1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Effa wrote:hej dziewczyny!a ja dopiero sie staram o moje szczescie
przeslijcie mi prosze wiruski!!)2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Anastazja85 wrote:Olka. Dobrze prawie
Czy któraś z Was oddawała lub planuje oddać krew pępowinową do banku komórek macierzystych?
Edit
Tzn ja chcę tak jak Nuffeq. Bo jeśli metoda nie jest jeszcze pewna, to trochę duży koszt jak dla mnie za coś co może, a nie musi zadziałać. Natomiast jeśli może pomóc w badaniach nad tą metodą lub innemu człowiekowi, nie szkodząc mojemu dziecku to niech pobierają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 22:41
Martynka30 lubi tę wiadomość
-
My się zastanawiamy nad pobraniem na własny użytek, ale jesteśmy w fazie rozmów, dokładnego zapoznania się z tematem itp. Sama jeszcze do końca nie wiem, co o tym sądzę...i czy jestem bardziej za, czy przeciw.
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Całkiem spory wydatek. Na sam początek +/- 2500 zł. Później abonament płatny co roku. Mają teraz promocje ze jedyne +/- 350 zł za rok, ale przy płatności z góry na 18 lat.
Jutro popytam moja ginekolog o tą kwestię. Mamy jeszcze trochę czasu na podjęcie decyzji. Wśród Naszych znajomych mamy 2 pary, które oddały krew do banku komórek macierzystych. Z któraś z nich napewno będę chciała porozmawiać.
U Was dziewczyny tez tak zimno? Brrr... A ja nie mam się w co ubrać, a raczej ciężko z kurtkami czy plaszczami, w których zapnie się mój brzuch. Ciekawe czy faktycznie tak, jak mówią w prognozach pogody będzie biało...
29.10.2014 biochemiczna
Na mazurach zimno, wyjątkowo dziś mrozu nie było w nocy, ale przed ostatnio było minus 7 a w dzień tylko 5 stopni... dziś może 7 było...
Anastazja zdążysz przed śniegiem urodzić już bliżej niż dalejMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Ja zrezygnowałam z bankowania dla siebie kiedy dowiedziałam się, że przy bialaczce i tak nie można podać komórek od chorego, tylko muszą być od innej osoby. Oczywiście komórki pobrane od dziecka mogą uratować życie rodzicom albo rodzenstwu, ale jeśli bierze się pod uwagę dorosłą osobę, to musi to być wyższy pakiet niż ten podstawowy, aby leczenie miało sens. Dlatego postanowiliśmy pomóc innym. Sami też jesteśmy dawcami szpiku. Mąż trochę się wahał, ale w końcu przypomniał sobie jak jego kuzynka zmarła na białaczkę i odesłał wymaz.
Effa, witamy u nas. Fajnie, że nowe staraczki się pojawiają, bo się tu zaczął robić dretwy, ciążowy wątek. Nudą powiewało
Oczywiście ode mnie dla Ciebie lecą wiruuuuuusssssski tfu tfu a psik! Zarażaj się jak najmocniej i jak najszybciej. A w międzyczasie opowiedz nam coś o sobie, chętnie posłuchamy -
Mazury... nigdy nie byłam na Mazurach. Ale moja przyjaciółka z rodzinnego miasta, mieszka właśnie na Mazurach, w Iławie. Poznała męża w grze komputerowej Czekam na idealny moment żeby wybrać się do niej na wakacje
Matleena popieram, jak najbardziej bycie dawca szpiku. A co do krwi pepowinowej nadal nie mam jednoznacznego zdania.
29.10.2014 biochemiczna
Dokładnie tak jak Matleena piszesz nie wszystko tą krwią da się leczyć, a u dorosłych potrzebna jest raczej spora jej ilość, chyba że dopracuja sposób namnazania komórek macierzystych. Jednak ciężko powiedzieć czy warto w to inwestować, bo wszystko zależy jak szybko ta dziedzina będzie się rozwijać. Ale sama długo się zastanawiałam czy nie skorzystać z bankowania do własnego użytku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 23:28
Anastazja85 lubi tę wiadomość
-
U nas faktycznie coraz bliżej. To tak, jak przed weselem... dni lecą coraz szybciej a połowy rzeczy brak
Matleena buciki słodkie
Nie wiem jak u Was, ale u mnie biało i nadal sypie śnieg. Pozdrawiam zimowo!Matleena lubi tę wiadomość
29.10.2014 biochemiczna
Ten śnieg wszystkie plany mi pokrzyżował dziś. Ledwo na uczelnię doszłam. Chyba poproszę męża, żeby rosół rozmroził jak wróci z pracy. Strasznie niewyspana jestem. Chodzę jak zombie i czekam żeby już mama po mnie przyjechała. Potem odbiór samochodu i wreszcie do domu. Pokój Panie zaakceptowały i zostaliśmy wymeldowani z akademika. Zrobiłam zdjęcia na pamiątkę i czas teraz rozpocząć nowy etap w życiu
Izoleccc lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny My po wizycie. Do szpitala mamy się zgłosić rano, 3 listopada.
29.10.2014 biochemiczna
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia