Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
alex0806 wrote:Może spróbuj iść szybciej... W sumie do poniedziałku nie tak daleko, ale z drugiej strony nie wiesz, co się dzieje.
Nynka, gratuluję córki
A dlaczego lekarz sugeruje 2 stopień? -
Podejrzewa dziurę w przegrodzie serca i dlatego szpital z coznajmniej 2 stopniem i z dobrym oddziałem noworodkowym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 16:40
-
Cześć dziewczyny. Mam do Was pytanie : jakie badania robilyscie po poronieniu? Lekarze twierdzą ze nie warto nic robić po pierwszym poronieniu ale chociaż jakieś może podstawowe ? A jak robilyscie badania to ile czasu po poronieniu.
Opowiem swoją historie : Udało nam się w 2 cyklu starań. Wiec szybko nam się udało. Brałam duphaston 2x1 i witaminy.
Pierwsze usg było już 6 tydzień - zobaczyłam nasze maleństwo i ,,pikajacy,, punkt - to było serduszko ❤️ Były łzy szczęścia. Po tygodniu pojawiłam się znowu aby odebrać skierowanie na badania i było usg. Pięknie maleństwo rosło , było o 3/4 dni ,,straszę,,
Tydzień przed kolejnym usg wylądowałam w szpitalu. Pół dnia miałam skurcze takie jak przy miesiączce i delikatne krwawienie a później brązowe plamienie. Od razu mnie zatrzymali, maleństwo miało tyle samo co dwa tygodnie wcześniej i serduszko już nie biło. Dostałam tabletki ale niestety następnego dnia zrobili mi zabieg. Aktualnie jestem 2 tygodnie i 3 dni po zabiegu. Byłam u gin wszystko ładnie wyglada. Endometrium 11 mm - czyli chyba ladnie. Oczywiście ze staraniami mamy poczekać 2 cykle.
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Nynka86 wrote:Podejrzewa dziurę w przegrodzie serca i dlatego szpital z coznajmniej 2 stopniem i z dobrym oddziałem noworodkowym
A ja przełożyłam wizytę na piątek i mam powtórzyć betę w piatek. -
Kat cudowne zdj. pieknej dziewczynki
Kropka jak tam Krzyś?
Nynka dziewczynka cudnie Twój Aniołek wrócił Trzymam kciuki za serduszko wszystko będzie dobrze, Urszulka i Twoja mama czuwają nad Wami :*
Alex super fotka
Wyrok sądu będzie 16.04. NIc ciekawego w zasadzie Pani z ZUS nie powiedziała. Rzucała jakimiś ustawami, ale sędzina stwierdziła, że nas te ustawy nie dotyczą, więc liczę na pozytywne zakończenie dla mnie tego sporu
już jesteśmy po chrzcinach diabeł odpędzony teraz może być juz tylko lepiej
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a20d356c7ce6.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ff1f896e70d.jpg
Chwalę się
Kasia zaśpiewała "A ja rosnę i rosnę" a Wojtuś "Każdy ma jakiegoś bzika"
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/39fbcff29a1a.jpg
i musiałam Wam to pokazać on wiecznie wybiera sobie dziwne miejsca Jak chce spać to tu i teraz a nie za chwilkę jak dotrze do łóżeczka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/15e3aabe3d72.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 21:18
Leira, alex0806, Violet Flower, kropka123, Kat_ lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Nynka, gratulacje Będzie dobrze! Niecierpliwaona, cudowna gromadka! Chwal się jak najczęściej! U nas dobrze, Krzys rośnie jak na drożdżach wyniki tomografii za tydzień, proszę o kciuki żebyśmy mogli w końcu odetchnąć i przestać się martwić o naszego szkraba.
-
Baksia, bardzo mi przykro ze do nas dołączasz. Ja nie robiłam badań po poronieniu, to była moja pierwsza ciąża, lekarz uważał ze nie ma takiej potrzeby i doradził starania zaraz po 1 @ (po kontroli z usg). Udało się od razu i dziś już mamy w domu nasze maleństwo
-
kropka123 wrote:Baksia, bardzo mi przykro ze do nas dołączasz. Ja nie robiłam badań po poronieniu, to była moja pierwsza ciąża, lekarz uważał ze nie ma takiej potrzeby i doradził starania zaraz po 1 @ (po kontroli z usg). Udało się od razu i dziś już mamy w domu nasze maleństwo
A miałaś zabieg ja poroniłas ? Mi gin powiedział żebym poczekała 2/3 cykle ale słyszałam ze oni często tak mówią. Oczywiście zrobię prolaktyne w 2-5dc bo wcześniej miałam delikatnie podwyższana i chce zobaczyć jak teraz z nią stoję. Ale zastanawiam się czy czekać jak na usg bulo wszystko super.
Pomorskie -
baksia wrote:suoer, ze się udało i maleństwo jest z Wami ! Takie historie dają mi nadzieje ❤️
A miałaś zabieg ja poroniłas ? Mi gin powiedział żebym poczekała 2/3 cykle ale słyszałam ze oni często tak mówią. Oczywiście zrobię prolaktyne w 2-5dc bo wcześniej miałam delikatnie podwyższana i chce zobaczyć jak teraz z nią stoję. Ale zastanawiam się czy czekać jak na usg bulo wszystko super.
U nas w drugim cyklu po zabiegu zaskoczyło. Generalnie jak endometrium po poronieniu czy zabiegu będzie w granicach tych 10 mm to fizjologicznie niby jest OK, a jak psychicznie czujesz się gotowa to tym bardziej.
Lekarze często mówią, że trzeba czekać od 3-12 (!) miesięcy. Nie wiem kto ma rację, ale dla mnie czekanie nawet tych 3 miesięcy nie wchodziło w rachubę, bo już tak byłam zaprogramowana na dziecko. -
baksia wrote:Cześć dziewczyny. Mam do Was pytanie : jakie badania robilyscie po poronieniu? Lekarze twierdzą ze nie warto nic robić po pierwszym poronieniu ale chociaż jakieś może podstawowe ? A jak robilyscie badania to ile czasu po poronieniu.
Opowiem swoją historie : Udało nam się w 2 cyklu starań. Wiec szybko nam się udało. Brałam duphaston 2x1 i witaminy.
Pierwsze usg było już 6 tydzień - zobaczyłam nasze maleństwo i ,,pikajacy,, punkt - to było serduszko ❤️ Były łzy szczęścia. Po tygodniu pojawiłam się znowu aby odebrać skierowanie na badania i było usg. Pięknie maleństwo rosło , było o 3/4 dni ,,straszę,,
Tydzień przed kolejnym usg wylądowałam w szpitalu. Pół dnia miałam skurcze takie jak przy miesiączce i delikatne krwawienie a później brązowe plamienie. Od razu mnie zatrzymali, maleństwo miało tyle samo co dwa tygodnie wcześniej i serduszko już nie biło. Dostałam tabletki ale niestety następnego dnia zrobili mi zabieg. Aktualnie jestem 2 tygodnie i 3 dni po zabiegu. Byłam u gin wszystko ładnie wyglada. Endometrium 11 mm - czyli chyba ladnie. Oczywiście ze staraniami mamy poczekać 2 cykle.
Hej, ja po drugim pustym jaju plodowyn robiłam kariotypy, skierowanie dostałam od lekarza rodzinnego i robiłam na NFZ prywatnie koszt ok 500 zł od jednej osoby a najlepiej jak zrobicie oboje, mutacje genetyczne znalazłam pakiet 5 mutacji zalecanych po poronieniu płaciła chyba 330 zł prywatnie. Po pierwszym razie też mi nie kazali nic robić ale po drugim już nie odpuściłam.
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Ja sobie tez nie wyobrażam czekać dłużej niż 2/3 cykle. Wiec robię badania krwi + tarczyce + prolaktyne i działamy jak będzie wszystko dobrze. Mam nadzieje ze będzie dobrze. Musi być !
Dziekuje bardzo za pomoc i odpowiedzi ;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 14:30
Leira, kropka123 lubią tę wiadomość
Pomorskie -
U mnie teraz też zaskoczyło w 2 cyklu po poronieniu. Mieliśmy od razu po pierwszej miesiaczce zielone światło. I dobrze że się zdecydowaliśmy bo teraz mała kopniakami matkę do pionu ustawia
Czuję ją tak mocno już tydzień. Od razu spokojniejsza jestem wierzę że dla każdej z nas zaświeci słońce po tych ciężkich chwilach ;*baksia lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:U mnie teraz też zaskoczyło w 2 cyklu po poronieniu. Mieliśmy od razu po pierwszej miesiaczce zielone światło. I dobrze że się zdecydowaliśmy bo teraz mała kopniakami matkę do pionu ustawia
Czuję ją tak mocno już tydzień. Od razu spokojniejsza jestem wierzę że dla każdej z nas zaświeci słońce po tych ciężkich chwilach ;*
Pomorskie -
Niecierpliwa Ola i Zosia słodziutkie Kasia i Wojtek zdolniachy a Kubuś nie do podrobienia
Alex cudowne uczucie te kopiarki prawda?
Wymyśliliśmy imię dla naszej dziewczynki i będzie DorotkaLeira, kropka123 lubią tę wiadomość
-
Ale cisza tu... Dorotka mnie wystraszyła od niedzieli praktycznie jej nie czułam dziś na wizycie okazało się że tak dziwnie się łobuziara ułożyła... leży miednicowo nogami w dół i właśnie dlatego jak już wogule ją czuję to bardzo nisko. Mój gin po obejrzeniu wyników połówkowych i po tym jak sam zrobił usg też stwierdził że bezpieczniej będzie rodzić w lepszym szpitalu
-
No ostatnio cichutko tutaj. Ja już nie mogę doczekać się jutrzejszych badań połowkowych Dziś mam ogólnie dzień lenia bo od rana siedzę w pizamie, odpoczywam no jutro trochę załatwiania i jeżdżenia. W piątek wyjazd do domu do rodziców i tam już zostaje sobie na tydzień. Więc będzie wesoło. Już się nie mogę doczekać tutaj u siebie siedzę jakas taka przytloczona chyba z nudów..i jeszcze stary wkurza... Więc ciekawie dzisiaj pół dnia przeglądałem wózki i foteliki samochodowe i mam sieczke w głowie tyle tego jest