X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex super, że dzieciątko rośnie

alex0806 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • kropka123 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex- gratulacje ;) jest fasolka ;) niecierpliwaona- to musi być forma przejściowa, nie ma innej opcji!!!

f2wl3e5eau6eja15.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Alex na takie informacje i zdjecia czekamy:) mam nadzieje ze dziewczyny świeżo po stratach biora nadzieje z tych naszych dobrych wiesci, jak cofniecie sie kilka miesięcy wstecz to sie przekonacie ze wczesniej nie bylo tu tak kolorowo... kazda po koleji przezywala kolejne straty i nieudane cykle.
    Niecierpliwaona wspolczuje tych nerwow ale wierze ze to kwestia poszerzenia diagnistyki i sie uspokoisz, wierze ze to chwilowe zaburzenia.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 07:07

• Kat_ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, rośnie Ci piękna fasolka <3
    Teraz wszystko będzie dobrze, niech rośnie jak na drożdżach!

Lubieswieczki, cudny suwaczek, na pewno przyniesie szczęście! :)

NiecierpliwaOna, wierze ze Oleńka z tego wyjdzie, ze to tylko chwilowe. Trzymam kciuki żeby szybko się to cholerstwo straciło!

Sisi, Kropka, jacie jacie, jesteście już o krok, zleciało tak błyskawicznie! Zaraz będziecie tuliły Wasze maleństwa :)
    Imiona już ostatecznie wybrane?
    U nas będzie Kalina :)

hchy3e3kpv7xl40k.png
    I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
    II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)
  • Leira Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat_ od razu mi sie w głowie załączyła ta piosenka "Kalinka, Kalinka ..." :D

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa to na pewno będzie ta druga opcja i Oli nic nie będzie! My ciotki z forum będziemy mocno trzymać kciuki aby odgodnic to cholerstwo!

Alex! Pięknie!! Gratulacje :) WidIsz.. Wszystko jest dobrze :D

Kat, super imię :) Faktycznie jak z piosenki :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex jakie ładne zdjęcie! Jak ładnie kształt dzieciątka widać, Gratulacje :)

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega się cieszę dziewczyny;) byłam dzisiaj na badaniach, podstawowe ciążowe zrobione, a 13.02 wizyta i założy mi kartę ciąży;) mam nadzieję że dzidzia pokaże się pięknie rodzicom na walentynki i będzie ślicznie rosła;)

Arashe lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny trochę się nie odzywałam, to był ten trudny czas kiedy Urszulka miała przyjść na świat... :'( jadyne pocieszenie to że mam teraz pod sercem kolejne serduszko :)

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019

Wysłany: 31 stycznia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ja mam wizytę 15.02 bo wtedy kończy mi się l4 i muszę iść jeszcze do tego lekarza pierwszego u którego nie będę prowadzić ciąży bo moja lekarka ma wtedy urlop i dopiero 25.02 do niej idę :) Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze, ale boję się że mnie tam lekarz niepotrzebnie nastraszy.

Nynka, bądź silna i pamiętaj że fasolka w Tobie rośnie i wszystko jest dobrze. A Aniołka Urszulke będziesz miała zawsze w serduszku :)

Nynka86 lubi tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka tulę ;* trzymaj się dzielnie bo masz malucha pod sercem i on już Cię nie opuści;)
    Lubięswieczki jednym uchem wpuscisz a drugim wypuścisz;) ja już chyba nie pójdę do tej lekarki z poradni patologii ciąży bo mnie kobieta do siebie nie przekonuje. Mam swojego gina któremu ufam i będę u niego cały czas ;) I jeszcze 8.02 idziemy po odbiór wyników kariotypow ale to w sumie nic nie zmieni ;)

Nynka86 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poniedziałku miałam gości w domu, także od spędzania z nimi czasu po rzyganie w miedzy czasie nie było kiedy dodać foteczki :)

I ja się pochwalę moją fasolką:)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5450351e0c0a.jpg

Mam nadzieje, że dalej zdrowo rośnie :)
    Dziś oczywiście musiałam swoje odpokutować ale teraz wypiłam małą rozpuszczalną kawkę i muszę powiedzieć, że lepiej się czuje. Nie jestem taka przymulona i bez sił :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 12:54

Nynka86, alex0806, Violet Flower, Leira, Kat_, kropka123, Arashe lubią tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też taka fasolinka jak moja ;) trochę większa;) pięknie widzieć jak tak rośnie nie? Takiej dużej jeszcze nie miałam. I serduszko miarowo bijące a nie z przerwami ;)
    Jestem pełna nadziei że będzie dobrze już teraz i we wrześniu powitam na świecie swoje dziecko;)ja dzisiaj też jestem przymulowna strasznie. Rano dużo krwi upuściłam na badaniach i ziewam cały czas. Już nawet czekoladę zjadłam chociaż nie jem cukru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 13:28

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, pięknie widać :) Niestety moja ostatnio mniej więcej na takim etapie się zatrzymała. W sumie to była nawet wieksza po dopiero po 10tyg, a później zmalała. Teraz wierzę że bombel będzie rósł a my będziemy mogły to widzieć do końca :)

Dziewczyny czy wy się smarowalyscie od początku jakimiś konkretnymi balsamami dla kobiet w ciąży?
    Generalnie wiem że jeszscze szybko ale, moje balsamy zwykle tak mocno pachną że odrazu przy smarowaniu jest belt. Koleżanka mówiła że te dla przyszłych mam są mniej intensywne albo bez zapachu, i zastanawiam się czy nie kupić jakiegoś. Bo nie chce wydawać kasy na zwykły żeby później leżał. Narazie smaruje się balsamem cetaphil ale używam go do twarzy na codzień i trochę szkoda mi go na całe ciało. Polecicie coś??

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pomyśleć ze te małe istotki za kilka miesiecy beda wierzgac i tancowac w brzuchach ze tylko bedziecie podskakiwac ze zdziwienia i bolu ( przyjemnego ale jednak bolu).
    Ja sie od poczatku smarowalam raz dziennie po kapieli, zazwyczaj moalam produkty palmersa ale ja lubie ich zapachy, teraz na koniec to oliwka babino bo akurat ta mi została:)

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam oliwkę z Rossmanna na brzuch bo pewnie będę miała rozstępy to smaruję. Ogólnie muszę nawilżać ciało bo mam suchą skórę. I mam balsam z dove jeden taki kremowy z masłem shea a drugi z kozim mlekiem. Podstawą jest nawilżenie skóry;) koleżanka położna mi mówiła że właśnie trzeba nawilzac i nie koniecznie musimy to robić balsamami stricte dla ciężarnych;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po kąpieli bez balsamu to się w ogóle nie obejdzie. Mam bardzo bardzo sucha skórę i jak się nie posmaruje to się ściąga i swędzi no i oczywiście zaraz się łuszczy. Dlatego myślałam że może będą te balsamy bardzo dobrze nawilżaly. Normalnie mi takie dove czy inne nie pomagają. Zazwyczaj kupuje masła w body shopie a one mega mocno pachną ale mega fajnie nawilżają.
    Palmers ma chyba kakaowy albo jakiś kokosowy zapach chyba, ale nie wirm czy dam radę z takim :/

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palmers ma faktycznie taki pierniczkowo kakaowy zapach. Ja z początku smarowałam się czystym masłem shea. Nie ma intensywnego zapachu, coś lekko orzechowo pachnie, ale bardzo fajnie nawilża i natłuszcza, może nie zaszkodzi przy mdłościach. Z bezzapachowych mam tez Mustele, wiec coś takiego mogłoby się u Ciebie sprawdzić :)

Właśnie zaliczyłam bełt, prawie godzinę gotowałam obiad i jak tylko trochę zjadłam to wylądowałam nad muszlą. A takiego miałam smaka na pulpety w sosie pomidorowym :D
    Nie wiem skąd na tym etapie wymioty, mam nadzieje ze to jednorazowy incydent

hchy3e3kpv7xl40k.png
    I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
    II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)
  • kropka123 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku używam masła do brzuszka z palmersa (używam zarówno do brzuszka jak i piersi) i oliwki z rossmana przeciw rozstępom (wieczorem palmers, rano oliwka (z tym porannym smarowaniem to nie zawsze pamietam) ;) póki co jest ok chociaż rozstępy ponoć są genetyczne i jak maja wyjść to i tak wyjdą. Ja zapach palmersa uwielbiam ;)

f2wl3e5eau6eja15.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ