Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Niecierpliwa Mój N. Też ma minusowa grupe krwi więc chyba plusa się nie spodziewam
Ja już po wizycie maluch 6.42cm i 12+5 chociaż na drugiej fotce 6.26cm i 12+4 troszkę się wiercil więc ciężko złapać Ogólnie wszystko wygląda dobrze, nie meczyla mnie długo bo mówiła że jutro to zrobią ale ze wszystko wygląda ok Tylko ma zła pozycje i będzie trzeba trochę pogmerac żeby się maluch przekrecil jutro ma badaniach
A poniżej witamy się z cioteczkami
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d80341dc0e34.jpg
sunshine03, Kat_, Onana36, Violet Flower, Daniela, kropka123 lubią tę wiadomość
-
Super, czyli wszystko książkowo;) gratulacje mnie czeka to za tydzień, oby było wszystko dobrze
Cyce mnie dzisiaj nie bolą i wariuję. Niby mam mdłości ale już nie tak mocne. Jak tu nie wylądować w psychiatryku? dzisiaj taką wnerwiona na świat chodzę że masakra, już bym się chciała obudzić za tydzień w poniedziałek bo na 12.20 mam badanieLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Lubieswieczki wrote:Dzięki Niecierpliwa Mój N. Też ma minusowa grupe krwi więc chyba plusa się nie spodziewam
Ja już po wizycie maluch 6.42cm i 12+5 chociaż na drugiej fotce 6.26cm i 12+4 troszkę się wiercil więc ciężko złapać Ogólnie wszystko wygląda dobrze, nie meczyla mnie długo bo mówiła że jutro to zrobią ale ze wszystko wygląda ok Tylko ma zła pozycje i będzie trzeba trochę pogmerac żeby się maluch przekrecil jutro ma badaniach
A poniżej witamy się z cioteczkami
WOW! Widać buzię!
To synek?
-
Leira, nie wiem Nic lekarka nie mówiła a ja nie pytałam bo mam nadzieję że jutro na prenatalnych czegoś się dowiem
Słuchajcie a jak to jest z wit d? Brałam cały czas witaminy i tam było 800j i dodatkowo jesCze 2000j osobno. Po wizycie napisałam do lekarki bo zapomniałam oczywiście zapytać czy mam dalej brać femibion 1 czy już 2 bo kończą się tabletki. A ona napisała że LACZNIE mam brać 2000j wit D3 a nie dodatkowo i mam zmniejszyć. I teraz się stresuje czy mogłam coś zaszkodzić jak brałam za dużo jej przez miesiąc -
Lubieswieczki wrote:Leira, nie wiem Nic lekarka nie mówiła a ja nie pytałam bo mam nadzieję że jutro na prenatalnych czegoś się dowiem
Słuchajcie a jak to jest z wit d? Brałam cały czas witaminy i tam było 800j i dodatkowo jesCze 2000j osobno. Po wizycie napisałam do lekarki bo zapomniałam oczywiście zapytać czy mam dalej brać femibion 1 czy już 2 bo kończą się tabletki. A ona napisała że LACZNIE mam brać 2000j wit D3 a nie dodatkowo i mam zmniejszyć. I teraz się stresuje czy mogłam coś zaszkodzić jak brałam za dużo jej przez miesiąc
Ja fembion 1 brałam chyba do III trymestru. Co do witaminy D to nie jest to ilość szkodliwa, ludzie biorą po 10-20 tysięcy j dziennie więc spokojnie. Aczkolwiek ja bym nie dokładała już witaminy D do kompleksu witamin. W zasadzie to dziś, z perspektywy czasu, nie brałabym w ogóle żadnych witamin, no chyba, że byłabym mocno choraWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 20:57
-
Ja ogólnie z natury jestem blady człowiek. Jak kupuje wit d to w aptece zawsze słyszę że jak to dla mnie to 2000j minimum
No ale teraz dokupie 1000j jak zalecala. Ale nie wiem jak my się ostatnio dogadalyśmy że lykalam więcej mam nadzieję że to na tyle niedużo że wszystko będzie ok.
-
Lubieswieczki wrote:Ja ogólnie z natury jestem blady człowiek. Jak kupuje wit d to w aptece zawsze słyszę że jak to dla mnie to 2000j minimum
No ale teraz dokupie 1000j jak zalecala. Ale nie wiem jak my się ostatnio dogadalyśmy że lykalam więcej mam nadzieję że to na tyle niedużo że wszystko będzie ok.
Łomatko, a co ma witamina D do koloru skóry?
Niedobór żelaza, anemia, to ja rozumiem, ale wit. D? Też jestem mega bladziochem, niczym Mortisha z rodziny Adamsów, miałam okres w życiu kiedy suplementowałam się mocno witaminą D w dużych ilościach i koloru mi od tego nie przybyło -
Ogólnie teraz taka pora że mało Wit D jest więc nie ma takiej tragedii to nie jakaś kosmiczna dawka. Ja biorę cały czas 2000j.
Lubięswieczki ty cały czas masz tak samo mocne objawy? Bo twój maluch cudownie rośnie, duży już. Ja się tak strasznie boję że objawy zelżały że naprawdę zaczynam szaleć. Ten tydzień będzie się ciągnął na pewno...Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Leira, nie wiem może wyglądam przez to na jakąś... Chora Mam trochę oczy podkrazone ale to już tak z natury, więc nie wiem nigdy o co im chodzi Ale wizualnie stwierdzają że to musi być większa dawka
Alex też mi się wydaje że że to nie jest jakoś dużo za duża dawka a jeszcze w tym okresie. U mnie tak ostatnie dwa tygodnie były w kratkę bardziej gorzej niż lepiej ale w kratkę. Dziś jest pierwszy dzień jak nie wymiotuje i dobrze się czuje Ale ogólnie piersi bolą dużo mniej,prawie wcale. Brzuch raz boli raz nie. Alexysle że to po prostu ten czas że zaczynamy się lepiej czuć. Nie denerwuj się, za tydzień Zobaczysz swojego dużego malucha -
Lubieswieczki wrote:Leira, nie wiem może wyglądam przez to na jakąś... Chora Mam trochę oczy podkrazone ale to już tak z natury, więc nie wiem nigdy o co im chodzi Ale wizualnie stwierdzają że to musi być większa dawka
Ja najboleśniej odczuwam kolor skóry przy doborze podkładu. Nawet najjaśniejsze podkłady są za ciemne..
-
nick nieaktualny
-
sunshine03 wrote:Lubieswieczki na pewno nie zaszkodzilas w naszym klimacie zimą witamina D nie ma szansy się wytworzyć, a to nie była kosmiczna dawka
Piękny maluszek! Chciałabym takiego zobaczyć za 3 tygodnie
A tu objawy od dwóch dni zelżały i lekko schizujeLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Lubieswieczki wrote:Ja długo używałam odcień "porcelana" teraz używam podkłady z pharmaceris ale muszę sobie odrobinkę dopudrowac szyję
Tak, te porcelanowe są zwykle najjaśniejsze, ale mają różowe tony i ostatecznie wyglądam jak wyblakła kolorowanka ze świnką Piggi, nie ma bardzo jasnych odcieni w żółtych tonacjach, a przynajmniej ja nie znam - może przy okazji, któraś coś poleci? -
Bourjois healthy mix mają żółte odcienie. Ja używałam porcelany a czasem w wakacje udało mi się wskoczyć w wanilie Tyle że one są nawilżające a nie każdy lubi jak c os mu się świeci na twarzy
Bardzo fajne ma też sephora też żółty pigment a że to marka sephora a nie jakaś mega eksklusiv to bardzo fajna cena. Jak normalnej drogerii. Dokładnie nazwę musiałabym sprawdzić jak znajdę buteleczke.
Nienawidzę tych podkładów z różowym pigmentem, okropnie w nich wyglądam.
Podkłady z pharmaceris też bardzo lubię ale tam jest dość ograniczone pole do wyboru kolorów ale czasem na wakacje coś się uda złapać
Ps. To chyba takie 3 moje ulubione marki podkładów. Ale polecam tę z sephory. Bardzo fajne są i Pani przy okazji machnie Ci makijaż jak będzie dopasowywala No i można poprosić o próbkę do domu w razie wątpliwościWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 22:04
Leira lubi tę wiadomość
-
Alex, sunshine, jeszcze chwila i te schizy miną, czas zacznie lecieć jak z bicza strzelił i brzuszki zaczną rosnąć
Ja tez należę do bladziochow, aktualnie stosuje podkład Fenty Beauty i jest to najlepszy podkład jaki do tej pory miałam. Mają mnóstwo odcieni, ale trzeba uważać, bo ciut ciemnieją na twarzy po nałożeniu. Ogolnie w końcu nie swieci mi się twarz, zakrywa wszystkie kwiatki hormonalne i jest lekki. zaleca się go nakładać pędzlem żeby nie stracił właściwości. Polecam przetestować sobie w sephorze i poprosić o próbkęWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 22:44
Leira lubi tę wiadomość
I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018) -
Hejka Dziś prenatalne!!! Aaaaaale się denerwuje
Słuchajcie czuję się trochę jak dziecko we mgle jeśli chodzi o takie sprawy organizacyjne. Ponieważ zdecydowałam się na szczepienie przeciwko krzuscowi( nad grypa się jeszcze zastanawiam) moja lekarka kazała mi wybrać już interniste i położna. I teraz nie wiem jak zabrać się do wyboru położnej. Bo jak będę chciała wybrać szkole rodzenia i szpital to to musi być wszystko powiązane z tą jedną położna? Bo to będzie rozumiem moja położna środowiskowa później też.
W ogóle to zrozumiałam że położna najlepiej jak jest z tej samej placówki co.internista bo oni są przy szczepieniu. Podpowiecie jak to ładnie ogarnąć? -
nick nieaktualny