1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Juz nie mieszkam w Rzeszowie, ale regularnie odwiedzamy to miasto, bo mam do niego sentyment
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
nick nieaktualny
-
Hej hej czytam Was tylko jakoś kiepsko żeby się zebrać i napisać. Ja czuję się dobrze , aczkolwiek mam wrażenie że śpię więcej niż w I trymestrze... co zejm to spać...Teraz jestem na urlopie, no i już po weselu szwagra. Wesele fajne , panna młoda miała śliczną sukienke. Ja wytrzymałam do 2:00 bolał mnie brzuch i taki twardy się zrobił, więc wolałam wrócić do domu. Za to na poprawinach się sporo pobawiłam We wtorek jedziemy w ramach urlopu na 4 dni nad jeziorko , w okolicy lasy wiec ja będę spacerować i moczyć nogi na pomoście,a mój kajak i go nie ma Chciałabym już poczuć jak młode się rusza ale to jeszcze z dobry miesiąc. A i cały czas nie opuszcza mnie przeczucie, że to chłopiec więc już mówię do niego Jaś , mój mąż już mnie wyzywa, a co jak jednak dziewczynka, mówię mu wtedy nic zmienię na Marysie ale po kościach czuję chłopca.
-
Ola, ja już na tym etapie co Ty czułam smyrania, motylki i rybkę w brzuchu, więc już niedługo
Monita, ja też dołączam się do życzeń urodzinowych ale hurtowo dla Was wszystkich.
Mój Tymol dziś 7 miesięcy. Strasznie mobilny się robi, niedawno spadł z łóżka. Trzeba oczy na pupie zamontowaćmon!ta^ lubi tę wiadomość
-
Monita wszystkiego dobrego, spełnienia marzeń, zdrowia dla Waszych wszystkich solenizantów:)
Olka to wypoczywaj.
Ja zaczynam wodę zbierać w sobie, choć piję jej całkiem sporo.
Niedługo będę chrzęstną
Ja już się ledwo kulam. Brzuch mam na prawdę spory. A jeszcze dwa miesiące do książkowego terminu.mon!ta^ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonita to dokładam jeszcze życzenia dla ciebie i męża
Olka spokojnie jeszcze będziesz miała chwilami dość tych kopniakow- przynajmniej ja miałam jak mnie Tomek po nerkach naparzal
Madziula spróbuj ograniczyć sól ale nie rezygnuj zupełnie. I kontroluj ciśnienie
Mi się już trochę teskni za brzuszkiem a na kolejny trzeba będzie poczekać kilka latmon!ta^ lubi tę wiadomość
-
Hej mam tak mało czasu, że ciągle nie mam kiedy odpisać.
Dwa dni z rzędu mały zapowietrzył mi się tak bardzo, że ledwo do siebie doszłam (w niedziele wieczorem podczas zmiany pampersa i w poniedzialek podczas ubierania koszulki). Zauważyłam, że robi to zwykle, gdy czegoś nie lubi lub gdy w danym momencie chce dostać pierś. Podobnie, gdy mocno się uderzy. Obie sytuacje były straszne. Ktoś mi powie, że powinnam zachować spokój itp. Nie da się. Mały nie reaguje na dmuchane w usta, oddech powraca dopiero po odwrócenie go do góry nogami i silnym klepaniu w pupę. To są najgorsze sekundy z jakimi do tej pory miałam do czynienia. Przestałam gdziekolwiek wychodzić, bo boję się z kimkolwiek zostawić Kajtusia. Mam go na oku cały czas. I tym razem może ktoś powie, że jestem przewrazliwioną mamuśką...
29.10.2014 biochemiczna
To na tle nerwowym. Unikać sytuacji stresowych dla dziecka! Możemy dostać skierowanie na echo serca. To wiem od pediatry na NFZ. Dziś rozmawiałam przez telefon z innym pediatrą, który jet ponoć najlepszy u Nas w mieście i przyjmuje prywatnie- powiedział w zasadzie to samo.
29.10.2014 biochemiczna
Anastazja mój też tak robi, ale tylko jak się mocniej uderzy lub w inny sposób przestraszy. Też tylko przywracanie do góry nogami pomaga. Ale akurat ja go zostawiam. Raz się tak zapowietrzył mojej mamie, dała sobie radę, ale była nieźle spanikowana.
-
Z tego co ja wiem, to po prostu to przechodzi z wiekiem.
No i to co ja zauważyłam i tak samo było ze mną gdy byłam mała, dzieci często w ten sposób wymuszają. Od kiedy przestałam reagować na każdy wymuszony na płacz Tymka przestał tak często się zanosić. Teraz zanosi się tylko jak naprawdę mocniej się uderzy. -
A u mnie tak: 2198g Filipka, rosnie bardzo dobrze i jest ciut za cięzki niż optymalne waga. Odwrócił się głową w dół. dwa tygodnie przed mogę rodzić. ha ha ha ha ha ha to jakaś abstrakcja dla mnie i strach mnie obleciał
mon!ta^, Matleena, Anastazja85, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
dokładnie trzeba nie zwracać uwagi. U mnie nie ma problemu z tym zapowietrzaniem ale jest wymuszanie. I przez ten weekend nauczył się żeby brać go na ręce :p a ze mną nie ma tak prosto.
No Madzia coraz blizejCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami