X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela, też mi się tak wydaje ze to samo albo okolice :)

Jeśli chodzi o szczepionki to temat rzeka. Ja na grype szczepic się nie będę ale krztusiec bardzo mocno rozważam :)

Kropka gratulacje!!! odpoczywajcie :) Czekamy na więcej wieści jak już będzie lepiej :)

Ja jestem po badaniach, na usg wszystko dobrze maluszek ma 6,5 centa i fikamy Koziołki :)
    Lekarka powiedziała że na tym etapie jest wszystko dobrze i nie widzi nic niepokojącego. Wyniki są najbardziej najbardziej dobre. No i z takim bananami wróciłam do domu.
    Ale... W opisie płodu wyczytałam jedno zdanie, i nie wiem czy mam się martwić ... Zarys podniebienia niewidoczny. Pokazywała nam gdzie uszy, gdzie będą oczy gdzie usta i podbródek. Ale nic nie powiedziała...
    Fakt że otwierającym się ust nie widziałam ale tak chyba na tym etapie jest? Jak było u Was???

A to mój brzdac ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c61f2df63ef.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c738b3f451e.jpg

Onana36, sunshine03, Pismak, Panna_Justyna, kropka123, Daniela lubią tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny maluszek <3

Co do opisu to nie wiem, ale jeszcze wczesny etap, więc mogło nie być nic widać. Gdyby było to niepokojące to na pewno lekarz by Ci powiedział :)

Lubieswieczki lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 lutego 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam tam do położnej bo nie wytrzymałam. I ona powiedziała że na tym etapie może być jeszcze niewidoczny i że to jest zakres kontroli na późniejszym etapie ciąży więc mam się nie denerwować. Bo teraz inne elementy są najważniejsze w tym badaniu.

sunshine03 lubi tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubięświeczki ale słodka kruszynka :) I pomyśleć, że niedawno wyczekiwałaś drugiej kreseczki :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka SUPER!!! Gratulacje!!!

Lubieswieczkisuper Maluszek, świetne zdj :)

Lubieswieczki, kropka123 lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png

Wysłany: 26 lutego 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tych emocjach w dzień ledwo patrzę już na oczy :)
    Jestem szczęśliwa że wszystko dobrze :)
    Tylko kurde czemu ja zawsze muszę znalezc sobie coś do zmartwienia...
    Zla na siebie jestem.

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Po tych emocjach w dzień ledwo patrzę już na oczy :)
    Jestem szczęśliwa że wszystko dobrze :)
    Tylko kurde czemu ja zawsze muszę znalezc sobie coś do zmartwienia...
    Zla na siebie jestem.

A tak w ogóle wiadomo już wstępnie czy synek czy córcia? :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Wysłany: 26 lutego 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, doktor powiedziała że wcześnie i na tym etapie ona się nie podejmuje bo to może się zmienic. A nie chce wprowadzać w błąd :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Nie, doktor powiedziała że wcześnie i na tym etapie ona się nie podejmuje bo to może się zmienic. A nie chce wprowadzać w błąd :)

To czekamy do połówkowego, a ja mam silne przekonanie wewnętrzne, ze będziesz mieć córkę i ciekawa jestem ile to moje przekonanie jest warte :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękna dzidzia ☺️
    Kochana, dzisiaj buzują w Tobie emocje wiec wiadomo, ze się przejmujesz. U mnie tez nie było widać podniebienia na prenatalnych w 13 tyg, doktorka nawet tego nie ujęła w opisie. Na pewno na kolejnym usg genetycznym będzie wszystko pięknie widać, zwłaszcza ze wtedy obowiązkowo jest sprawdzana obecność podniebienia. Także spokojnie, ciesz się tym radosnym dniem <3

hchy3e3kpv7xl40k.png
    I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
    II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)

Wysłany: 26 lutego 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira, ja też cały czas bylam pewna ze będzie dziewczynka. Tak czułam. Do dzisiaj :D Ale jakoś jak patrzę na te fotki to jakbym widziala chłopca więc teraz już zwatpilam :) Wiem że teraz w sumie to tak nie widać ale jakoś tak mi się wydaje :)

Kat, tak też właśnie myślę. Położna przez telefon mnie uspokoiła. I jesCze przeczytałam że na tym etapie się tego nie sprawdza :) Więc teraz jesCze Twoja opinia i mam już spokojny wieczór i nockę :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Leira, ja też cały czas bylam pewna ze będzie dziewczynka. Tak czułam. Do dzisiaj :D Ale jakoś jak patrzę na te fotki to jakbym widziala chłopca więc teraz już zwatpilam :) Wiem że teraz w sumie to tak nie widać ale jakoś tak mi się wydaje :)

Haha, wiesz, do mnie ludzie na ulicy do dziś mówią: "o, jaką śliczną ma Pani córeczkę", a syna nawet ubieram typowo chłopięco, więc to "wyglądanie" może mylić ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Wysłany: 26 lutego 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Haha, wiesz, do mnie ludzie na ulicy do dziś mówią: "o, jaką śliczną ma Pani córeczkę", a syna nawet ubieram typowo chłopięco, więc to "wyglądanie" może mylić ;)

No to faktycznie można zamylic :D Moja babcia zawsze jak widzi mojego N. To mówi że jeat taki ładny jak dziewczynka a jak się uśmiecha to jak laleczka :D Hehe także może już młodemu tak zostanie ;D
    No zobaczymy ja jestem bardzo ciekawa bo teraz to już nie mam żadnej wewnętrznej pewności :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki piękna dzidzia :) gratuluję :)

Kropka gratulacje! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 21:51

kropka123, Lubieswieczki lubią tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ogromne gratulacje! Napisz w wolnej chwili ;) jakie imię wybraliscie.

Lubieswieczki super że z maluszkiem wszystko dobrze ;) piękne zdjęcia i tez „wyglada” mi na chłopaka :D

kropka123, Lubieswieczki lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ale coś w tym jest, mi tez po zdjęciach wyglada na chłopaka, chociaż absolutnie nie znam się na zdjęciach z usg :D

hchy3e3kpv7xl40k.png
    I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
    II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka tak bardzo sie ciesze ze Malenstwo szczęśliwie przyszło na świat:) Duzo zdrowia i sily dla was!!!

kropka123 lubi tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak ogólnie to jestem mniej aktywna bo próbuje odnalesc sie w nowej roli, nie ogarniam jeszcze wielu macierzynskich tematów, jestem niestety matka przewrazliwiona i nadopiekuncza, maz wciaz mnie sprowadza do porzadku, przejmuje sie kazdym placzem. Mam nadzieję ze kwestia czasu i znormalnieje.
    Cieszę sie dziewczyny ze wszytko ok na waszych wizytach i ze malenstwa rosna, oby tylko kolejne mamusie powiekszaly grono ciezarnych!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 22:53

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    A tak ogólnie to jestem mniej aktywna bo próbuje odnalesc sie w nowej roli, nie ogarniam jeszcze wielu macierzynskich tematów, jestem niestety matka przewrazliwiona i nadopiekuncza, maz wciaz mnie sprowadza do porzadku, przejmuje sie kazdym placzem. Mam nadzieję ze kwestia czasu i znormalnieje.
    Cieszę sie dziewczyny ze wszytko ok na waszych wizytach i ze malenstwa rosna, oby tylko kolejne mamusie powiekszaly grono ciezarnych!

A maluszek dużo płacze?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • kropka123 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2019, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękujemy za wsparcie. Syn otrzymal imię Krzysztof. Poród ciężki- odeszły mi wody ale nie pojawily się skurcze wiec po kilku godzinach podali nam oksytocynę, od tego momentu musiałam leżeć (non stop pod ktg), skończyło się ma kilkunastu szwach zarówno w środku jak i na zewnątrz, boli okrutnie. Pokarmu nie mam co dodatkowo mnie stresuje bo muszę karmić mm ale trafiłam na super położna i mam nadzieje ze przy jej, laktatora i femaltikera pomocy wkrótce się pojawi. Synek jest cudowny, w każdym najdrobniejszym elemencie :) Lubieswieczki, gratuluje, możesz odetchnąć i cieszyć sie ciąża i przygotowaniami ;)

f2wl3e5eau6eja15.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ