Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli jesteście ciekawe co u mnie to jestem po wizycie u gina i w macicy zobaczył pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym... wiek ok 4-5 tyg... dostałam lek na zatrzymanie krwawienia i duphaston. I zobaczymy co dalej... mam zrobić test ciążowy i dwa razy betę. Za tydzień kolejna wizyta.
Jestem totalnie rozbita, kompletnie nie wiem co tym myśleć... musiałam się wygadać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 22:13
-
Ej dziewczyny a to nie jest tak, że przy widocznym pęcherzyku to musi być beta na dość wysokim poziomie? Może po prostu test był zepsuty, z tego co wiem to test w tą stronę może się mylić. Kochana jeszcze się może okazać że wszystko jest dobrze. Trzymam mocno kciuki za betę dziś
kanapa lubi tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Jaki sikany test robiłaś?
Jaka czułość?
Beta nie musi być bardzo wysoka, żeby było widać pęcherzyk. To bardzo indywidualna sprawa. Może być też tak, że test jest wadliwy.
Ja zrezygnowałabym z sikanych testów i poszła na betę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 09:19
kanapa lubi tę wiadomość
-
kanapa wrote:A w którym dniu cyklu robiłaś sikany?
kanapa lubi tę wiadomość
-
Muszę zaraz się szykować bo przed usg musimy parę spraw załatwić. Mam nadzieję że w końcu dowiem się kto tam u mnie mieszka. Denerwuję się bardzo nie wiem czemu... 3 tygodnie temu z maluchem było wszystko w porządku więc teraz też musi być ok.
-
Leira wrote:Jaki sikany test robiłaś?
Jaka czułość?
Beta nie musi być bardzo wysoka, żeby było widać pęcherzyk. To bardzo indywidualna sprawa. Może być też tak, że test jest wadliwy.
Ja zrezygnowałabym z sikanych testów i poszła na betę.
A przy np pustym jaju płodowym testy i beta wychodzą pozytywne? Bo nie mam absolutnie żadnych objawów ciążowych. Przy poprzednich ciążach byłam senna, piersi miałam mega obrzęknięte i bolące... a teraz kompletnie nic. -
Nynka czekamy na wieści! będzie na pewno dobrze
Kanapa dziwna sytuacja. Ale skoro lekarz widział pęcherzyk i żółtkowy to coś tam musi być. Może testy wadliwe... Czekamy na betę
Ja byłam wczoraj u lekarki z poradni patologii ciąży i z małą wszystko w porządku. Sprawdziła przepływy, wszystko ok, a serce jak dzwon Nie mierzyła jej ani nie ważyła, ale za 2 tygodnie mamy wizytę u mojego ginekologa to dopytam. Poszłam tam bo miałam odstawiać steryd. Mówiła wcześniej że do 18-20 tc będę brała. A wczoraj stwierdziła, że pociągniemy do 35 tc. Boję się brać to tak długo, to nie bez wpływu na dziecko na pewno. Dopytam mojego prowadzącego co o tym myśli, bo jakoś ta wizja 35 tc mnie przeraża.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
kanapa wrote:Wczoraj test 25, dziś 10 czułość- oba negatywne. Dni cyklu 37 i 38, "okres" dostałam 28 dnia cyklu. Dziś idę na betę więc będzie wiadomo na 100%.
A przy np pustym jaju płodowym testy i beta wychodzą pozytywne? Bo nie mam absolutnie żadnych objawów ciążowych. Przy poprzednich ciążach byłam senna, piersi miałam mega obrzęknięte i bolące... a teraz kompletnie nic.
Tak, przy pustym jaju płodowym testy ciążowe wychodzą pozytywne i beta też wskazuje na ciążę.12.2016 - poronienie w 8tc (puste jajo płodowe)
07.2018 - urodziła się córeczka -
kanapa wrote:Wczoraj test 25, dziś 10 czułość- oba negatywne. Dni cyklu 37 i 38, "okres" dostałam 28 dnia cyklu. Dziś idę na betę więc będzie wiadomo na 100%.
A przy np pustym jaju płodowym testy i beta wychodzą pozytywne? Bo nie mam absolutnie żadnych objawów ciążowych. Przy poprzednich ciążach byłam senna, piersi miałam mega obrzęknięte i bolące... a teraz kompletnie nic.
Miałam puste jajo i nie ma to żadnych specyficznych objawów, jest jak w normalnej ciąży ze wszystkimi dolegliwościami. Charakteryzuje się tym, że nagle beta przystopowuje, chociaż wcześniej rosła pięknie, a na USG nie pojawia się zarodek. U mnie beta dojechała do 30 tyś. -
Kazał przyjść w poniedziałek. Krwotoki ustały ale biorę exacil (jeszcze dziś- 2 dni miałam brać 4x2tabletki). Boję się że jeśli to było samoistne poronienie i został pęcherzyk to znów zaczną się te krwawienia szalone a nie uśmiecha mi sie iść do szpitala na same święta.
-
Będzie dziewczynka raczej zdrowa... raczej bo pani doktor nie udało się uwidocznić dobrze przegrody w serduszku i muszę iść do niej jeszcze raz w 28 tc i mówiła że muszę urodzić w szpitalu z przynajmniej 2 stopniem referencyjności
Onana36, kanapa, Leira, kropka123, Kat_ lubią tę wiadomość