Przeziernosc karku, ryzyko Trisomii
-
WIADOMOŚĆ
-
Sabina1988 wrote:OK mam i potwierdzone Zdrowa Dziewczynka , jeju ile to wszystko kosztuje emocji to masakra jakaś .
Ale ciesze się ogromnie mocno !!!!
To jest nas dwie, u nas też zdrowa dziewczynka! Gratulacje dla nas! 😆 bardzo się cieszę, że wszystko dobrze się skończyło ♥️Ania40 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję Wam pozytywnych wyników!
Ja swój termin na amnio mam za tydzień z hakiem chyba w tym samym miejscu co Wy.
Powiedzcie mi proszę czy miałyscie jakies specjalne zalecenia po badaniu? Niektorzy piszą o lezeniu przez kilka dni ale są różne opinie.
Będę wdzięczna za odpowiedź -
Aleksaaaaa wrote:Dziewczyny gratuluję Wam pozytywnych wyników!
Ja swój termin na amnio mam za tydzień z hakiem chyba w tym samym miejscu co Wy.
Powiedzcie mi proszę czy miałyscie jakies specjalne zalecenia po badaniu? Niektorzy piszą o lezeniu przez kilka dni ale są różne opinie.
Będę wdzięczna za odpowiedź
Na tej kartce co dostałam po badaniu było napisane by zażywać no-spe i magnez. Lekarz kazał mi się oszczędzać przez pierwsze 3-4 dni i wtedy faktycznie nie robiłam zbyt wiele. Starałam się głównie leżeć, nie naciągać i nie przeciążać brzucha. Teraz już wszystko robię normalnie. Co prawda ryzyko powikłań spada do 0 po około dwóch tygodniach ale mam już jedno dziecko i nie ma szans na tak długi okres rekonwalescencjijednak mimo wszystko staram się jeszcze nie podnosić ciężkich rzeczy- to zostawiam dla męża
Aleksaaaaa lubi tę wiadomość
-
Aleksaaaaa wrote:Dziewczyny gratuluję Wam pozytywnych wyników!
Będę wdzięczna za odpowiedź
Ja też się oszczędzałam . Ja nie zażywałam nospy ( magnez zażywam na co dzień ) bo nic mi się nie działo , a od kad jestem w ciąży to nie zażywam nic z takich leków ( jakoś się boję ) . Będzie dobrze ❤️Jak to się mówi „ strach ma wielkie oczy „ ❤️ -