Robak móżdżku , ciało modzelowate
-
WIADOMOŚĆ
-
Hey, spotkała sie ktoras z podejrzeniem agenezji ciała modzelowatego i agenezji robaka móżdzku ? Jestem.w.23 tyg, i takie.podejrzenie padlo, w.pon ide do szpitala na badania.. dodam, ze u innego lekarza w 20 tyg robak mozdzku był obecny i mam opis badania ze jest...Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witaj Ilona, a jak sprawa się potoczyła z tą zmianą w jamie brzusznej? widzę, że u Ciebie ciąża nie przebiega spokojnie. U mnie na każdym usg coś było nie tak,część rzeczy się nie potwierdziła, ale stres był ogromny. Na każde usg szłam z obawą. U mnie w badaniach prenatalnych na jednym usg brak kości nosowej, u innego gina kość nosowa obecna, ale niedomykalność zastawki trójdzielnej. Zalecenie nifty- wynik prawidłowy. Usg polowkowe- podejrzenie torbieli j. brzusznej. Usg 30 tydzien- zaburzenia rytmu serca płodu. Obecnie synek ma 6 miesięcy i rozwija się dobrze, zaburzenia rytmu się cofneły a zmiana w j. brzusznej zniknęła jeszcze w ciąży. Bądź dobrej myśli!
https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqvkcb7ylvfsz3.png
Synek 11.05.2017
Aniołek 2016 12 tc -
martek88 wrote:Witaj Ilona, a jak sprawa się potoczyła z tą zmianą w jamie brzusznej? widzę, że u Ciebie ciąża nie przebiega spokojnie. U mnie na każdym usg coś było nie tak,część rzeczy się nie potwierdziła, ale stres był ogromny. Na każde usg szłam z obawą. U mnie w badaniach prenatalnych na jednym usg brak kości nosowej, u innego gina kość nosowa obecna, ale niedomykalność zastawki trójdzielnej. Zalecenie nifty- wynik prawidłowy. Usg polowkowe- podejrzenie torbieli j. brzusznej. Usg 30 tydzien- zaburzenia rytmu serca płodu. Obecnie synek ma 6 miesięcy i rozwija się dobrze, zaburzenia rytmu się cofneły a zmiana w j. brzusznej zniknęła jeszcze w ciąży. Bądź dobrej myśli!Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
-
Trzyma kciuki, żeby było wszystko dobrze. U nas główka była 3 tyg. do przodu, ale to po tatusiu. Bałam się jak urodze takiego klopsika, ale jakoś poszło powodzenia jutro!!!https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqvkcb7ylvfsz3.png
Synek 11.05.2017
Aniołek 2016 12 tc -
nick nieaktualny
-
Ja myślę, że ta pierwsza specjalistka, co robiła Ci echo, zna się na rzeczy. I jak ona widziała tego robaka, to on był. A ten drugi lekarz, to może nie mógł go uwidocznic, albo nie był pewien i wolał Cię wysłać na specjalistyczne badania.https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqvkcb7ylvfsz3.png
Synek 11.05.2017
Aniołek 2016 12 tc -
No na tym teraz caly czas ruszał głową mały, nawet zdjecia w.3 d nie dal sobie zrobic. A na echo ladnie lezał , nawet ta Pani kardiolog powiedziala ze jest super grzeczny i Tym bardziej ze ten moj lekarz wpisal podejrzenie i powiedzial ze nie ma tego w opisie z echa, a jak wrociłam do domu to przejrzalam i patrze jest jak byk: Robak móżdzku obecnyAntoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
-
nick nieaktualny
-
Nie, jeszcze nie mialam zadnych badan leze sobie w szpitalu, noze jutro bede niec echo.. tyle co rozmawialam z jednym lekarzem to powiedzial ze jak Pani doktor napisala ze jest to znaczy ze jest.. bo to bardzo dobry specjalista mi robilAntoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny