Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
Muszę jutro pogadać z lekarką. Niech mnie uspokoi,bo się strasznie stresuję. Oczywiście już poprzeglądałam Internety naczytałam się o powikłaniach z przeterminowania i wymyślam sobie,że dziewczyny soę mniej ruszaja,ze im ciasno,że wody już na pewno zielone jaja jak berety musi mnie ktoś sprowadzić na ziemięWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
A imion nie mamy nagle wczoraj sobie stwierdziliśmy,że być może dwie identyczne dziewczynki w dwóch identycznych sukienkach o podobnie brzmiacych imionach typu "Ala-Ola" to słodki widok,ale nie jestesmy pewni,czy dobry dla ich psychiki,więc zaczynamy poszukiwania imion od nowa. Tym razem dla dwóch córeczek a nie dls Twixów
Wsród moich bratowych i bratanic i wśród rodzeństwa M.mamy: Agnieszkę,Iwonę,Julitę,Danusię,Klaudię,Joannę,Jadwigę,Annę,Lenę,Oliwię,Wiktorię i Emilię. Więc te imiona nam odpadaja. Kuzynki się nie liczą. Ich imiona możemy powielić. Już bez przesadyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 13:09
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Sisi dziś mi się śniło że urodziłas i wstawiłem zdjęcie ślicznej małej dziewczynki w różowych ubraniach
Niecierpliwa już niedługo wizyta, dziewczynkom na pewno nic nie jest, może już wtedy Cie zostawia:) Jeszcze troszkę Z tymi imionami jak masz kilka wybranych to myślę że najlepiej poczekać jak zobaczysz dziewczynki wtedy imiona same się dopasuja
Ja jakoś funkcjonuje, ale jak tylko trochę pochodzę, to bardzo boli mnie brzuch. Ogólnie boli cały czas, ale właśnie jak więcej się poruszam to jest masakra, i nie chodzi tu już o ciagniecie, pulsacje czy coś.. Po prostu okropny ból podbrzusza...
Dzisiaj zmieniałam miejsce w pracy z parteru na piętro i musiałam poprzenosic rzeczy, to masalra była.. Zaczynam się trochę martwić.
Idę w piątek do lekarza nich zerknie co tam się dzieje... Może coś zobaczę
-
Lubięswieczki mnie też trochę brzuch boli i ciągnie, szczególnie jak np. Zmieniam pozycję z pleców na bok w łóżku. To normalne bo się macica rozciąga.
Ja właśnie czekam u lekarza. Dzisiaj chyba tylko recepta ale mam nadzieję że usg może też zrobi albo za tydzień bo beta wtedy powinna być ok 6400 wg moich obliczeń
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
No nie wiem właśnie, ostatnio nie bolało aż tak... Ja chcę zajrzeć w piątek może coś tam będzie... Jeśli liczylabym od plamien czyli 29.11 i dwa tygodnie później owulacja czyli 14 to będzie 6+1 a jeśli od krwawienia to 5+2. Ale wydaje mi się jednak że powinnam liczyć jednak od tego 29. Więc pójdę i zobaczę a jak nie to pójdę za tydzień czy dwa Tak czy siak teraz w piątek będzie 4tygodnie po owulacji
Alex daj znać po wizycie, może lekarz będzie chciał jednak usg zrobić -
Leira Anastazja też jest na mojej liście. Liczę na to,że dziewczyny się przedstawią po porodzie
Sisi tak myślę,że skoro podoba Wam się Lena,ale jest ich za dużo,to może Wasza będzie Helena,albo jak moja ginusia-ElenaWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Lubieświeczki jest na pewno tak,jak pisze Alex-to tylko rozciągająca macica. Zdaj relację po wizycie
Alex co tam?Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Juz sie nie moge doczekac az ustawicie suwaczki Lubieswieczki i Alex:) no to dobrze ze masz wizyte Niecierpliwaona bedziesz spokojniejsza i pewnie na tej wizycie sie wszystko wyjaśni, pewnie Twoje dzieciaki juz czakaja na male siostrzyczki:) a co do imion to ja jestem Waga i nizdecydowanie towarzyszy mi od zawsze. Helenke mam chrzesnice wiec odpada chodz zawsze mi sie bardzo podobalo. No nic moze i ja zdecyduje jak spojrze na Mała, teraz mysle tez o Gabrysi, Blance. Ogolnie zazdrosze tym z was ktore majawybrane imiona od lat:) no a co do bólu podbrzusza to tez mialam w pierwszym trymestrze,pozniej juz raczej nie.
-
Lubieswieczki wrote:Sisi dziś mi się śniło że urodziłas i wstawiłem zdjęcie ślicznej małej dziewczynki w różowych ubraniach
Niecierpliwa już niedługo wizyta, dziewczynkom na pewno nic nie jest, może już wtedy Cie zostawia:) Jeszcze troszkę Z tymi imionami jak masz kilka wybranych to myślę że najlepiej poczekać jak zobaczysz dziewczynki wtedy imiona same się dopasuja
Ja jakoś funkcjonuje, ale jak tylko trochę pochodzę, to bardzo boli mnie brzuch. Ogólnie boli cały czas, ale właśnie jak więcej się poruszam to jest masakra, i nie chodzi tu już o ciagniecie, pulsacje czy coś.. Po prostu okropny ból podbrzusza...
Dzisiaj zmieniałam miejsce w pracy z parteru na piętro i musiałam poprzenosic rzeczy, to masalra była.. Zaczynam się trochę martwić.
Idę w piątek do lekarza nich zerknie co tam się dzieje... Może coś zobaczę
Ja w ciąży miałam tak silne bóle podbrzusza i lewego jajnika, że myślałam, że poronię, zwłaszcza, że do tego krwawiłam. Potem krwawienie się skończyło, a bóle zostały. To norma, mija ok II trymestru -
Cześć dziewczyny a ja wpadam na moment z dobra nowina miałam dziś usg, bąbelek pięknie rośnie, dziś 11+5 , 5 cm i uwaga uwaga! Raz widziałam kikutka między nogami a na zdjęciu Udało się uchwycić jąderka mimo to, lekarka mówi ze to 60%. Mi jest zupełnie bez różnicy, byle się urodziło zdrowe ale miałam swoje przeczucie , ze to chłopaczek i póki co mam racje
Za 2 tyg mam genetyczne i po mału dojrzewam , by ustawić suwaczek
Życzę dobrej nocy i przesyłam masę ciążowych wiruskowWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 22:30
Leira, Violet Flower, sunshine03, SiSi111, Kat_, kropka123 lubią tę wiadomość
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Lubię świeczki, mi lekarz mówił ze w ciąży brUch boli bo tam się tak wiele zmienia , ze my sobie nawet nie wyobrażamy. Mamaginekolog tez pisała, ze ona to by się zdziwiła gdyby jej pacjentka powiedziała , ze jej brzuch NIE boli .
Wiec odpoczywaj i może nospe weź ?
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Niecierpliwaona powodzenia na wizycie. Posłuchasz serduszek dziewczynek to napewno się uspokoisz a może już dzisiaj cię zostawią i niedługo zobaczysz córeczki daj znać po wizycie
-
Lubieswieczki, mnie też paskudnie bolał brzuch na początku. Rwało, a jak się trochę poruszałam to i różne kłucia dochodziły, także myślę, że to normalne ale dobrze, że idziesz do lekarza, ważne, żeby badanie Cię uspokoiło, wtedy już będzie z górki
NiecierpliwaOna, ah te nasze strachy! Mam nadzieję, że dziś na wizycie też wszystko sprawnie pojdzie i wkrótce dziewczynki zbiorą się do wyjścia
PannaJustyna, cieszę się, że wszystko dobrze u mnie po genetycznych w 13 tc wyszło, że na 70% dziewczynka, ale do tej pory nie udało mi się tego potwierdzić. Dziecię na każdej wizycie śpi na brzuchu i zaciska nogi
I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018) -
Widzicie mój suwaczek? U mnie już zaraz połowa! Nawet nie wiem kiedy to zleciało... dzidzi się więcej rusza, ale jestem taka zapracowana, że nie mam kiedy nawet ręki do brzucha przyłożyć i się tym nacieszyć. Ale uwaga, od przyszłego czwartku idę na L4 i będę miała w końcu czas dla siebie i w końcu będę się rozkoszować tą ciążą
Ale do tego czasu stresy i napięcie w pracy, bo w ciągu 3 dni będę musiała wdrożyć nową dziewczynę, która przejmie po mnie wszystkie obowiązki, a jest tego sporo. No nic, byle do przyszłego czwartku!Leira lubi tę wiadomość
I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018) -
Kat zleciało szybciutko;) masz rację, lepiej iść na L4 i odpocząć przed narodzinami malucha ja też tak planuje w takim czasie jak ty. Chyba że będę się czuła źle albo coś. Praca w biurze nie do końca jest taka super jak się cały czas siedzi. Mnie pobolewa brzuch i kłuje, a dzisiaj rozpoczynam maraton sikania co chwila ;pLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵