Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
Alex, trzymam kciuki, aby szybko zleciał Ci ten tydzień
Gdybym nie była taka nerwowa, to pewnie pracowałabym do samego końca, ale najważniejszy teraz jest spokój i zdrowy rozwój dziecka. Praca nie zajac a być może tylko ta jedna ciąża będzie mi dana, więc trzeba to docenić i zrobić wszystko dla dobra maluszka.
I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018) -
Na KTG nic się nie pisze. Szyjka długa,zamknięta. Dziewczyny ni cholerki nie chcą wyjść. CC mam umówione na 15.01. 14.01 przyjmują mnie na oddział i 15.01 rano cięcie
Onana36 lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
NiecierpliwaOna wrote:Na KTG nic się nie pisze. Szyjka długa,zamknięta. Dziewczyny ni cholerki nie chcą wyjść. CC mam umówione na 15.01. 14.01 przyjmują mnie na oddział i 15.01 rano cięcie
-
Niecierpliwa, to już rzrcywiscie zaraz! Za 5 dni dZieciatka będą z Wami , ale cudownie! ))
Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło zgodnie z planem ;*
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Chyba nadal do mnie nie dociera, że to już juz i koniec spokoju, zacznie się armagedon
NIe zdecydowalismy o imionach, Zrobiłam swoja listę, dzisiaj M. robi swoją. Dizeciaki się dogadały między soba, ze chca Zosię (księżniczkę Zosię) przy czym Kasia chce Zosię i Alę, a Wotek Zosię i Gabrysię Szkoda, ze to nie trojaczki, albo czworaczki każdy dałby swoje imie i byłoby z głowyViolet Flower lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Nie chca mi pozwolic na SN ze wzgl na to jedno łożysko. Oczywiście da się urodzic SN, ale żaden lekarz nie chce brać odpowiedzialności za powikłania, któe w tym rodzaju ciąży bliźniaczej się zdarzają. Podobno wraz z urodzeniem pierwszego dziecka często rodzi się łozysko, co powoduje, że drugie dziecko jest niedotlenione, a na dodatek może dojśc do krwotoku. Cieszyłam się, że obie są ułożone głowkowo, myślałam, że mi pozwolą SN, ale nic z tego.
Głośno kiedys była o tym sportowcu - Bąku, ego zona rodziła w Opolu w szpitalu i tam właśnie doszło do takiego powikłania. Z tego co wiem, to od tamtej pory (bo było głośno) szpital w Opolu juz nie cche w ogóle ciąży 1k2o rozwiązywać SN, a ja będę rodzić w Polanicy Zdrój - tu jest 2 st referencyności, więc juz w ogóle nie chca ryzykować.
Strasznie sie boję cc. wiesz, poród SN to kilka godzin bólu i po wszystkim, a CC to kilka dni dochodzenia do siebie, ale trudno. Najważniejsze, żeby dziewczyny były zdrowe i żeby nas szybko wypuścili ze szpitalaWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
NiecierpliwaOna wrote:Nie chca mi pozwolic na SN ze wzgl na to jedno łożysko. Oczywiście da się urodzic SN, ale żaden lekarz nie chce brać odpowiedzialności za powikłania, któe w tym rodzaju ciąży bliźniaczej się zdarzają. Podobno wraz z urodzeniem pierwszego dziecka często rodzi się łozysko, co powoduje, że drugie dziecko jest niedotlenione, a na dodatek może dojśc do krwotoku. Cieszyłam się, że obie są ułożone głowkowo, myślałam, że mi pozwolą SN, ale nic z tego.
Głośno kiedys była o tym sportowcu - Bąku, ego zona rodziła w Opolu w szpitalu i tam właśnie doszło do takiego powikłania. Z tego co wiem, to od tamtej pory (bo było głośno) szpital w Opolu juz nie cche w ogóle ciąży 1k2o rozwiązywać SN, a ja będę rodzić w Polanicy Zdrój - tu jest 2 st referencyności, więc juz w ogóle nie chca ryzykować.
Strasznie sie boję cc. wiesz, poród SN to kilka godzin bólu i po wszystkim, a CC to kilka dni dochodzenia do siebie, ale trudno. Najważniejsze, żeby dziewczyny były zdrowe i żeby nas szybko wypuścili ze szpitala
Dzięki za info!
Nie wiedziałam, że tak jest. Tak czy inaczej życzę szczęśliwego rozwiązania! Już niedługo będziesz tulić maluchy, kiedy to zleciało? -
Niecierpliwa już myślałam, że będziesz w Opolu rodzić to bym cię wspierała duchowo z tej samej ulicy Bo pracuję na Reymonta właśnie.
Musisz uwierzyć że to już już Wszystko gotowe? Ostatnie chwile w mniejszym gronie, za chwilę będzie was dużoLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Miałam rodzić w Opolu, ale skoro dziewczyny tak długo wytrwały, to wybrałam Polanicę. Zawsze to 20 km bliżej Musze wykorzystać ostatnie dni na chwile dla siebie, bo potem się zacznie armagedon Jedna skonczy płakać, druga zacznie, jedną przewine, druga się zmoczy i jeszcze szalejąca trójka, która nie da im spać ;)Trzeba chyba zaklepać sobie miejsce w Branicach
A może mozna jeszcze zrezygnować z porodu?Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Kat, wow! zlecialo niesamowicie Ale Ty i tak dlugo jesteś w pracy. Ja chyba tak długo nie zostanę
Niecierpliwa ja gdzieś chyba przeoczyłem że Ty miałaś mieć teraz wizytę, myślałam że później Super ze jest juz termin, więc już niedługo spotkanie z dziewczynami Ale zlecialo!! A CC się nie przejmuj, na pewno szybko dojdziesz do siebie i będziesz się cieszyć bliźniaczkami Ale będzie wesoło!
Alex, za tydzień już zobaczysz serduszko i później już będzie z górki
Ja jutro o 9 wizyta -
Niecierpliwa z rodzinnej miejscowości mam blisko do Branic, koleżanka tam pracuje Także zamawiam ci miejsce
Mnie brzuch coś pobolewa dzisiaj, w pracy mam ostatnio napięty czas bo terminy gonią. Naprawdę chciałabym się obudzić w 13 tygodniu i odetchnąć. Chodzę co chwile do WC sprawdzać, czy nic się nie dzieje, ale to tylko w mojej głowie. Bo mam plamki białego śluzu, mikroskopijne, a ja się czuję jakbym płynęłaLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Panna_Justyna wrote:Cześć dziewczyny a ja wpadam na moment z dobra nowina miałam dziś usg, bąbelek pięknie rośnie, dziś 11+5 , 5 cm i uwaga uwaga! Raz widziałam kikutka między nogami a na zdjęciu Udało się uchwycić jąderka mimo to, lekarka mówi ze to 60%. Mi jest zupełnie bez różnicy, byle się urodziło zdrowe ale miałam swoje przeczucie , ze to chłopaczek i póki co mam racje
Za 2 tyg mam genetyczne i po mału dojrzewam , by ustawić suwaczek
Życzę dobrej nocy i przesyłam masę ciążowych wiruskow
Gratulacje!! Ale już daleko jesteś Oby tak dalej Daj znać po prenatalnychPanna_Justyna lubi tę wiadomość
-
alex0806 wrote:Niecierpliwa z rodzinnej miejscowości mam blisko do Branic, koleżanka tam pracuje Także zamawiam ci miejsce
Mnie brzuch coś pobolewa dzisiaj, w pracy mam ostatnio napięty czas bo terminy gonią. Naprawdę chciałabym się obudzić w 13 tygodniu i odetchnąć. Chodzę co chwile do WC sprawdzać, czy nic się nie dzieje, ale to tylko w mojej głowie. Bo mam plamki białego śluzu, mikroskopijne, a ja się czuję jakbym płynęła
A jeśli chodzi o śluz... To pływam...czuję się jak posikana Chyba trzeba zacząć chodzić z wkładkami -
nick nieaktualny