X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do starań, my dostaliśmy zielone światło po pierwszej naturalnej miesiączce po poronieniu, ale ja zabiegu nie miałam. Na razie się nie udało, mimo dwóch potwierdzonych owulacji po CLO. Może ostatni cykl ze zwiększoną dawką będzie szczęśliwy.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka Tak dużo musiałas przejśc w tak krótkim czasie :( strasznie mi przykro :( Trzymam kciuki za jutro, żeby wszystko poszło po Twojej myśli

Alex kurcze no, tak bardzo Ci kibicowałam :(

W takim razie zaciskam kciuki za kolejny cykl, za Ciebie również Lubieświeczki

PannaJustyna ja dostałam zielone światło od mojej gin po pierwszej @ od zabiegu. Zrobiła mi USG i stwierdziła, ze nie ma na co czekac, bo im szybciej, tym łatwiej zafasolkować, bo organizm "pamięta" ciążę. Udało się w trzecim cyklu

A ja dzisiaj byłam u endokrynologa, bo moje TSH est nadal poniżej wszelkich norm i wyjeżdzając z parkingu przywaliłam w samochód jakiegos Pana, który siedział w środku. NIby tylko go drasnęłam, Pan nie chciał wzywać policji, ani spisywać orzeczenia. Problem polegał na tym, że to była insygnia biturbo z 2015 r., więc bał się, ze troche go będzie ksoztowało zalakierowanie :) na szczęście się dogadaliśmy, ale stres był mój :) moja pierwsza stłuczka :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ja brałam te 8-tabletkowe. To jest Optimal Prenatal z firmy Seeking Health. W Polsce tylko w 2 sklepach można dostać i to jeszcze trzeba się wstrzelić w dostawę. Teraz mam B-Right z Jarrow, bo brakło mi Prenatala, a musiałam kupić na już.

W tym Optimalu poza witaminami z grupy B jest też trochę innych rzeczy (np. D3, magnez, cynk, selen), które są potrzebne w procesach metylacji + zalecane w ciąży. W tych z Jarrowa są tylko witaminy z grupy B, ale w bardzo podobnych proporcjach co w Optimalu. Różniaca taka, że Optimala trzeba brać 8 tabletek, a Jarrow tylko jedną. No i Optimal ma 2 dobre formy kwasu foliowego, a Jarrow tylko podstawową 5-MTHF. Ma to swoje plusy i minusy. Ja na Optimala już patrzeć nie mogłam, bo do każdego posiłku po 2 tabletki to mnie już skręcało, ale za to można sobie regulować dawki (możesz brać mniej).
    Na razie jadę na tym co mam i czuję się dobrze.
    Przed ciążą na Optimalu zbiłam homocysteinę z 11 do 8,5 w trzy tygodnie, więc wg mnie wynik całkiem dobry. Potem już nie badałam.

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, witam się po przerwie :)
    Nadrobiłam właśnie zaległości, ale staram się rzadziej wchodzić na BF i OF, żeby mniej myśleć o ciąży.
    Tak mi przykro, że coraz więcej kobitek tu trafia :( ale tylko tutaj można dostać prawdziwe wsparcie i zrozumienie, więc fajnie, że trzymamy się razem.

Brzuchatki, trzymam za Was wszystkie cały czas kciuki :) mam nadzieję, że stres Was powoli opuszcza!

Co u mnie? Ten cykl niby odpuściłam - zrobiliśmy sobie przerwę w staraniach.. Ale jednak 3 dni przed prawdopodobną owulacją jeszcze się kochaliśmy, więc im bliżej do @, tym zaczynam się bardziej nakręcać. Od kilku dni okropnie bolą mnie piersi, do tej pory bolały w podobny sposób tylko przy ciążach. Więc nie wiem... Może to po prostu hormony dalej szaleją po biochemicznej? Wszystko się wyjaśni w ciągu kilku dni. W piątek powinna przyjść @ więc środa, czwartek testy pójdą w ruch.

hchy3e3kpv7xl40k.png
    I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
    II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delvila wrote:
    Alex ja brałam te 8-tabletkowe. To jest Optimal Prenatal z firmy Seeking Health. W Polsce tylko w 2 sklepach można dostać i to jeszcze trzeba się wstrzelić w dostawę. Teraz mam B-Right z Jarrow, bo brakło mi Prenatala, a musiałam kupić na już.

W tym Optimalu poza witaminami z grupy B jest też trochę innych rzeczy (np. D3, magnez, cynk, selen), które są potrzebne w procesach metylacji + zalecane w ciąży. W tych z Jarrowa są tylko witaminy z grupy B, ale w bardzo podobnych proporcjach co w Optimalu. Różniaca taka, że Optimala trzeba brać 8 tabletek, a Jarrow tylko jedną. No i Optimal ma 2 dobre formy kwasu foliowego, a Jarrow tylko podstawową 5-MTHF. Ma to swoje plusy i minusy. Ja na Optimala już patrzeć nie mogłam, bo do każdego posiłku po 2 tabletki to mnie już skręcało, ale za to można sobie regulować dawki (możesz brać mniej).
    Na razie jadę na tym co mam i czuję się dobrze.
    Przed ciążą na Optimalu zbiłam homocysteinę z 11 do 8,5 w trzy tygodnie, więc wg mnie wynik całkiem dobry. Potem już nie badałam.
    Ja właśnie selen, wit E, Omega 3, wit D3, magnez biorę sobie osobno. Plus z Jarrowa te 3 metyle. I nie wiem, czy mogę później w ciąży to kontynuować. Dobrze się po takim zestawie czuję, wyniki w normie. A w tym Optimalu to widzę właśnie, że jest jeszcze zwykły kwas foliowy. Jak brałam taki zestaw w Femibionie, oba kwasy, to wywindowało mi go na 40 :/ Więc chyba wolałabym sam metyl brać.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat_ wrote:
    Hej Dziewczyny, witam się po przerwie :)
    Nadrobiłam właśnie zaległości, ale staram się rzadziej wchodzić na BF i OF, żeby mniej myśleć o ciąży.
    Tak mi przykro, że coraz więcej kobitek tu trafia :( ale tylko tutaj można dostać prawdziwe wsparcie i zrozumienie, więc fajnie, że trzymamy się razem.

Brzuchatki, trzymam za Was wszystkie cały czas kciuki :) mam nadzieję, że stres Was powoli opuszcza!

Co u mnie? Ten cykl niby odpuściłam - zrobiliśmy sobie przerwę w staraniach.. Ale jednak 3 dni przed prawdopodobną owulacją jeszcze się kochaliśmy, więc im bliżej do @, tym zaczynam się bardziej nakręcać. Od kilku dni okropnie bolą mnie piersi, do tej pory bolały w podobny sposób tylko przy ciążach. Więc nie wiem... Może to po prostu hormony dalej szaleją po biochemicznej? Wszystko się wyjaśni w ciągu kilku dni. W piątek powinna przyjść @ więc środa, czwartek testy pójdą w ruch.

Kat no może właśnie coś z tego będzie :) Dużo historii dziewczyn czytałam, że kiedy odpuściły, to wtedy się udało. Trzymam mocno kciuki za te czwartkowe testy!

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 06:58

• Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat trzymam kciuki. Daj znać jak zatestujesz! Już niedługo ;)

Ja w środę idę do lekarza po skierowanie na badanie tej toxoplazmozy jednak bo nie daje mi to spokoju, przy okazji sprawdzę kwas i witaminy ;)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Kat trzymam kciuki. Daj znać jak zatestujesz! Już niedługo ;)

Ja w środę idę do lekarza po skierowanie na badanie tej toxoplazmozy jednak bo nie daje mi to spokoju, przy okazji sprawdzę kwas i witaminy ;)

Właśnie mi przypomniałaś, że też muszę powtórzyć toxo po zatruciu pokarmowym! Mam juz skierowanie, ale wyleciało mi to z głowy. Dzięki :)

hchy3e3kpv7xl40k.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Hej, chciałabym się przywitać. U mnie w 11t dowiedziałam się, że serduszko przestało bić, a dziecko zatrzymało się na 8/9 tygodniu. W zeszły czwartek byłam w szpitalu, najpierw cytotec. Początkowo nic się nie działo, potem dostałam krwotoku, więc musiałam mieć zabieg. Krwawienie było taką traumą, że żałuję mocno, że nie odmówiłam po 2 aplikacjach leku, kiedy nie było efektu. Lekarz powiedział, że mam taką możliwość odmówić leków i wtedy będzie zabieg, ale leki będą bardziej fizjologiczne... Zabieg był mega ulgą. Wyszłam ze szpitala fizycznie w opłakanym stanie. Nie dostałam zwolnienia, zresztą nie chciałabym i nie chciałam poznać płci, ani nic byleby mieć to jak najszybciej za sobą...
    Bardzo mi przykro :( Coraz więcej nas się tu pojawia, co się dzieje z tym światem :(
    Cały czas mi pika w głowie, że ostatni cykl stymulowany i przerwa :/ Mam nadzieję, że tym razem zaskoczy. Poprzednio od razu się udało w 2 cyklu, a teraz 2 owulacje i nic z tego :(

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 3 września 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz :D czyli do czegoś się przydałam ;D sprawdzaj koniecznie;)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png

Wysłany: 3 września 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Hej, chciałabym się przywitać. U mnie w 11t dowiedziałam się, że serduszko przestało bić, a dziecko zatrzymało się na 8/9 tygodniu. W zeszły czwartek byłam w szpitalu, najpierw cytotec. Początkowo nic się nie działo, potem dostałam krwotoku, więc musiałam mieć zabieg. Krwawienie było taką traumą, że żałuję mocno, że nie odmówiłam po 2 aplikacjach leku, kiedy nie było efektu. Lekarz powiedział, że mam taką możliwość odmówić leków i wtedy będzie zabieg, ale leki będą bardziej fizjologiczne... Zabieg był mega ulgą. Wyszłam ze szpitala fizycznie w opłakanym stanie. Nie dostałam zwolnienia, zresztą nie chciałabym i nie chciałam poznać płci, ani nic byleby mieć to jak najszybciej za sobą...

Przykro mi bardzo. Ja miałam takie samo podejście, aby mieć szybko to za sobą. Jednak myślałam że jednak po tych meczarniach przy tabletkach się uda samoistnie, niestety.

Faktycznie jest nas coraz więcej... Nie rozumiem dlaczego tak się dzieje.

Powiem Wam że ja już nie mogę się doczekać aż będę się starać, ale nie mogę pozbyć się z głowy myśli że jak się już uda to i tak skończy się tak jak za pierwszym razem.... Czuję taka gaszącą mnie euforię

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, Ty rowniez jestes z Marcowek prawda? Sporo nas poronilo z tamtego watku :( Bardzo mi przykro :(
    Uwierz mi, ze dobrze ze uniknelas zabiegu. Szybciej sie zregenerujesz i mozesz wznowic starania kiedy bedziesz gotowa.

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, tak mi przykro.. mam nadzieję, ze szybko dojdziesz do siebie i że ten koszmar szybko zajdzie mgłą w Twoich wspomnieniach

hchy3e3kpv7xl40k.png
  • plinka2017 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine tak mi przykro... :( trzymaj się kochana i bądź dobrej myśli, teraz musi już być tylko lepiej!
    Jeżeli nie chcesz, nie odpowiadaj, ale ja jutro mam wizyte w szpitalu i mam pytanie do całego zabiegu. Tabletki nie pomogły i musiałaś go mieć, czy już po prostu za długo to trwało?
    Ja bardzo nie chce zabiegu, ale teraz sie zastanawiam, czy te tabletki zawsze prawidłowo działają...

Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
    PCOS, nied. tarczycy, IO
    PAI1 hetero, MTHFR homo
    Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
    2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki

Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.

Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
    6 dpt ⏸️
    10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰

03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
    Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
    Mamy 6 ❄️
    3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba

25.04 transfer ❄️ 4ba
    6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
    9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• plinka2017 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine dziekuje za odpowiedź. Domyślam się że nie łatwo jest to wspominać, tym bardziej Ci dziękuję.
    Ja bardzo nie chce zabiegu, wynika to z moich osobistych przekonań, ale jeżeli faktycznie tabletki nie będą działać, to nie będę czekać.
    Trzymajcie kciuki jutro, oby wszystko poszło dobrze!

Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
    PCOS, nied. tarczycy, IO
    PAI1 hetero, MTHFR homo
    Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
    2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki

Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.

Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
    6 dpt ⏸️
    10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰

03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
    Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
    Mamy 6 ❄️
    3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba

25.04 transfer ❄️ 4ba
    6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
    9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie
  • Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, bardzo mi przykro, że tak dużo przeszłaś :(( te nasze straty są tak smutne i niesprawiedliwe :( ja dziś mam gorszy dzień i zazdroszczę dziewczynom, które zachodzą i szczęśliwie donoszą swoje dzieciątka :(
    A jeśli chodzi o dziewczyny, które już się mogą ponownie starać, spróbujcie żel conceive plus aplikowany strzykawka z bezpośrednio wiecie gdzie . My o drugą ciążę staraliśmy się 6 miesiecy, w cyklu z conceive plus i wspolzyciem codziennie - udało się. Może i Wam pomoże :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 18:42

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, ach juz teraz rozumiem. Nie ma to jak czytac ze zrozumieniem.
    U mnie to strasznie szybko poszlo. W piatek sie dowiedzialam, ze nie ma akcji serca, a w niedziele samoistnie poronilam. Tabletki juz mialam w domu i mialam je zaaplikowac w poniedziałek, ale na szczescie nie musialam.

W papierach ktore dostalam w szpitalu bylo napisane, ze lek dziala u 75% kobiet (u tych ktore juz zaczely krwawic w 90%). Zabieg to tu ostatecznosc.
    W kazdym razie mialam szczescie w nieszczesciu ze poronilam sama.

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ