Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Idę w poniedziałek do rodzinnej po skierowanie na inne badania i jak do wtorku nie będzie okresu to betę zrobię razem z tymi badaniami.
    Orientujecie się, czy przed badaniem wit B12 i kwasu foliowego trzeba odstawić? Ja biorę same metyle teraz.
    Alex z tego co ja się orientuję, to chyba warto odstawić te parę dni przed badaniem. Ale niekoniecznie. Ja badalam biorąc i lekarz mi powiedział, że przez to wynik nie traci wiarygodnosci :)

Nynka przykro mi. W takim razie działamy razem. Ja dla pewności zrobiłam betę i u mnie również negatywna :/

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, zleciało oj zleciało jeszcze dwa tygodnie i ja zaczynam starania :)
    Violet, Nynka przykro mi z się tym razem nie udało, oby następny cykl był szczęśliwy:) Ja mam cichą nadzieję że uda się za pierwszym razem tak jak ostatnio, ale boje się dopuścić do siebie bardziej ta myśl żeby nie byli później aż takiego rozczarowania... Chociaż i tak będzie e jakimś stopniu... No zobaczymy, trzeba uzbroić się w cierpliwość:)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Niecierpliwa, zleciało oj zleciało jeszcze dwa tygodnie i ja zaczynam starania :)
    Violet, Nynka przykro mi z się tym razem nie udało, oby następny cykl był szczęśliwy:) Ja mam cichą nadzieję że uda się za pierwszym razem tak jak ostatnio, ale boje się dopuścić do siebie bardziej ta myśl żeby nie byli później aż takiego rozczarowania... Chociaż i tak będzie e jakimś stopniu... No zobaczymy, trzeba uzbroić się w cierpliwość:)
    Lubieswieczki trzeba dopuszczać same dobre myśli do siebie :)
    Ja dostałam już dziś, dwa dni wcześniej @, więc ewidentnie coś zbyt szybko spadł mi ten progesteron.
    Więc pewnie z, tym duphastonem szanse wzrosną jeśli tu był problem w tym cyklu :)
    I też tak jak Ty nastawiam się wyłącznie pozytywnie. W końcu musi nam się udać :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak w ogóle to mam pytanie dotyczące aspektu technicznego starań.
    Jak często wspolzyjecie w okresie starań /jaka metoda u Was zadziałała?
    Regularnie cały cykl, ale z przerwami co 2-3 dni, głównie w dni płodne (wtedy nawet codziennie), czy po prostu nie liczycie dni i na pełnym spontanie wtedy kiedy macie ochotę?
    Pytam bo zastanawiam się czy rzeczywiście częste współżycie nawet codziennie w dni płodne sprawia że plemniki są gorszej jakości i lepiej robić te przerwy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 17:45

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej @ nie mam pewnie to jakieś zabużenia hormonalne bo czuję powiększoną macicę i objawy ciążowe mam

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My cztery razy zaszlismy w ciążę w cyklu jak sie przykladalismy czyli mniej wiecej od 10dc kochalismy sie co dwa dni, w czasie gdy wydawalo mi sie ze mam owulacje to nie robiliśmy przerwy i codziennie byl sex i tak do ok 22dc, po seksie min 30 min lezenia albo jak na noc to poprostu nie wstawalam tylko juz szlam spac, czasem z poduszka pod biodrami lezalam, i pozycje tez staralam sie dobrac takie aby sprzyjały wedrowce plemnikow:) u nas taka zasada sie sprawdzała akurat

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet, mnie się udało zajść te dwa razy z częstotliwością co 2 dzień. Później do @ czasem co 3ci, ale ogólnie na spontanie, kiedy mamy ochotę. Nie mamy z partnerem ogólnie aż takiego libido, żeby kochać się codziennie, poza tym nie chcę ani na nim ani na sobie wywierać presji, że okres okołoowulacyjny to dawaj codziennie a pozniej przerwa ;)

hchy3e3kpv7xl40k.png
    I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
    II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena wiem co czujesz i rozumiem Twój strach. Mnie przetrwać dni czarnych myśli i paniki pomagał detektor tętna. I nie ja szukałam serduszka tylko mąż, bo ja wpadałam w panikę po 10 sekundach. Uważał mnie za wariatkę bo sprawdzałam praktycznie codziennie do pierwszych ruchów a w kryzysie i dwa razy dziennie, ale twardo szukał za każdym razem jak prosiłam. To był najpiękniejszy dźwięk który zbrzydł mi po 2 godzinach ktg na porodówce ;-) Dziewczyny dacie rade, ja nie zwariowałam choć to tylko moja opinia, reszta rodziny kazała mi iść do psychiatry ale tylko inna kobieta po stracie to zrozumie.

iv099vvj1wzlmrpz.png

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet ja jeszcze nie praktykowałam starań bo udało się od tak.... Ale teraz mam zamiar cały cykl tak co drugi dzień a w dniach kiedy powinnam mieć owulację chyba codziennie no może z jakimś dniem przerwy... Chyba powinno tak zadziałać :) Zobaczymy... A to że gorsze są plemniki jak codziennie się stara to nie słyszałam!! Naprawdę tak jest?

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Violet ja jeszcze nie praktykowałam starań bo udało się od tak.... Ale teraz mam zamiar cały cykl tak co drugi dzień a w dniach kiedy powinnam mieć owulację chyba codziennie no może z jakimś dniem przerwy... Chyba powinno tak zadziałać :) Zobaczymy... A to że gorsze są plemniki jak codziennie się stara to nie słyszałam!! Naprawdę tak jest?

https://mamaginekolog.pl/zrobic-zeby-zrobic/

Lubieswieczki ja o tej przerwie dla plemników wyczytałam tutaj artykule mamy ginekolog.
    Może i coś w tym jest, ale z drugiej strony tak sobie myślę, że popyt napędza podaż. Więc jeśli jest zapotrzebowanie te parę dni w miesiącu (nasze dni płodne), to chyba organizm mężczyzny jest w stanie na bieżąco produkować dobre nasienie.
    Zastanawiam się nad tym czy powinnam powstrzymywać męża, ponieważ akurat oboje libido mamy wysokie a u mnie w te dni rośnie tym bardziej :)
    Więc chyba przyjmę taką zasadę jak Ty. W ciągu cyklu co 2-3 dni. A w dni płodne jeśli będziemy mieli codziennie przez te parę dni oboje ochotę, to chyba nie ma sensu się powstrzymywać?

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat_ wrote:
    Violet, mnie się udało zajść te dwa razy z częstotliwością co 2 dzień. Później do @ czasem co 3ci, ale ogólnie na spontanie, kiedy mamy ochotę. Nie mamy z partnerem ogólnie aż takiego libido, żeby kochać się codziennie, poza tym nie chcę ani na nim ani na sobie wywierać presji, że okres okołoowulacyjny to dawaj codziennie a pozniej przerwa ;)
    Popieram. Poczęcie dziecka nie powinno być presją czy przymusem, a fantazją, uniesieniem i czymś pięknym. Taka jestem romantyczna.
    Pierwsze i drugie dziecko udało się w pierwszym cyklu starań. Teraz pół roku się staraliśmy, bez presji, uda się to ok a jak nie to trudno. Udało się na 13 tygodni. Ale się nie poddam. Mam 37 lat i jeszcze będę mamą. Twardym trzeba być a nie miętkim :)

Kat_ lubi tę wiadomość

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zawsze był spontan do momenyu jak spontan po 4 mies.nie przyniósł rezultatu. Wtedy wprowadziłam testy owulac. A w kolejnym cyklu sex od 7-8 dc co dtugi dzień do momentu,gdy mogłam dtwierdzić,że owulacja się odbyła. Wtedy zaskoczyliśmy z Bogusią. Po stracie od razu "walczyliśmy" co drugi dzien i z pomocą testów. Udało się w trzecim cyklu. Nasze libido jest mizerne. Może bardziej moje. Tym bardziej po całym dniu pracy i zajmowania się dziećmi marzyłam często tylko o spaniu i niestety z mojej strony to często bywała "produkcja" :( ratował mnie sex w jakuzzi :) za każdym razem fajerwerki :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza pierwsza trójka powstawała tak po prostu. Byla decyzja,działanie,fasolka,poród :) Wojtuś to w ogóle wpadka ze złotego strzału. Owulacja to był dla mnie termin znany z lekcji biologii,nie używany na codzień. Mierzenie temp. czy jakieś badania to była abstrakcja. A potem się okazało,że czeka mnie operacja i zaczął się wyścig z czssem.

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie miesiace w których robilismy malenstwa zawsze byly dla nas bardzo udane maz byl super kochany i opiekunczy, chyba fakt ze czesto byl sex tak nas relaksowal i zbliżał, wiec milo wspominamy starania. Gorzej teraz z moim libido, chyba sie boje o dzidzie i nie mozemy juz tak szalec, zreszta mąż tez sie przyznal ze troche sie musi kontrolowc,. Bardzo mało sie teraz kochamy. Ogolnie uwazam ze kobieta w ciąży jest piekna i ma swwoj urok ale ja raczej nie czuje sie sexi.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Chciałam do Was dołączyć... w czwartek 23.08 miałam nieplanowaną wizytę u lekarza prowadzącego, który stwierdził brak akcji serca i zatrzymany rozwój. Był o 9t+4, a wg usg maluszek zatrzymał się na 8t+1 :( Dostałam skierowanie do szpitala i w tym samym dniu wieczorem miałam zabieg. Aktualnie czekam na wyniki z Katowic, gdzie zleciliśmy badanie na określenie płci, gdyż chcę skorzystać z macierzyńskiego. To była moja 4 ciąża, od początku wszystko było ok aż tu w czwartek taka wiadomość :(

Chciałam zapytać ile powinno +/- trwać krwawienie po zabiegu ? Obecnie to takie lekkie/średnie krwawienie jak przy @. Dziś ok 20 będzie 3 doba po zabiegu. Na wizytę do ginekologa mam przyjść za 2-3 tyg jak będę mieć pelną kartę wypisu + wyniki badań histopatologicznych.

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, przykro mi że do nas dołączyłaś :( Co do krwawienia, u mnie utrzymywało się dosyć długo, ale ja zabiegu nie miałam. Tylko cytotec. Byłam po 10 dniach u gina to jeszcze lekko plamiłam. I w kolejnym normalnym cyklu dostaliśmy zielone światło do starań.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Cześć,
    Chciałam do Was dołączyć... w czwartek 23.08 miałam nieplanowaną wizytę u lekarza prowadzącego, który stwierdził brak akcji serca i zatrzymany rozwój. Był o 9t+4, a wg usg maluszek zatrzymał się na 8t+1 :( Dostałam skierowanie do szpitala i w tym samym dniu wieczorem miałam zabieg. Aktualnie czekam na wyniki z Katowic, gdzie zleciliśmy badanie na określenie płci, gdyż chcę skorzystać z macierzyńskiego. To była moja 4 ciąża, od początku wszystko było ok aż tu w czwartek taka wiadomość :(

Chciałam zapytać ile powinno +/- trwać krwawienie po zabiegu ? Obecnie to takie lekkie/średnie krwawienie jak przy @. Dziś ok 20 będzie 3 doba po zabiegu. Na wizytę do ginekologa mam przyjść za 2-3 tyg jak będę mieć pelną kartę wypisu + wyniki badań histopatologicznych.
    Jenny bardzo mi przykro, że do nas dolaczylas...
    Ja miałam zabieg, krwawilam /plamilam około 14 dni po zabiegu. Pierwszą normalną miesiączkę dostałam po zabiegu dosyć normalnie po 28 dniach, tak jak moje dotychczasowe cykle.

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet, super artykuł nie miałam o tym pojęcia... Myślałam że jak są i się "chce" to znaczy że są już zregenerowane :)

Jenny, przykro mi... U mnie plamienie /krwawienie trwało 3tygodnie, później trochę wolnego u 5dni później niż zawsze dostałam okres czyli 33dc. Ale u każdej jest inaczej...

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • kropka123 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny bardzo mi przykro ;( u mnie krwawienie po zabiegu nie było obfite, trwało kilka dni + do tego kilka dni plamienia. Okres przyszedł normalnie, po 30 dniach jak w poprzednich cyklach. Na pierwsza wizytę poszłam jak tylko odebrałam wyniki ( po około 3 tygodniach). Violet, nam za ierwszym i za drugim razem udawało się od razu, wydaje mi się ze nie ma turaj reguły jak i kiedy, najważniejsze żeby cieszyło ;)

f2wl3e5eau6eja15.png

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. jedna rzecz nie daje mi spokoju, a chodzi o toxoplazmoze. W pierwszej ciąży w marcu dostałam skierowanie na badanie i wyniki miałam IGM ujemny 0.323 a igg dodatni 227. Wtedy nie miałam zalecane nic bo "ona już będzie we mnie na zawsze więc trzeba uważać" zastanawiam się czy powinnam coś zrobić teraz... Niby wynik świadczy o przebytej chorobie ale może on dopiero rósł, takie mnie myśli nachodzą... Teraz też nie miałam żadnych badan i zastanawiam się czy zanim zacznę starania to coś powinnam sprawdzić jeszcze ? Jak myślicie??

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ