X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Przeziernosc karku, ryzyko Trisomii
Odpowiedz

Przeziernosc karku, ryzyko Trisomii

Oceń ten wątek:
  • Sabina1988 Znajoma

Wysłany: 25 lutego, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania40 wrote:
    Super dziewczyny !! Bardzo się cieszę !

Dzięki :* :*

Ania40 lubi tę wiadomość

• Tylkoja Znajoma

Wysłany: 25 lutego, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina1988 wrote:
    OK mam i potwierdzone Zdrowa Dziewczynka , jeju ile to wszystko kosztuje emocji to masakra jakaś .

Ale ciesze się ogromnie mocno !!!!

To jest nas dwie, u nas też zdrowa dziewczynka! Gratulacje dla nas! 😆 bardzo się cieszę, że wszystko dobrze się skończyło ♥️

Ania40 lubi tę wiadomość

• Sabina1988 Znajoma

Wysłany: 25 lutego, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylkoja wrote:
    To jest nas dwie, u nas też zdrowa dziewczynka! Gratulacje dla nas! 😆 bardzo się cieszę, że wszystko dobrze się skończyło ♥️

BOSKO , mega się cieszę ❤️❤️❤️

• Aleksaaaaa Znajoma

Wysłany: 26 lutego, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję Wam pozytywnych wyników!
    Ja swój termin na amnio mam za tydzień z hakiem chyba w tym samym miejscu co Wy.
    Powiedzcie mi proszę czy miałyscie jakies specjalne zalecenia po badaniu? Niektorzy piszą o lezeniu przez kilka dni ale są różne opinie.
    Będę wdzięczna za odpowiedź

• Tylkoja Znajoma

Wysłany: 26 lutego, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksaaaaa wrote:
    Ja swój termin na amnio mam za tydzień z hakiem chyba w tym samym miejscu co Wy.
    Powiedzcie mi proszę czy miałyscie jakies specjalne zalecenia po badaniu? Niektorzy piszą o lezeniu przez kilka dni ale są różne opinie.

Na tej kartce co dostałam po badaniu było napisane by zażywać no-spe i magnez. Lekarz kazał mi się oszczędzać przez pierwsze 3-4 dni i wtedy faktycznie nie robiłam zbyt wiele. Starałam się głównie leżeć, nie naciągać i nie przeciążać brzucha. Teraz już wszystko robię normalnie. Co prawda ryzyko powikłań spada do 0 po około dwóch tygodniach ale mam już jedno dziecko i nie ma szans na tak długi okres rekonwalescencji ;) jednak mimo wszystko staram się jeszcze nie podnosić ciężkich rzeczy- to zostawiam dla męża ;)

Aleksaaaaa lubi tę wiadomość

• Sabina1988 Znajoma

Wysłany: 28 lutego, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksaaaaa wrote:

Ja też się oszczędzałam . Ja nie zażywałam nospy ( magnez zażywam na co dzień ) bo nic mi się nie działo , a od kad jestem w ciąży to nie zażywam nic z takich leków ( jakoś się boję ) . Będzie dobrze ❤️Jak to się mówi „ strach ma wielkie oczy „ ❤️

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ