1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziula Ty nie zazdraszczaj. Swoje będziesz niebawem pod piersią nosić i kompletować wyprawkę a później nas się o pielęgnację pupci pytać
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
wątpię. Jedno co wiem to to, że mam coraz szybciej owulację. Zaczęłam od 11 dnia cyklu. Odkąd się leczę miałam 10 dnia, a teraz najprawdopodoobniej wczoraj czyli 9 dnia, bo jajnik dał mi się we znaki. To jak mnie zastymuluja w przyszłym cyklu, to chyba do domu nie zdązę od lekarza dojechać
-
Tak jak w moim podpisie "Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ogranicznie"!
De facto po tych wszystkich stratach w 2014 nie powinnam być mamą. Niejednokrotnie nie wierzyłam, że nią kiedykolwiek zostanę. A jednak jestem
29.10.2014 biochemiczna
nick nieaktualny
-
Okazało się, że moje dziecko lubi kąpiele. Tzn. zdarza mu się płakać, gdy się go wsadza do wanienki, ale to dosłownie sekundy, bo gdy tylko zacznie się Kajetana polewać wodą od razu błogość na twarzy i cisza jak makiem zasiał Później jest płacz, gdy go wyciągam z wanienki.
Co do kolejnego dziecka... Hmm myślę, że po cesarce będę musiała z pół roku odczekać ze staraniami. Za jakieś 2 tygodnie idę na wizytę do swojej ginekolog i zamierzam z nią porozmawiać na ten temat. Zaraz po cc (gdy już byłam na sali pooperacyjnej) przyszła moja lekarka i powiedziała, że na tylnej ścianie macicy pojawiły mi się małe mięśniaki. Stwierdziła, że nie powinny zbyt szybko rosnąc i nie będą wymagały operacji. Wydaje mi się jednak, że w takiej sytuacji lepiej szybciej starać się o koleje dziecko. Zwłaszcza, że nie wiadomo jak długo te starania będą trwały i jak wszystko się potoczy.
29.10.2014 biochemiczna
nick nieaktualnyAnastazja85 ja też jestem po cc mój ginekolog powiedział, że po roku od cc mogę zajść w ciążę... czekam tylko na zielone światło od męża
Dopytaj się gin, jak to jest z tymi mięśniakami. Moja przyjaciółka będąc w ciąży dowiedziała się o mięśniakach w macicy i ma ciążę zagrożoną... cały czas rosną, a do rozwiązania daleko
Czy mięśniaki mogą się wchłonąć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 19:34
-
ja to bym chciała bliźniaki, ale niestety tutaj tylko cud może pomóc:)
na ten moment, kiedy jeszcze w CIĄŻY nie jestem ( niestety ), myślę tak, że chciałabym jak najszybciej kolejne dziecko, jak najkrótszy możliwy czas.
Nie chcę kusić losu, więc jakby LOS to czytał, to to nie są moje plany, tylko marzenia;)
Nic nie planuję, o Wielki Losie.Matleena lubi tę wiadomość
-
Kornelia ja juz miałam jednego dużego mięśniaka. Został wycięty w 2010 roku. I po 5 latach pojawiły się kolejne, tylko małe. Na usg nie były widoczne. Lekarka wypatrzyła je podczas cesarki. Wchłonąć się raczej nie wchłoną, ale.może nie będą szybko rosnąc. Będę musiała to kontrolować.
Madziula ciąża bliźniacza to ciąża podwyższonego ryzyka, zwłaszcza jednojajowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 21:28
29.10.2014 biochemiczna
Wiem, wiem. Marzenie to dwujajowa:) ale to już w ogóle byłby cud cudów. Oczywiście moje marzenie obejmuje bezproblemową i zdrową ciążę.
Oczywiście, żeby nie było to oszaleję z radości na wieść o pojedynczej CIĄŻY:)
Ja mam jednego mięśniaka, ale lekarz mi powiedział, że jest poza endometrium i nie będzie przeszkadzał w zajściu w CIĄŻĘ.
Ale zniknąć nie zniknie, tak mówił lekarz. Więc one chyba nie mogą się wchłonąć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 21:41
-
To prawda. Moja znajoma większą część bliźniaczej ciąży przeleżała w szpitalu Ale starali się zajebiście długo, już mieli poddać się invitro a tu taki suprice i to parka im wyszła Teraz ma zapierdziel, ale ma już dwójkę i spokój, więcej porodów mieć nie musi
Ja chciałabym, żeby między moimi dziećmi były ok. 3 lata różnicy, nie mniej, bo podobno ciężko jest mieć np. 2-latka i niemowlaka. Tylko kurde kiedy zacząć się starać, żeby tak wyszło...
Moj Maluch też uwielbia kąpiele Nie uśnie dopóki nie zostanie wykąpany Na początku też płakał wyciągany z wanienki, ale teraz już nie, jest bardzo cierpliwy Tylko kurcze jakoś tak niespokojnie śpi, już drugą noc. Jakby mu coś przeszkadzało Od paru dni też wkłada piąstki do buzi, potrafi wypluć smoka, żeby włożyć piąstkę i to tak glęboko, że aż się ksztusi Ślini się do tego dość intensywnie. Czytałam coś o pleśniawkach, ale kompletnie nie wiem co to jest i jak to wypatrzeć W czwartek idziemy na szczepienia to zapytam przy okazji o to.