Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jeden dzień nie zagladalam i tyle wpisów Panna Justyna gratuluje Niecierpliwaona- ale ten czas leci, jeszcze kilka dni i wszystkie ciążowe zmartwienia i troski odejdą w zapomnienie! Wiadomo, pojawia się te rodzicielskie ale ten etap będzie już za Tobą! Sunshine, trzymam kciuki za starania. Kat, tez pracowałam do 5 miesiąca i myśle ze to naprawdę dobry czas żeby odpuścić
-
Hej jestem już po wizycie. Tyle co wiem to... Pęcherzyk 12mm i są "miejsca zarodkowe" tzn mam ten przysłowiowy pierścionek z całkiem żółtym. Zarodka jeszcze nie widać. Następną wizytę mam 16.01 podejrzeć co tam się zmieniło
sunshine03, NiecierpliwaOna, Violet Flower, Nynka86, Panna_Justyna, Kat_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lubieświeczki kciukasy za kolejną wizytę
wiecie co, siadłam z jakimś imiennikiem i to moja lista imion:
Aleksandra,Alicja,Anastazja,Elżbieta,Emilia,Gabriela,Helena,Izabela,Joanna,Julia,Karolina,Magdalena,Małgorzata,Natalia,Patrycja,Zofia i Zuzanna.
I nad tą listą usiadł M. z dziećmi i zaczęli wybrzydzać. To się temu nie podoba, to temu, to się z tym kojarzy, a to z tamtym.. Wrrr... Na koniec została Zofia i Aleksandra, a Kasia mówi "ja nie chcę Zofia i Aleksandra,ja bym chciała mieć Zosię i Olę"
Zatem będziemy mieć w domu Kasieńkę, Zosieńkę i Oleńkę, a Twixy będą od A (Aleksandra) do Z (Zofia)Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
nick nieaktualny
-
Lubieswieczki a ktory to tydzień? Mysle ze musisz uzbroic sie w cierpliwisc no z tymi pierwszymi wizytami niestety tak jest, ze czesto za wczesnie itd. Dlatego u nas byly one zazwyczaj w 8tygodniu. Tak jak pisze sanshain na zarodek jest jeszcze czas.
Niecierpliwaona no i sluszna decyzja, bedzie ladnie:)
Ja kazalam mezowi kupic papierki lukmusowe bo wkrecilam sobie ze sacza mi sie wody,kilka razy zrobilo mi sie mokro i cieplo ze wkladka przemiekla ale to nie byl gesty sluz tylko wodniscie wiec musze to zkontrolowac, jak sie okaze ze wody to chyba pojade do szpitala. -
SiSi111 wrote:Lubieswieczki a ktory to tydzień? Mysle ze musisz uzbroic sie w cierpliwisc no z tymi pierwszymi wizytami niestety tak jest, ze czesto za wczesnie itd. Dlatego u nas byly one zazwyczaj w 8tygodniu. Tak jak pisze sanshain na zarodek jest jeszcze czas.
Ja kazalam mezowi kupic papierki lukmusowe bo wkrecilam sobie ze sacza mi sie wody,kilka razy zrobilo mi sie mokro i cieplo ze wkladka przemiekla ale to nie byl gesty sluz tylko wodniscie wiec musze to zkontrolowac, jak sie okaze ze wody to chyba pojade do szpitala.
Wody mają specyficzny zapach, nie to, że nieprzyjemny, ale specyficzny, zapach do tej pory mi nieznany. Pierwszą kontrolę możesz węchową zrobić - jak pachnie śluzem, albo jest bezwonne to raczej nie wody. Mi w 3 trymestrze strasznie lało się w gacie i śluzem i potem i też miałam fazę, że to wody, a wcale nie
EDIT: jak się maluch urodzi i go powąchasz - zwłaszcza na włoskach, to zapamiętaj ten zapach - to właśnie zapach wód płodowychWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 12:49
-
Lubieswieczki będzie dobrze ja w poniedziałek miałam 13mm i też nie było zarodka. Na kolejnych wizytach zobaczymy dzidziusie z serduszkiem
-
Sisi kciuki,żeby to nie były wody. Jeszcze kilka dni wytrzymajcie.
Lubieświeczki decyzja zapadła. Nie wymyślamy,nie kombinujemy
Sunshine,to co? Bierzesz mój brzuszek? Od wtorku jest wolny. Z dwoma miejscamiWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
SiSi111 wrote:Lubieswieczki a ktory to tydzień? Mysle ze musisz uzbroic sie w cierpliwisc no z tymi pierwszymi wizytami niestety tak jest, ze czesto za wczesnie itd. Dlatego u nas byly one zazwyczaj w 8tygodniu. Tak jak pisze sanshain na zarodek jest jeszcze czas.
Ja kazalam mezowi kupic papierki lukmusowe bo wkrecilam sobie ze sacza mi sie wody,kilka razy zrobilo mi sie mokro i cieplo ze wkladka przemiekla ale to nie byl gesty sluz tylko wodniscie wiec musze to zkontrolowac, jak sie okaze ze wody to chyba pojade do szpitala.
Ciężko stwierdzić bo plamienia były od 29.11 czyli byłby dziś 6+1 i owulka 15.12, ale okres naprawdę rozkręcil się 5.12 więc byłoby 5+2 lekarz powiedział że jak będzie zarodek to wtedy ustalimy który to tydzień. Narazie powiedział że obraz odpowiada wczesnej ciąży.
Z wodami nie pomogę Daj znać jak się dowiesz co to:) -
nick nieaktualny
-
sunshine03 wrote:Pewnie! Zaklepuję brzuszek! Może byc z 2 lokatorami, ale 1 lokator będzie też jak najbardziej ok!
W sumie musi być równowaga - Niecierpliwa urodzi, to pewnie Ty zaskoczysz
A jak urodzi Nynka to ja zaklepuję brzuszekNynka86 lubi tę wiadomość
-
Leira już myślicie o kolejnym? Super
Mi dzisiaj wyszedł taki krwiak na brzuchu po porannym zastrzyku że masakra. Wylew taki okropny wielkości piłki tenisowej. A rano nawet śladu nie było tylko ciężko mi się wkłuwało ;( ja chyba szybko przejdę na uda.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Leira wrote:W sumie musi być równowaga - Niecierpliwa urodzi, to pewnie Ty zaskoczysz
A jak urodzi Nynka to ja zaklepuję brzuszek