1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wam się marzą bliźniaki a ja po tym jak widzę jaki to wysiłek w ciąży z jednym dużym chodzić wolę jednak po 1 sztuce na raz w brzuchu
Mój mąż dziś zauważył ze mi brzuch opadł. No odkrycie jak nie wiem. Nie żebym już mu to mówiła A jaki dumny był z siebie i mi tłumaczył ze owszem mówiłam mu ale jeszcze tak nisko nie był. A niech mu będzie -
nick nieaktualny
-
te bliźniaki to wiesz, tylko takie marzenie. Myślę, że podyktowane m.in. tym, że mój zegar biologiczny tyka.
Amh 1.09 to jednak ograniczona płodność. Lekarka w piątek powiedziała mi, że jej zależy, zebym była jak najszybciej w ciąży, bo to może być moje jedyne dziecko. Dodała, że ona tego oczywiście nie wie, ale muszę brac takie coś pod uwagę. mam swój rozum i wiem, że w życiu bywa różnie, ale nastraszyła mnie trochę. Dowiedziałam się tez po wypytaniu jej czy jest słabo z moim wynikiem, że ona mimo, że 6 lat starsza ma Amh 3,36, więc no ja zdecydowanie gorzej wypadam.
A mi obecnie po głowie gdzieś tłucze się myśl, że chciałabym trójkę dzieci. A na to może mi ne starczyć czasu ( jajeczek ). Być może nawet na dwójkę się nie wyrobię. Ale byc może będzie i tak, że ciąża i macierzyństwo da mi tak w kość, że faktycznie zostanę z jednym dzieciątkiem. Biorę pod uwagę różne scenariusze.
Najważniejsze po prostu chciałabym żeby była ciąża i zdrowie i poród i żeby wszystko układało się dobrze.
Pozdrawiam Staraczki, Ciężarówki i Mamuśki 85!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 11:35
-
My jesteśmy po wizycie położnej. Mały ma juz 4670 gram
Izoleccc, Nuffeq lubią tę wiadomość
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
nick nieaktualnyMadziu a nie wiem czy w jakikolwiek sposób cię to pocieszy ale ja mam AMH 0,8. Po ciąży mam zbadać znowu żeby zobaczyć w jakim tempie spada i jak szybko musimy zacząć się starać o następne.
Żeby nie było w ciągu pół roku starań w ciąży byłam 2 razy z czego jak widać raz całkiem udany -
Izoleccc:)
Dobra ja już nie marudzę, tylko trzeba pchnąć cykl do przodu;)
Ja już na 90% w drugiej fazie.
Wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazują;)Cyc wielki, śluz kremowy albo sucho i brzuch pobolewa. Jajnik ostro kuł od soboty wieczora do niedzieli rana.
Olka29 a TY się obserwujesz w tym cyklu? Czy zupełnie odpuściłaś?
-
Hej Dziewczyny. Juz parę razy próbowałam coś napisać, ale pisze z tel. i tylko się wkurzam, bo naskrobie dużo i się kasuje.
U nas niestety kupki małego nieprawidłowe i szukamy przyczyny (Sorry, że o tym piszę). Podejrzewam jakąś alergię lub nietolerancje, tylko ciężko określić na co. Juz jestem na mega diecie i prawie nic nie jem A tak bardzo chcę karmić piersią.
Problem pupy tez nas dotyczy, ale to wszystko przez te kupki, bo są zbyt kwaśne i bardzo podrażniają. Teraz stosuje linomag w maści i kąpiele w nadmanganianie i trochę lepiej. Mąkę tez stosowałam i tez pomagała tylko ciężko się zmywala. Jeżeli chodzi o ciałko to zamiast oliwki, która zawiera parafine stosuje olej ze słodkich migdałów. Olej ten nie zatyka porów i jest naturalnym emolientem.
A co do rodzeństwa dla Szymonka to ciężko mi teraz coś powiedzieć. Chciałabym, aby była mała różnica wieku, max. 3 lata, ale jak przypomnę sobie ten ciągły stres w ciąży i poród to czuję niechęć...
Matleena juz niedługo poznamy i Twojego szkraba. Trzymam kciuki i się modlę za szczęśliwe rozwiązanie.
No Staraczki będą 3 brzuchy wolne
Agniesja przez co wrzucasz zdjęcia? Nie chce mi się szukać, bo było już to pisane na forum.
-
nick nieaktualny
-
Przez fotosik Nuffeq. Nauczyłam się nawet robić to przez telefon
Ja nie smaruję całego ciałka Dawida, tylko buźkę i czasami pupcię Na początku trochę smarowałam, bo miał suchą skórkę. Myślę, że teraz już nie ma takiej potrzeby A jeżeli chodzi o kupki to może Szymek ma nietolerancję laktozy? Bo na skazę to jeszcze chyba za wcześnie. Mi położna i lekarka polecały dicoflor, to taki preparat wzmacniający układ pokarmowy dziecka. Może warto sprobować Nuffeq? -
Madziuuula ja obserwuje tyle co ile tzn ewentualnie śluz , właśnie dzisiaj mam białko kurze wiec myślę że ovu jak zwykle ok 14 dc , kocham ten cykl bez myślenia, czas mi przez nowe obowiązki mega ucieka , nie myślę o płodnych nie płodnych o temperaturze dosłownie o niczym. Śluz siłą rzeczy zauważam jak jestem w toalecie, ale nie motywuje mnie to do zwiększenia częstotliwości ♥ , robie to kiedy chcę a jak nie chcę to nie robie. Jeju jakie to wszystko proste:-)
A i czuje się jakbym zrzuciła z siebie 10 kg balastu psychicznego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 20:39
Izoleccc, Anastazja85, Matleena, agniesja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlka super podejście
U nas dzisiaj była wizyta kontorlna. Zaczęłam zwolnienie. Młody waży 820 g.
Niestety nerki nadal nie wyglądają zbyt dobrze więc dostałam skierowanie do oddziału dinagnostyki prenatalnej, żeby go jeszcze dodatkowo spece obejżeli.
Najbardziej mnie wkurza to, że gdyby zaszła potrzeba działania jeszcze przed porodem to w Polsce tylko w Łodzi robią tego typu zabiegi... moż XXI wiek niby ;/ -
nick nieaktualny
-
Olka_29 wrote:Madziuuula ja obserwuje tyle co ile tzn ewentualnie śluz , właśnie dzisiaj mam białko kurze wiec myślę że ovu jak zwykle ok 14 dc , kocham ten cykl bez myślenia, czas mi przez nowe obowiązki mega ucieka , nie myślę o płodnych nie płodnych o temperaturze dosłownie o niczym. Śluz siłą rzeczy zauważam jak jestem w toalecie, ale nie motywuje mnie to do zwiększenia częstotliwości ♥ , robie to kiedy chcę a jak nie chcę to nie robie. Jeju jakie to wszystko proste:-)
A i czuje się jakbym zrzuciła z siebie 10 kg balastu psychicznego.
Izolec, mam nadzieję, że to fałszywy alarm i okaże się, że jest ok.
Ja też mały stres. Czekam na wyniki kwasów żółciowych. Jak będą dobre to skończy się na tabletkach na wątrobę. Jak bardzo złe to rozwiązanie ciąż.. Mam nadzieję, że już jutro pojawią się. -
Olka lubię, bardzo lubię!
Izolecc trzymam mocno kciuki żeby badanie było jedynie formalnością.
Matleena dzidziuś jest juz silny i duży. Czekamy na wieści od Ciebie!
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
nick nieaktualny
-
Witam Kornelia
Izoleccc oby wszystko wyszło dobrze. Trzymam kciuki.
Anastazja właśnie juz stosuje probiotyki ( co prawda nie dicoflor, ale podobny).
Nietolerancje można zdiagnozować niestety tylko w Białymstoku, a na razie to dla nas
zbyt odległa podróż. Można też przejść na mleko modyfikowane i sprawdzić czy nie będzie lepiej, ale raczej wtedy nie wrócę juz do karmienia piersią.
Olka zobaczysz, że luz tylko na dobre Ci wyjdzie No i seksik przyjemniejszy