kazała mi iść do psychiatry ale tylko inna kobieta po stracie to zrozumie.

iv099vvj1wzlmrpz.png

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet ja jeszcze nie praktykowałam starań bo udało się od tak.... Ale teraz mam zamiar cały cykl tak co drugi dzień a w dniach kiedy powinnam mieć owulację chyba codziennie no może z jakimś dniem przerwy... Chyba powinno tak zadziałać :) Zobaczymy... A to że gorsze są plemniki jak codziennie się stara to nie słyszałam!! Naprawdę tak jest?

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Violet ja jeszcze nie praktykowałam starań bo udało się od tak.... Ale teraz mam zamiar cały cykl tak co drugi dzień a w dniach kiedy powinnam mieć owulację chyba codziennie no może z jakimś dniem przerwy... Chyba powinno tak zadziałać :) Zobaczymy... A to że gorsze są plemniki jak codziennie się stara to nie słyszałam!! Naprawdę tak jest?

https://mamaginekolog.pl/zrobic-zeby-zrobic/

Lubieswieczki ja o tej przerwie dla plemników wyczytałam tutaj artykule mamy ginekolog.
    Może i coś w tym jest, ale z drugiej strony tak sobie myślę, że popyt napędza podaż. Więc jeśli jest zapotrzebowanie te parę dni w miesiącu (nasze dni płodne), to chyba organizm mężczyzny jest w stanie na bieżąco produkować dobre nasienie.
    Zastanawiam się nad tym czy powinnam powstrzymywać męża, ponieważ akurat oboje libido mamy wysokie a u mnie w te dni rośnie tym bardziej :)
    Więc chyba przyjmę taką zasadę jak Ty. W ciągu cyklu co 2-3 dni. A w dni płodne jeśli będziemy mieli codziennie przez te parę dni oboje ochotę, to chyba nie ma sensu się powstrzymywać?

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat_ wrote:
    Violet, mnie się udało zajść te dwa razy z częstotliwością co 2 dzień. Później do @ czasem co 3ci, ale ogólnie na spontanie, kiedy mamy ochotę. Nie mamy z partnerem ogólnie aż takiego libido, żeby kochać się codziennie, poza tym nie chcę ani na nim ani na sobie wywierać presji, że okres okołoowulacyjny to dawaj codziennie a pozniej przerwa ;)
    Popieram. Poczęcie dziecka nie powinno być presją czy przymusem, a fantazją, uniesieniem i czymś pięknym. Taka jestem romantyczna.
    Pierwsze i drugie dziecko udało się w pierwszym cyklu starań. Teraz pół roku się staraliśmy, bez presji, uda się to ok a jak nie to trudno. Udało się na 13 tygodni. Ale się nie poddam. Mam 37 lat i jeszcze będę mamą. Twardym trzeba być a nie miętkim :)

Kat_ lubi tę wiadomość

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zawsze był spontan do momenyu jak spontan po 4 mies.nie przyniósł rezultatu. Wtedy wprowadziłam testy owulac. A w kolejnym cyklu sex od 7-8 dc co dtugi dzień do momentu,gdy mogłam dtwierdzić,że owulacja się odbyła. Wtedy zaskoczyliśmy z Bogusią. Po stracie od razu "walczyliśmy" co drugi dzien i z pomocą testów. Udało się w trzecim cyklu. Nasze libido jest mizerne. Może bardziej moje. Tym bardziej po całym dniu pracy i zajmowania się dziećmi marzyłam często tylko o spaniu i niestety z mojej strony to często bywała "produkcja" :( ratował mnie sex w jakuzzi :) za każdym razem fajerwerki :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza pierwsza trójka powstawała tak po prostu. Byla decyzja,działanie,fasolka,poród :) Wojtuś to w ogóle wpadka ze złotego strzału. Owulacja to był dla mnie termin znany z lekcji biologii,nie używany na codzień. Mierzenie temp. czy jakieś badania to była abstrakcja. A potem się okazało,że czeka mnie operacja i zaczął się wyścig z czssem.

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie miesiace w których robilismy malenstwa zawsze byly dla nas bardzo udane maz byl super kochany i opiekunczy, chyba fakt ze czesto byl sex tak nas relaksowal i zbliżał, wiec milo wspominamy starania. Gorzej teraz z moim libido, chyba sie boje o dzidzie i nie mozemy juz tak szalec, zreszta mąż tez sie przyznal ze troche sie musi kontrolowc,. Bardzo mało sie teraz kochamy. Ogolnie uwazam ze kobieta w ciąży jest piekna i ma swwoj urok ale ja raczej nie czuje sie sexi.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Chciałam do Was dołączyć... w czwartek 23.08 miałam nieplanowaną wizytę u lekarza prowadzącego, który stwierdził brak akcji serca i zatrzymany rozwój. Był o 9t+4, a wg usg maluszek zatrzymał się na 8t+1 :( Dostałam skierowanie do szpitala i w tym samym dniu wieczorem miałam zabieg. Aktualnie czekam na wyniki z Katowic, gdzie zleciliśmy badanie na określenie płci, gdyż chcę skorzystać z macierzyńskiego. To była moja 4 ciąża, od początku wszystko było ok aż tu w czwartek taka wiadomość :(

Chciałam zapytać ile powinno +/- trwać krwawienie po zabiegu ? Obecnie to takie lekkie/średnie krwawienie jak przy @. Dziś ok 20 będzie 3 doba po zabiegu. Na wizytę do ginekologa mam przyjść za 2-3 tyg jak będę mieć pelną kartę wypisu + wyniki badań histopatologicznych.

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, przykro mi że do nas dołączyłaś :( Co do krwawienia, u mnie utrzymywało się dosyć długo, ale ja zabiegu nie miałam. Tylko cytotec. Byłam po 10 dniach u gina to jeszcze lekko plamiłam. I w kolejnym normalnym cyklu dostaliśmy zielone światło do starań.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Cześć,
    Chciałam do Was dołączyć... w czwartek 23.08 miałam nieplanowaną wizytę u lekarza prowadzącego, który stwierdził brak akcji serca i zatrzymany rozwój. Był o 9t+4, a wg usg maluszek zatrzymał się na 8t+1 :( Dostałam skierowanie do szpitala i w tym samym dniu wieczorem miałam zabieg. Aktualnie czekam na wyniki z Katowic, gdzie zleciliśmy badanie na określenie płci, gdyż chcę skorzystać z macierzyńskiego. To była moja 4 ciąża, od początku wszystko było ok aż tu w czwartek taka wiadomość :(

Chciałam zapytać ile powinno +/- trwać krwawienie po zabiegu ? Obecnie to takie lekkie/średnie krwawienie jak przy @. Dziś ok 20 będzie 3 doba po zabiegu. Na wizytę do ginekologa mam przyjść za 2-3 tyg jak będę mieć pelną kartę wypisu + wyniki badań histopatologicznych.
    Jenny bardzo mi przykro, że do nas dolaczylas...
    Ja miałam zabieg, krwawilam /plamilam około 14 dni po zabiegu. Pierwszą normalną miesiączkę dostałam po zabiegu dosyć normalnie po 28 dniach, tak jak moje dotychczasowe cykle.

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet, super artykuł nie miałam o tym pojęcia... Myślałam że jak są i się "chce" to znaczy że są już zregenerowane :)

Jenny, przykro mi... U mnie plamienie /krwawienie trwało 3tygodnie, później trochę wolnego u 5dni później niż zawsze dostałam okres czyli 33dc. Ale u każdej jest inaczej...

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • kropka123 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny bardzo mi przykro ;( u mnie krwawienie po zabiegu nie było obfite, trwało kilka dni + do tego kilka dni plamienia. Okres przyszedł normalnie, po 30 dniach jak w poprzednich cyklach. Na pierwsza wizytę poszłam jak tylko odebrałam wyniki ( po około 3 tygodniach). Violet, nam za ierwszym i za drugim razem udawało się od razu, wydaje mi się ze nie ma turaj reguły jak i kiedy, najważniejsze żeby cieszyło ;)

f2wl3e5eau6eja15.png

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. jedna rzecz nie daje mi spokoju, a chodzi o toxoplazmoze. W pierwszej ciąży w marcu dostałam skierowanie na badanie i wyniki miałam IGM ujemny 0.323 a igg dodatni 227. Wtedy nie miałam zalecane nic bo "ona już będzie we mnie na zawsze więc trzeba uważać" zastanawiam się czy powinnam coś zrobić teraz... Niby wynik świadczy o przebytej chorobie ale może on dopiero rósł, takie mnie myśli nachodzą... Teraz też nie miałam żadnych badan i zastanawiam się czy zanim zacznę starania to coś powinnam sprawdzić jeszcze ? Jak myślicie??

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ