1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zazdroszczę Grecji! Zazdroszczę @!
Nie żebym jakoś szczególnie za tym drugim teskniła, ale jak zacząć starania skoro jej nie widać? Niby w ciemno tez można, bo owu może wystąpić, ale... Pożyjemy, zobaczymy.
Pomału odstawiamy małego od piersi. W ciągu dnia staram się mu dawać cycorka tylko 2 razy - do pierwszej drzemki i przed pójściem spać wieczorem. W nocy za to cycka jeszcze do woli.
Jutro idziemy do żłobka prowadzonego przez zakonnice. Wypytam, co i jak i może na chwilkę zostaniemy z Kajtusiem u dzieci. Tzn. on z dziećmi a matka gdzieś w ukryciu. Z drugiej strony nie wiem czy jestem na oddane go gdziekolwiek gotowa. I nie wiem czy chce wracać do pracy. Poza tym wszyscy wkoło dostają 500+... Jak nie wrócę do pracy powinniśmy się załapać. Jak dają to brać! Skoro inni biorą ja też chcę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 14:44
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
nick nieaktualnyMonita gratulacje
Anastazja nas żłobek czeka w przyszłym roku ale wtedy Tomek będzie miał już 1,5 roku. Ogólnie przeraża mnie wizja, że będę go musiała gdzieś oddać ale nie mamy wyjścia. I tak będę brała kilka miesięcy urlopu wychowawczego ale na dłuższą metę nie stać nas żebym siedziała w domu
Madziula się zaraz wypakowuje, Olka już za połową- ehh jak to leci
Martynka a co u was?/ Hop, hop
Która następna w rundzie drugiej??mon!ta^ lubi tę wiadomość
-
U zakonnic było całkiem fajnie. Małemu się spodobało, bo kolorowo, dużo zabawek i dzieci. Bez większych obaw poszedł do zakonnic na ręce, a myślałam, że się rozpłacze. Dzieci jest 12 i 3 zakonnice. Akurat podczas naszej wizyty w żłobku był 2 dzień 13- miesięczny chłopczyk. Najmłodsza siostra Macieja nosiła go na rękach i maluch nawet dzielnie znosił te pierwsze dni. Koszt żłobka to 350 zł. Przedszkole jest dużo tańsze, bo 150 zł, ale dwa razy więcej dzieci w grupie i tylko 2 opiekunki. Przyjmują juz 1.5 roczne dzieci w pampersa chyba. Umówiliśmy się, że w listopadzie Kajtuś zacznie chodzić na kilka godzin dziennie. I tak nie mogę narzekać na ceny, bo znajoma w Krakowie za prywatny żłobek płaci 12 zł za 1. Wiec w sumie tyle co ja za cały dzień.
Agniesja, coś mi się wydaje, że nieprędko zobaczę 2 kreski. Chyba, że się miło zaskoczę Naprawdę czekam na tą wredotę @.
Martynka, jak maluszek?
Izoleccc tez bym poczekają z oddaniem małego, ale z końcem tego roku kończy MJ się umowa. Miło by było gdyby ją przedłużyli.
29.10.2014 biochemiczna
To jest różnica - diametralna!
U mnie teściowa trochę krzywi się na zakonnice, ale nie ona płaci za żłobek. Zresztą innej opcji nie mamy. Sama 29 lat temu chodziłam do siostrzyczek i jakoś dobrze się trzymam
29.10.2014 biochemiczna
Pies to duży obowiązek, ale bez psa w domu jest nudno. Nasza suka jest młoda i wariatka, ale gdy maluch szarpie ja za uszy, wkłada rączki do pyska a potem ciągnie za łapę psiak staje się potulny, jak baranek. Lubię ich zdążyłość. Rockiemu będzie wygodnie na podwórku! Mam nadzieję, że masz w miarę blisko do siostry i będziesz go często widywać Ile ma już lat? Jak reagował na Dawidka?
Agniesja i najwazniejsze- jak odstawienie cyca?
29.10.2014 biochemiczna
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia