1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Agniesja tu masz przepis: http://kobieceinspiracje.pl/out,17900.html
Tylko piecz w tortownicy. Przekładając ciasto kremem dałam jeszcze ten krem na wierzch i po bokach. Szybkie i po porządnym schlodzenuu krem jest idealny. Do polewa dałam praktycznie tylko 2 łyżki masła.
Ja juz na niedziele umówiłam się na pizzę
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Agniesja, Ty lepiej napisz jak Dawid się sprawuje i ile już waży
29.10.2014 biochemiczna
Peri to już pannica. Czasami nabroi i coś zgryzie, ale jak spojrzy swoimi piwnymi oczami spod rudych rzęs człowiek nie ma siły się gniewać. Małe psy, które zdołają się przecisnąć pod bramką czasami ja odwiedzają. One mają zamiary seksualne, ale jak Peri po nich zaczyna skakać nie mają szans z jej tuszą.
Okazało się jednak, że pierwszą cieczkę powinna mieć dość szybko, bo między 7 a 9 miesiącem życia (teraz ma prawie 6 miesiecy). Spodziewaliśmy się, że pierwsza cieczkę dostanie po roku czyli gdzieś na wiosne/lato. Po rozmowach z weterynarzem zdecydowaliśmy się na srerylizację. W najbliższy wtorek mała idzie na zabieg. Ponoć młode suczki szybciej do siebie dochodzą. Trochę mi jej szkoda, ale nie damy sobie rady z małym dzieckiem i zgrają psów pod domem. Zresztą serce by mi pękło, gdyby jakieś wielkie psiska po niej skakały. I kolejny problem to wyjścia na spacer- dziennie chodzimy na 3-4 spacery a w trakcie cieczki raczej nie byłoby to możliwe.
Ogólnie mam duży instynkt macierzynski i przelewa go jak do tej pory na Peri. Mój czasami patrzy na mnie z politowaniem, ale ja nie umiem inaczej
29.10.2014 biochemiczna
Olka, szybciej leciała mi ciąża dziewczyn niż moja Teraz czekam z zaciśniętymi kciukami na Twoje testowanie!!!
Nuffeq szybko chciałam wszystko ogarnąć żeby mieć czas na odpoczynek.Chociaż w najbliższym tygodniu będę dbać o Peri a później ona o mnie po cc. Teraz jestem na etapie różnych emocji. Raz happy, że to już końcówka ciąży. Raz chce mi się płakać, bo nie wiem, jak sobie poradzę. Później znowu zadowolenie, bo małego niebawem zobacz.... I tak w kółko.
Miłego dnia kobietki
29.10.2014 biochemiczna
O widzisz czyli nie jestem w odosobnieniu.
Jak tam weekend dziewczynki? Ja już wzięłam prysznic i siedzę w pizamce przed tv. A jutro zjem dużą pizze
29.10.2014 biochemiczna
Jak tam pizza Anastazja? Zaspokoiłaś na nią ochotę? Ja wczoraj (pierwszy raz od 10 m-cy) zrobiłam danie z krewetkami w sosie miodowo-chili, które razem z mężem uwielbiamy (a przez całą ciążę miałam wstręt do krewetek) i jak zwykle przesadziłam z ostrością, więc musiałam obejść się smakiem, żeby nie zaszkodzić Małemu
-
Jak to zawsze bywa w takich sytuacjach, gdy czekam kilka dni żeby wyjść na pizzę i celebruje ten dzień... pizza nie należała do najlepszych. Nie wiem czy był inny kucharz niż ostatnio, ale nie tylko ja stwierdziłam, że dupy nie urywa, ale też mój mąż i koleżanki. Dziś na śniadanie chyba zjem musli, bo po tej pizzy dalej czuje się ociązala.
Miłego dnia
Nuffeq jak się czujesz? Matleena, co tak cicho? Izolecc i reszta, gdzie jesteście?
29.10.2014 biochemiczna
Czy któraś z rodzących dziewczyn miała pozytywny wynik gbs czyli na paciorkowca, a co za tym idzie antybiotyk?
29.10.2014 biochemiczna
Ja tez mam. Dostałam jakiś antybiotyk (2 tabletki dziennie do ust i 1 tabletkę dowcipnie). Czy Ty przy porodzie dostawałaś dodatkowy antybiotyk i czy maluch coś dostał? Ogólnie jak to u Ciebie wyglądało?
29.10.2014 biochemiczna
nick nieaktualnyPrzy GBS dodatnim matka dostaje antybiotyk w czasie porodu a dziecko jest ew.obserwowane i w razie potrzeby też dostaje antybiotyk ale nie zawsze tylko jesli jest potrzeba.
Ja wróciłam do Londka na jakieś 10 dni. Udało mi się dogadać z nową liderką że od listopada będę pracować 6 godzin dziennie a w razie potrzeby skrócimy do 4 godzin. -
nick nieaktualny
-
Wiem co piszą o dodatnim gbs w necie i na jakiej zasadzie "ponoć" podawany jest antybiotyk. Ja dostałam juz teraz i dziś zaczynam brać, dlatego jestem ciekawa, jak to tak naprawdę wyglądało u dziewczyn, które rodziły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 18:16
29.10.2014 biochemiczna
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia