tarczycowe mamy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mi też przy niedoczynności lekarz kazał wziąć witaminy z jodem i kupiłam Prenatal Classic a jodu ma dawkę 200. Za tydzień idę do lekarza i zobacze jak moja tarczyca po euthoryksie 25 i po tych witaminach:). A wczoraj byłam u Ginekologa i dzidzius ma się swietnie wiec pewnie wszystko jest dobrze:))
-
Dziewczynki mam pytanko....a jaki macie poziom tsh ? Bo ja jestem juz po operacji tarczycy ciagle jestem pod kontrola lekarza....ale nie podoba mi sie ze moje tsh ciagle spada mimo ze biore euthyrox 50...ost. moj wyni to 0,0089
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzy to jest najważniejsze to ja nie wiem... Moja lekarka zawsze dawała mi w ciąży skierowanie na TSH ft3 i ft4 a jesli ft4 było za niskie uspokajała, że najważniejszym hormonem "wykonawczym" i tak jest ft3. Jechałam przez połowę ciąży na ft4 na granicy lub poniżej normy pomimo tego, że TSH było w normie dla ciąży i więcej hormonów już nie mogłam brać bo to groziło nadczynnością polekową.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGdyby mój endo mi tak powiedział to bym zapytała dlaczego w takim razie leczenie rozpoczyna sie wtedy kiedy jest problem z TSH a nie kiedy ft4 jest za niskie, bo zazwyczaj jest tak, ze ft4 jest w normie podczas kiedy TSH wariuje i trzeba zacząć sie jednak leczyć...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZa niskie czyli pod normą?
U mnie przed leczeniem ft4 było lepsze niz w całej ciazy a w ciazy zwiększyła mi sie dawka czterokrotnie. Teraz zmieniłam endo zeby mieć wszystkie badania w pakiecie i ona twierdzi, ze bede mogła za miesiąc odstawić Euthyrox całkiem bo nie mam przeciwcial i brać go tylko podczas przygotowań do ciazy i w ciazy. Nie wiem co mam o tym myśleć i czy nie szukać kolejnego endo, bo kazdy co innego mówi a niebranie leków mnie przeraża -
nick nieaktualnyTak, najpierw się okazało, że mam wysokie TSH, a potem dostałam skierowanie do endo i tam się okazało, że mam również ft4 poniżej normy..
Ja miałam brać Euthyrox tylko do porodu i 6 tyg po porodzie mam zrobić badania i sprawdzić, jak wyjdą wyniki właśnie tsh i ft4.