1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dostawałam w szpitalu tylko dożylnie, pierwsza dawka tuż przed podaniem oksytocyny i kolejne co 6 godzin. Dawid chyba nic nie dostał, ale zabierali go co jakiś czas na monitorowanie parametrów życiowych. Na szczęście wszystko było w porządku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 18:20
Anastazja85 lubi tę wiadomość
-
Na listopadówkach widzę, że większość dziewczyn ma dodatni gbs. Dobrze, że faktycznie robią wymaz na paciorkowca, bo nie ma objawów.
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
nick nieaktualnyAgniesja to jest bakteria, która fizjologicznie wystepuje w organizmie.
Tylko jak wiele innych w sprzyjających warunkach potrafi narobić szkody.
Anastazja- ja szczerze mówiąc nie spotkałam się z podawaniem antybiotyku przed porodem i wg mnie nie ma to większego sensu. U nas zawsze podawany był tylko w czasie porodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 20:54
-
Izolecc z jakiegoś powodu dostałam ten antybiotyk i zalecenie żeby go brać. Mam zaufanie do swojej ginekolog.
Olka piękny wykres!
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Cześć dziewczyny! Witam Was. ja też rocznik 85 i to mój trzeci cykl w poszukiwaniu dzidzi, ale na razie nic z tego co prawda do miesiączki jeszcze z dwie doby, ale po owu już 14 dni i dziś w dzień test wyszedł ujemny. Beta w piątek też poniżej poziomu. Więc będę się szykować do 4 cyklu, tym razem poprawadzę wykres tutaj:)
-
No wykres piekny ale cos czuje ze ten wzrost temp to od luteiny. Odstawilam ja dzisiaj , mysle ze nie ma tam babelka, ale oczywiście powtórzę test ale w czwartek , jak w środę @ nie przyjdzie. No co ty nieuleczalna , moja gin nie wspominala o tym , dala antybiotyk plus pozniej probiotyk i znikło ja to już chyba wszystko miałam od pierwotniaka przez paciorkowca do gronkowca;-)
-
Ola, Madziula, łapcie wirusy!
Madziula, witamy. Nie załamuj się, uda się Tu u nas wszystkim prędzej czy później się udaje
Ola, ja miałam luteine ale mi od niej nie rosła temperatura choć wiadomo, każdy organizm inny. Ale Ty wiesz, moje kciuki zaciśnięte.
Effik, gratuluję!!! -
Mi też Ola nie rosła temperatura po luteinie, więc to możesz wykreślić ze swojej listy podejrzeń a poza tym, jak masz dostać okres to i tak dostaniesz, pomimo zażywania luteiny
Madziula, napisz coś o sobie, skąd jesteś, z jakiego miesiąca itp
Effik, ja również serdecznie gratuluję i trzymam kciuki -
Cześć dziewczyny, mogę do Was dołączyć? Też jestem z 85-ego, a dokładnie w lipcu stuknęła mi 30tka... Nie jestem w stanie przeczytać całego wątku. My z mężem zaczęliśmy starania zaraz po ślubie, a więc od czerwca. Niestety mam zdiagnozowane PCOs i nie będzie tak łatwo ;( Marze o dziecku, a boje się, że nie będzie tak prosto - już nie jest. Dostałam duphaston na wyregulowanie cykli. Dodatkowo pije inofem. W tym cyklu robie wszystkie badania, w czwartek idę zrobić te z 21dc i potem w piątek do ginekologa - mam nadzieję, że zaproponuje mi coś konkretnego. Trochę zła jestem, bo nie dała mi badania na krzywą cukrzycową a po odstawieniu tabletek w ciągu 3 miesięcy przytyłam 7 kg Ciągle siedze w necie i czytam i chyba powiem mojej Pani doktor żeby mi już zaczęła stymulować owulacje i zrobiła monitoring, bo czy jest sens dalej próbować naturalnie skoro owulacji brak??? Tak bardzo bym już chciała mieć dzieciątko w brzuchu, jeszcze wczoraj byłam u koleżanki, która 3 tyg temu urodziła i taka cudna ta jej córeczka...Cudzie trwaj...
-
Hej Andzia! Nie przejmuj się, ja też nie przeczytałam całego wątku Co do Twoich starań, niestety ale musisz być cierpliwa, bo w naszym wieku trzeba jednak trochę poczekać na ciążę, ja np. zaszłam po pół roku starań, w cyklu w którym się nie staraliśmy, bo lekarz na monitoringu stwierdził, że jest bezowulacyjny i powiedział przy tym, że mam lekkie PCOS Właśnie ten luz w dupie był w naszym przypadku kluczem do sukcesu, czego i Tobie z całego serca życzę
-
A powiedzcie mi dziewczyny jak to jest z tym duphastonem? Bo mi lekarz powiedziała,że może hamować owulacje jak jest za wcześnie wzięty, a z kolei w necie przeczytałam kilka opinii, że nie hamuje... W tym cyklu wydaje mi się, że czułam jajniki, przynajmniej tak mi się wydaje, bo wcześniej nie miałam takich "dolegliwości". Ale nie wiem czy był to ból na owulacje, bo jakoś tak 3-4 dni mnie pobolewało. I jestem zielona w tym temacie, bo nigdy nie obserwowałam swojego organizmuCudzie trwaj...
-
agniesja zapomniałam zapytać, a Ty wszystkie badania hormonalne miałaś w normie? Ja po tych pierwszych już wiem, że stosunek LH/FSH mam powyżej 3, estradiol mieści się w normie, tylko nie wiem, czy nie jest za niski, może któraś się z Was na tym zna? Mam 68 pg/ml a norma jest 19,5-144,2...Cudzie trwaj...