X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Oj Dziewczyny moje dzieciatko nie wybiera sie jeszcze na swiat, ktg ok a tak bym chciala zeby to juz:) chodz teraz po ktg podnioslo mi sie ciśnienie bo jakis facet z poczekalni zabral mi kurtkę, normalnie myslalam ze sie poplacze, a meza który na mnie czekal zabije w afekcie:) zrobilo sie zamieszanie, byl jakis dziwny podobno ale na szczescie teraz sie zorietowal ze to nie ta krótka i zadzwonil ze wraca ale trochę to juz trwa, pomylil czarna z zieloną do cholery:/
    IRWIN niestety na takie rany tylko czas dziala... z czasem będzie lzej.

U mnie tak samo, na początku miałam przeczucie, że mały urodzi się wcześniej, a potem 38 tydzień minął, 39, 40, 41.. ;)

Mimo wszystko zalecam cierpliwość i odmowę wywoływania sztucznego.

NiecierpliwaOna wrote:
    ja odstałam pranzoletke od męża z okazji śłubu. Pustą. Zapełnia ją co roku na rocznicę. Prztynajmniej nie ma problemu z pomysłem, co mi kupić. I z okazij narodzin dzieci. Wojtuś ma żółty wózek, Kasia różowe autko, bo wody odeszły m iw samochodzie i ledwo zdązyliśmy do szpitala, Kubuś ma znaczek supermena,bo rodził sie z wyciągnięta do przodu rączką no i do tego mam aniołka i bliżnieta. Super sprawa :) fajnie, ze nie tylko my się tak "bawimy"

Haha, wspaniały pomysł !!! :)

Kat_ wrote:
    Hej Ciocie ;* jestem troszkę wstydliwa ;) ale najważniejsze, ze zdrowa! Ważę 400 g i jestem na 100% dziewczynką <3

CUDOWNA !!! Gratulacje! Jak córcia ma/będzie mieć na imię? Zdradzisz? :)

SiSi111, Kat_ lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat prześliczna Niunia :)

Gratuluję z całego serca i bardzo się cieszę, że wszystko dobrze.

Kat_ lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat bardzo sie cieszymy:) Violet a ty kiedy polowkowe?
    Kropeczka moze jeszcze mnie przescigniesz chodz do 37 skonczonego wytrzymaj:)
    No ja cierpliwie czekam oczywiscie, wizyte u mojej dr mam w piątek wiec mam nadzieje ze ustalimy cos konkretnego, chyba wolabym.zeby mnie polozyla do szpitala ze wzgledu na odleglosc do szpitala ale zobaczymy:)

Kat_ lubi tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisii moje pólowkowe w piątek za półtora tygodnia :)

Sissi moja przyjaciółka ten sam etap co Ty i też się, już niecierpliwie, że córcia nie śpieszy się na świat. Myślę, że Pani doktor zasugeruje najlepsze rozwiązanie dla Was i juz niedługo będziecie się przytulać :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, jaka śliczna dziewczynka ;) Gratulacje :)
    Kropka, Sisi Juz niedługo :) Cierpliwości, na pewno lekarze o Was dobrze zadbają :)

Alex, kciuki za dzisiejszą wizytę :)

Ja umówiłam się na prenatalne 11-14, trochę wcześnie ale takie są kolejki do tej doktor że musiałam w razie W już zaklepac:) Będzie to 12+4 ale zastanawiam się czy mogłam lepiej tydzień pozniej się umówić :)
    No ale zobaczymy na następnej wizycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 06:47

Kat_ lubi tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Kat, jaka śliczna dziewczynka ;) Gratulacje :)
    Kropka, Sisi Juz niedługo :) Cierpliwości, na pewno lekarze o Was dobrze zadbają :)

Alex, kciuki za dzisiejszą wizytę :)

Ja umówiłam się na prenatalne 11-14, trochę wcześnie ale takie są kolejki do tej doktor że musiałam w razie W już zaklepac:) Będzie to 12+4 ale zastanawiam się czy mogłam lepiej tydzień pozniej się umówić :)
    No ale zobaczymy na następnej wizycie :)

12+4 to dobry czas, ja zawsze wybierałam terminy "po środku". Myślę, że to dobry pomysł, na wypadek gdyby ciąża okazała się młodsza/starsza ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubiesiweczki, ja myśle, ze idealnei się wstrzeliłaś czasowo w prenatalne. Wczesniej mogłoby byc za wcześnie,a z kolei później badanie mogłoby nie być juz az tak wiarygodne.

Kat Dzidiza urocza :) uwielbiam takie zdj :)

Sisi Super gdyby Pani dr położyła Cie do szpitala, na ten tydzień, czy dwa. Dla Twojego spokoju psychicznego

Kropka kciuki za poniedziałek i znalezienie Złotego Środka :)

kropka123, Kat_ lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat jaka śliczna panienka! :) wygląda już jak dojrzały czlowieczek gotowy do przyjścia na świat :)

Kat_ lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dobrze, że zadzwoniłam tak szybko, udało mi się dostać dobry termin.
    Poza tym tam położna przy rejestracji sama prosi o ostatnią miesiączkę i dopasowuje terminy, żeby ktoś się nie pospieszył niepotrzebnie :) czyli idę już za miesiąc :)

kropka123 lubi tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Czyli dobrze, że zadzwoniłam tak szybko, udało mi się dostać dobry termin.
    Poza tym tam położna przy rejestracji sama prosi o ostatnią miesiączkę i dopasowuje terminy, żeby ktoś się nie pospieszył niepotrzebnie :) czyli idę już za miesiąc :)

Tak, dobrze wyszło.

USG prenatalne jest najbardziej wiarygodne, jeśli chodzi o termin porodu, więc dobrze, jest umówić się w połowie szacowanego wieku ciąży, bo jakby okazała się młodsza to musiałabyś powtarzać, a jak starsza to mogłoby być już po ptakach. O kolejne USG nie musisz się już tak martwić, ale to pierwsze jest najważniejsze, potem połówkowe, a potem już ostatnie można sobie odpuścić.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze co za pinkolony tydzien :(

Bylismy z dziecmi u okulisty - profilaktyczne badanie. Wojtuś zdrowy, u Kasi stwierdziła astygmatyzm. Dałą recepte na krople, mamy je przez 3 dni zakraplać oczy i wrócic do okulistki na szczegółowe badania.

Do tego Kasia uderzyła się o szafkę i zczerniał jej ząbek - górna jedynka. Denstystka mówi, ze est martwy, wstrzyknęła tam coś do dziąsełka, zeby nie powstał stan zapalny i tyle. Ząbek taki będzie dopóki nie wypadnie i nie urośnie zabek stały :/

A dzisiaj dzwonili z Centrum Badan przesiewowych - u Oli stwierdzono podwyżoszne parametry tarczycowe. Podejrzewają Hipotyreozę - wrodzoną niedoczynność tarczycy. Zostaniemy wezwani do centrum endokrynologii na szczegółowe badania

To tak a propo's tego, ze od momentu fasolkii juz nigdy nie przestaniemy sie martwić :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dzisiaj będzie wszystko ok to też rozważam zapisanie się na prenatalne na początek marca ;)
    Dziewczyny które robiły badanie kariotypow, czy wyniki musialyscie odbierać osobiście na wizycie u genetyka? Do mnie dzisiaj zadzwonili że 8.02 mam przyjść po odbiór i na wizytę. Trochę się zestresowałam czy wszystko wyszło ok czy znowu jakiś problem. Dodam że na NFZ robiliśmy na skierowanie.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie zostawiam ten termin :)

Niecierpliwa, faktycznie, troska o dzieciaczkow zostaje już zawsze.
    Kasi na pewno nic nie będzie w oczka a teraz na szczęście ma mleczaki więc tym trzeba się pocieszać :) Oby tylko zastrzyk pomógł i nie więcej się nie działo :)
    A z tą tarczyca to nieźle, taka mała dziewczynka, to się jakoś leczy od początku? Będzie miała jakieś objawy już teraz czy jak to będzie?

Alex jak też mowilam że po tej wizycie się umówie bo do dobrego lekarza trzeba troszkę poczekać :) A na pewno będzie dzisiaj ok! Musi być :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 12:35

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • kropka123 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, Lubieswieczki- widzę suwaczki ;) ❤️❤️❤️

f2wl3e5eau6eja15.png

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, po wizycie stwierdziłam że zaryzykuje :D i niech przyniosą mi szczęście te skarpeteczki :)

kropka123, Kat_, Arashe lubią tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wyczytałam, ze hipotyreoza prowadzi do upośledzenia umysłowego. Dzisi maja ilora inteligencji na poziomie minimum, póxniej siadaa chodzą i ogólnie sa opóxnione, ale da się to leczyc. Od drugiego tygodnia życia podaje się leki i wtedy dzieciaki mają szansę na normalny rozwój, normalne życie, studia, tyle że leki zostaja z nimido końca zycia

Jest jeszce opcja, której się mocno trzymam - sa dwa rodzaje hipotyreozy - taka do końca zycia i przejściowa, któramija po kilku mies od urodzenia. Mam nadzieje, ze OLeńce trafiła się ta druga :( Ja w ciazy miałam problemy z tarczycą, brałam leki na nadczynność i mam nadizeje, ze toi miało wpływ na Ole i że to jednak minie

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/59b4921e9119.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5d74f533c6d.jpg

Cześć cioteczki ;) serduszko FHR 152, prawie 13 mm ;) 2-3 dni mniejszy niż wynik ciąży ale to mm są więc jest spoko ;) serduszko pięknie bije, za 2 tygodnie mam przyjść z wynikami I założy mi kartę ciąży;)

Panna_Justyna, Leira, sunshine03, kropka123, SiSi111, Kat_, Arashe lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej alex, ale cudo!! ❤️❤️

alex0806 lubi tę wiadomość

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • Leira Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex Gratulacje! Mały człowiek rośnie ^.^

alex0806 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Jest jeszce opcja, której się mocno trzymam - sa dwa rodzaje hipotyreozy - taka do końca zycia i przejściowa, któramija po kilku mies od urodzenia. Mam nadzieje, ze OLeńce trafiła się ta druga :( Ja w ciazy miałam problemy z tarczycą, brałam leki na nadczynność i mam nadizeje, ze toi miało wpływ na Ole i że to jednak minie

Może być tak jak mówisz - że to chwilowy wynik zaburzenia hormonów po porodzie, bo maluch już został odcięty od hormonów, które przyjmowałaś. Ja tam głęboko wierzę w to, że organizm małej Oleńki się sam wyreguluje, po prostu potrzebuje troszkę czasu, żeby dojść do równowagi.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ