X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak, Kat dokładnie się zgadzam, ja też nie znam się na fotkach z usg i o ile patrzyłam na zwykłe to nie widziałam nic i podświadomie czułam dziewczynkę tak teraz na tych od razu pomyślałam no chłopak :D A jesCze ostatnio mi się śniło że mieliśmy chłopca więc już w ogóle :D Oczywiście najważniejsze żeby było wszystko dobrze i było zdrowe ale mi marzyła się dziewczynka :D

Kropka przykro mi że miałaś ciężki poród, mam nadzieję że ból szybko minie i będziesz mogła cieszyć się macierzynstwem w pełni :) Imię piękne :) Mały Krzysiu :) A z pokarmem na pewno sobie poradzisz to tylko kwestia czasu :)

Sisi, ja się w cale nie dziwie, każdemu by serce pękalo jak słyszy że jego dziecko płacze więc to całkiem zrozumiałe. Teraz uczycie się dopiero siebie więc za jakiś czas na pewno już trochę wyluzujesz :) Nie przejmuj się, dajcie sobie czas a później z zamkniętymi oczami będziesz wiedziała co się dzieje :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka123 wrote:
    Dziewczyny, dziękujemy za wsparcie. Syn otrzymal imię Krzysztof. Poród ciężki- odeszły mi wody ale nie pojawily się skurcze wiec po kilku godzinach podali nam oksytocynę, od tego momentu musiałam leżeć (non stop pod ktg), skończyło się ma kilkunastu szwach zarówno w środku jak i na zewnątrz, boli okrutnie. Pokarmu nie mam co dodatkowo mnie stresuje bo muszę karmić mm ale trafiłam na super położna i mam nadzieje ze przy jej, laktatora i femaltikera pomocy wkrótce się pojawi. Synek jest cudowny, w każdym najdrobniejszym elemencie :) Lubieswieczki, gratuluje, możesz odetchnąć i cieszyć sie ciąża i przygotowaniami ;)

Współczuję leżenia pod KTG - też tego doświadczyłam i uważam, że to barbarzyństwo - nie ma gorszej pozycji niż leżenie, ale Ty się męcz bo procedury, bo lekarzowi tak wygodniej - dramat.

Pokarmem się nie martw - femaltiker czyni cuda, a niedługo zaleje Cię fala mleka, dziecku póki co siara starczy :)

Buziaczki i dużo siły, ból wkrótce minie :)

kropka123 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieświeczki ale super zdjęcie :) Piękny mały człowiek :) Co by nie było, chłopiec czy dziewczynka, najważniejsze żeby zdrowo rosło :) Ty czujesz chłopca, a ja właśnie dziewczynkę :) Śni mi się mała Laura, karmię piersią, poród też mi się śnił i pamiętam że wtedy moim największym szczęściem było to, że nie popękałam :D Normalnie sny level master. Jak nie seks to poród :D
    Kropka dojdziesz do siebie i będzie dobrze :) A mały Krzysio da ci największe szczęście :)

Ja dzisiaj byłam na pappie, w poniedziałek mam USG. Już zaczynam się stresować, ale obiecałam sobie że ten dzień będzie tylko dla maluszka. Wzięłam urlop w pracy (ale możliwe że we wtorek wezmę już L4 od rodzinnej). I po prenatalnych (wierzę że będzie dobrze), pójdę coś dla malucha zakupić :) Tyle kobiet było w przychodni akurat na pappę, że we wrześniu na porodówce będzie zatrzęsienie.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyniki pappy mam w piątek. Ale wyjeżdżam więc mają do mnie dzwonić w razie jakby coś było nie tak ;)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko na pewno będzie dobrze :) U mnie pappę lekarz interpretuje razem z USG na wizycie :)
    To Twoje to 3d jest? :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 3d :) U mnie mają wyniki usg i jak przyjdzie pappa to analizują i jak jest wszystko ok to mam je po prostu do odbioru. A jak nie to dzwonią żeby umówić się na spotkanie z lekarka :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super to wygląda :) Ja już nie mogę się doczekać, aż mojego malucha zobaczę :)

Lubieswieczki lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia płacze jak jest głodna a w ostatnich dniach jest caly czas glodna, potrafi 1,5 godziny ssac:)
    Kropka jakbym o sobie czytala w pierwszych dniach, tez brak pokarmu w szpitalu ryczalam bo karmilam mm, wciaz pobudzalam piersi laktatorem metoda 7-5-3 bo MAŁA nie chciala ssać co dolowalo mnie jeszcze bardziej. Wszyscy mowili ze wroce dodomu i mleko będzie i faktycznie w dniu powrotu do domu wieczorem popłynelo mleczko ze az sie stan zapalny zrobil i kolejny problem bo gorączka:)polecam w domu miec kapuste na wszelki wypadek. Bedzie dobrze Kropka!
    Pamietam jak wczoraj gdy zylam od usg do usg a teraz od kupy do karmienia:) Was tez to czeka, korzystajcie z urokow ciazy i spokoju:) ciesze sie ze kolejne wasze wizyty ok:)

Lubieswieczki, Leira, kropka123, Kat_ lubią tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Moja córcia płacze jak jest głodna a w ostatnich dniach jest caly czas glodna, potrafi 1,5 godziny ssac:)
    Kropka jakbym o sobie czytala w pierwszych dniach, tez brak pokarmu w szpitalu ryczalam bo karmilam mm, wciaz pobudzalam piersi laktatorem metoda 7-5-3 bo MAŁA nie chciala ssać co dolowalo mnie jeszcze bardziej. Wszyscy mowili ze wroce dodomu i mleko będzie i faktycznie w dniu powrotu do domu wieczorem popłynelo mleczko ze az sie stan zapalny zrobil i kolejny problem bo gorączka:)polecam w domu miec kapuste na wszelki wypadek. Bedzie dobrze Kropka!
    Pamietam jak wczoraj gdy zylam od usg do usg a teraz od kupy do karmienia:) Was tez to czeka, korzystajcie z urokow ciazy i spokoju:) ciesze sie ze kolejne wasze wizyty ok:)

Rozumiem stres związany z karmieniem (ja do dziś przeżywam brak pokarmu), a minęło już 9 miesięcy.. Ale cieszę się, że u Ciebie się rozkręciło! Dużo zdrowia dla Was obu! <3

SiSi111 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka gratuluję :) oby ból szybko minął byś mogła w pełni cieszyć się macierzyństwem.
    Dziś dostałam SMS że według pappa nie ma zwiększonego ryzyka trisomii :)

SiSi111, Leira, Pismak, Lubieswieczki, Daniela, kropka123, Kat_ lubią tę wiadomość

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, serdecznie gratuluję :) Widok Krzysia z pewnością pomoże Ci szybko zapomnieć o trudach porodu :) Wszystkiego dobrego dla Was :)

Lubieświeczki, piękne zdjęcia maluszka - dla mnie to ciałko małego mężczyzny, ciekawe, jaka jest prawda :)
    I jestem przekonana, że wszystko jest ok, dziewczyny już wszystko napisały na ten temat, podniebienie nie musi być jeszcze widoczne - jest ok :)

Nynka, Kochana, gratuluję dobrych wyników pappy :) Pamiętaj, że przesyłamy Ci cały czas dobra energię.

Lubieswieczki, kropka123, Kat_ lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, trzymam kciuki żeby pokarm się pojawił! Jak wrócicie z małym Krzysiem do domku to pewnie poczujesz spokój i wszystko się pięknie poukłada :)

hchy3e3kpv7xl40k.png
    I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
    II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zmarła moja mama :(

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, bardzo bardzo jest mi przykro:(
    Trzymaj się mocno. Jesteśmy z Tobą :(

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:

Bardzo Ci współczuję.. nie wiem co więcej można napisać w tak dramatycznej sytuacji, dużo siły Ci życzę w tak trudnym momencie :(

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Asioha Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, przyjmij wyrazy współczucia. Niech Twoja Mama odpoczywa w pokoju.

12.2016 - poronienie w 8tc (puste jajo płodowe)
    07.2018 - urodziła się córeczka
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, bardzo mi przykro ;(

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka :(

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Mosieczka Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:

Bardzo współczuję.
    Ja już dawno straciłam swoich rodziców.
    Moja mama też nie doczekała się swojego wnuczka :(
    ,,Coś się kończy, Coś zaczyna..."

• Kat_ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka :( :( :(

hchy3e3kpv7xl40k.png
    I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
    II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ