Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Phia za dużo... dlatego histeryczkom mówimy do widzenia :)
    Dokładnie takim laską tutaj wstepu nie dajemy .. a jak któraś bedzie udawać ze taką nie jest to i tak wczesniej czy pozniej to wyjdzie czy udaje czy nie ...w takim wypadku musi sie liczyc z tym ze wypedze z tego wątku nie szczypiac się wcale w słowach :)

19ewelaaa89, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie byłam przekonana, że z tego cyklu nic nie będzie. W sobotę rano test negatywny i zaczęła się @, a przynajmniej tak myślałam. Ale wczoraj popołudniu plamienie zamiast się rozkręcić kompletnie zniknęło. Zaczęło się ponownie dzisiaj koło 11, bardziej czerwony niz poprzednio, więc znowu myślałam, że z czkawką, ale jednak @ się rozkręca. Ale przez pół dnia na jednej podpasce, a kolor raczej brązowy niż czerwony, więc wysłałam męża po test no i wyszły 2 kreski. Zobaczymy, czy nie skończy się na biochemicznej, raczej cieszę się ostrożnie, bo w żadnej ciąży nie miałam jeszcze plamienia i mocno mnie ono stresuję. Ale prawda jest też taka, że na tym etapie wiele zrobić nie można, albo się uda albo nie.

Kattti, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Generalnie byłam przekonana, że z tego cyklu nic nie będzie. W sobotę rano test negatywny i zaczęła się @, a przynajmniej tak myślałam. Ale wczoraj popołudniu plamienie zamiast się rozkręcić kompletnie zniknęło. Zaczęło się ponownie dzisiaj koło 11, bardziej czerwony niz poprzednio, więc znowu myślałam, że z czkawką, ale jednak @ się rozkręca. Ale przez pół dnia na jednej podpasce, a kolor raczej brązowy niż czerwony, więc wysłałam męża po test no i wyszły 2 kreski. Zobaczymy, czy nie skończy się na biochemicznej, raczej cieszę się ostrożnie, bo w żadnej ciąży nie miałam jeszcze plamienia i mocno mnie ono stresuję. Ale prawda jest też taka, że na tym etapie wiele zrobić nie można, albo się uda albo nie.
    Dokładnie - ja uważam że nie ma sensu na siłę utrzymywać takiej ciąży w której są od początku problemy... wiadomo każa z nas taka sytuacja boli ale trzeba też pomyśleć o tym dzieciatku.. Czy jest sens aby się ono meczyło i my także przy tym. Myśle że natura wie co robi i jeśli maluszek jest słaby to lepiej aby odszedł sam szybko niż utrzymywać taką ciąże a potem cierpieć bardziej jesli np serduszko miałoby stanąc w 20 tyg ciąży i trzeba by było urodzić juz takie dziecko. Wszystko ma jakas swoją kolej.

19ewelaaa89, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już dwa poronienia za sobą, więc nie łudzę się, że każde dwie kreski na teście kończą się trzymaniem maluszka w ramionach 9 miesięcy później. Ale bardzo chciałabym, żeby się udało, więc nie ukrywam, że następne parę tygodni będzie dla mnie stresujące.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Mam już dwa poronienia za sobą, więc nie łudzę się, że każde dwie kreski na teście kończą się trzymaniem maluszka w ramionach 9 miesięcy później. Ale bardzo chciałabym, żeby się udało, więc nie ukrywam, że następne parę tygodni będzie dla mnie stresujące.
    Będę trzymała za ciebie kciuki z całych sił, żebyś donosila tą ciążę.

Kattti, Szczęśliwa_Mama, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Oczywiscie jest to bardzo zrozumiałe . Ja też zapewne bede bardzo się martwiła jesli juz zajdę bo jednak po stracie też jestem i pierwsze tygodnie beda mega stresujące póki nie usłyszę serduszka . Ogólnie planuje wybrać sie prywatnie okolo 6-7 tyg ciazy aby zobaczyc czy serduszko jest bo w UK pierwsze usg robia dopiero od 12tyg ciąży a to strasznie długo się czeka jednak i wolalabym wczesniej wiedziec na czym stoje.. oczywiscie siłą nie bede malusza utrzymywać jesli miałoby coś być nie tak. Zniosę wszystko ale ne zniosę chorego niepełnosprawnego dziecka.
    Wiem że wiele kobiet mimo wad dziecka godzi się na utrzymanie ciąży i walczy o nią ja jednak nie potrafilabym opiekować sie takim dzieckiem. Pewnie pomyslicie o mnie jaki to ze mnie człowiek ale nie ukrywam tego co czuję i tego co bylabym w stanie a co nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny koniec tych smutasów :)
    Myślimy pozytywnie! ;)
    kehlana nie zostawiaj nas więcej, bo ochrzan będzie :P
    Czy w takim razie chcesz być wpisana na początek, jako nasza pierwsza ciężaróweczka, czy na razie nie, bo uważasz, że to za wcześnie i nie chcesz zapeszać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 18:57

19ewelaaa89, Kattti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pochwalę się, że kupiłam dzisiaj nowy telefon i przyszedł mi przed chwilą sms, że jutro kurier dostarczy... wow, ale szybko :D
    Będę mogła non stop z Wami pisać he he

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Dobra dziewczyny koniec tych smutasów :)
    Myślimy pozytywnie! ;)
    kehlana nie zostawiaj nas więcej, bo ochrzan będzie :P
    Czy w takim razie chcesz być wpisana na początek, jako nasza pierwsza ciężaróweczka, czy na razie nie, bo uważasz, że to za wcześnie i nie chcesz zapeszać...

Poczekajmy jeszcze. Smutno by wyglądała pierwsza strona, gdyby trzeba było tam zaraz wpisywać stratę. Zmieńmy jak dojrzeję do ustawienia suwaczka ;)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana Jasne rozumiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti a Ty dawaj termin testowania... przytulanko było przed owu... a u Was raz, dwa i dzidzia... także Kochana idziesz na pierwszą stronkę, nie ma że boli :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 19:23

Kattti, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze miał być 2019 a wyjdzie ze wszystkie zaciaza jeszcze w tym roku :D fajniee :p matkoo tak mi sie dluzy do tego 24. A może poczekam jeszcze tydzień i zrobię ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 19:33

Kattti lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Kattti a Ty dawaj termin testowania... przytulanko było przed owu... a u Was raz, dwa i dzidzia... także Kochana idziesz na pierwszą stronkę, nie ma że boli :D
    hahahahahahahhaahahhahahahahahahaahahahhahahahahaahhaha
    no spadłam z krzesła i jebłam prosto na łeb xD
    Ty wierzysz w ten wykres i moją owu ? :D Ja nie wierze bo po raz sluzu plodnego nie bylo... w ogole ten wodnisty 2 dni to ja nie wiemco to bylo haha a no i temp tez nie szalala z wyskokiem na owu w tych dniach co mi dzis wyznaczyl...
    Z ciekawosci aby sie posmiac przetestowalam wszystkie kalendarze na necie z wyliczeniami mówiac w skrocie wiekszosc z nich dawala owu na 15dc oczywiscie to tylko net i on wylicz wedlug pierwszego dnia @ a nie wie że np plamilam dlugo po @ i wykres na owu raczej też nie bierze tych plamien pod uwagę wyznaczajac rzekomo owulację tak mysle.Do tego według owu @ powinnam dostac 23 lipca :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Kurcze miał być 2019 a wyjdzie ze wszystkie zaciaza jeszcze w tym roku :D fajniee :p matkoo tak mi sie dluzy do tego 24. A może poczekam jeszcze tydzień i zrobię ;)
    A czy to ważne czy teraz czy 2019 heh wazne. Ze bd z fasolka :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    A czy to ważne czy teraz czy 2019 heh wazne. Ze bd z fasolka :-D
    Ja już tu pisalam im że nie ważne czy zajdą teraz czy w 2019 tak czy siak poród bedzie 2019 jesli oczywiscie się zmieszczą 9 miesiącami xD

Szczęśliwa_Mama, Phia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti no nie wiem, nie wiem :P

Ewelaaa oj dłuży się czas, ale dasz radę :D znaczy chcesz zrobić 23? Testuj a co :)

Kattti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti wrote:
    Ja już tu pisalam im że nie ważne czy zajdą teraz czy w 2019 tak czy siak poród bedzie 2019 jesli oczywiscie się zmieszczą 9 miesiącami xD
    Wazne zeby sie udalo xD

Szczęśliwa_Mama, Kattti, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:

Ewelaaa oj dłuży się czas, ale dasz radę :D znaczy chcesz zrobić 23? Testuj a co :)
    xD xD xD xD xD

Wez bo z wrazenia to wpierniczam frytki z McDonalda xD

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti a według Ciebie kiedy powinnaś dostać @ ? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 20:00

Kattti lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:

Niee, planuje 21, to będzie 3 dni przed @. Może już jakiś cień sie pojawi :D

Kattti lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ