2019 będzie nasz :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAg1988 wrote:To jest jakis pomysł!!! Ale dobra, jak dzis sie przeżyje to do piątku to jakos poleci, a potem juz tylko tydzien i święta! Lubicie oglądać „Bondy”? U mnie wczoraj „Spectre”- ten Craig jest boski! Tak to, pewnie Jego Syn (jak ma, bo nie kojarzę) tez bedzie ekstra!
W ogóle mój młody wieczór 38gorączka i o 4 rano sie obudził tez z goraczką... mało tego od 3 dni narzeka na ból siusiaka ale nie ma ani czerwone ani spuchniete dosłownie nic , boli go też nie cały dzień tylko poboli troche i tyle bo np po godzinie pytam czy boli to mówi mi że nie boli... wygląda normalnie wiec nie wiem o co chodzi ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 08:11
-
Hej laski Ale tu gęsta atmosfera się zrobiła...
Ag1988 ja też chętnie bym przedłużyła sobie weekend... Tak do czwartku najlepiej Oby mi szybko zleciało, bo w piatek mam wizytę. Jestem strasznie ciekawa i trochę zestresowana... Czy zobaczę już serduszko itd.
Kattii Ty masz dzisiaj wizytę? Dobrze pamiętam?
Kattii lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyFrida91 wrote:Hej laski Ale tu gęsta atmosfera się zrobiła...
Ag1988 ja też chętnie bym przedłużyła sobie weekend... Tak do czwartku najlepiej Oby mi szybko zleciało, bo w piatek mam wizytę. Jestem strasznie ciekawa i trochę zestresowana... Czy zobaczę już serduszko itd.
Kattii Ty masz dzisiaj wizytę? Dobrze pamiętam?19ewelaaa89 lubi tę wiadomość
-
Hej, moge do was dolaczyc ?
Mam na imie Marta, za tydzien koncze 24 lata. Jestem mama 16 miesiecznegoo synka i mieszkamy w Niemczech
Od maja staramy sie o drugiego dzidziusia. W pierwsza ciaze zaszlam po 7 miesiacach staran, ale jestem pewna, ze to moja glowa zablokowala wczesniej. Bylam w trakcie rozwodu- z mezem tyranem. Zaszlam w ciaze tuz po rozwodziec, doslownie kilka dni po teraz mija wlasnie ten „magiczny” 7 cykl staran. Oczywiscie co miesiac robie testy, bo na bank jestem w ciazy... hm
Na codzien uzywam aplikacji P.C. I wedlug niej miesiaczka spoznia mi sie juz 4-ty dzien. W srode i czwartek mialam plamienie, ale nie zywoczerwone tylko brazowe. Testy w czwartek wieczorem i piatek rano wyszly negatywne... jak myslicie ?
Dodam ze w pierwszej ciazy test zrobilam chyba w 6-ty dziej po terminie miesiaczki- WIECZOREM! i byl pozytywny.
Wiem ze w kazdej ciazy inacZej, ale czy ktoras z was miala tak rozne ciaze ? Ze w pierwszej test wyszedl ladnie, a w drugiej byl problem ? Ze dlugo nie pokazywal nic ?
Niestety o bete nie tak latwo tutaj... musi zlecic ginekolog i musi miec do tego powazne powodyKattii, 19ewelaaa89, Szczęśliwa_Mama, werni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamaFlo wrote:Hej, moge do was dolaczyc ?
Mam na imie Marta, za tydzien koncze 24 lata. Jestem mama 16 miesiecznegoo synka i mieszkamy w Niemczech
Od maja staramy sie o drugiego dzidziusia. W pierwsza ciaze zaszlam po 7 miesiacach staran, ale jestem pewna, ze to moja glowa zablokowala wczesniej. Bylam w trakcie rozwodu- z mezem tyranem. Zaszlam w ciaze tuz po rozwodziec, doslownie kilka dni po teraz mija wlasnie ten „magiczny” 7 cykl staran. Oczywiscie co miesiac robie testy, bo na bank jestem w ciazy... hm
Na codzien uzywam aplikacji P.C. I wedlug niej miesiaczka spoznia mi sie juz 4-ty dzien. W srode i czwartek mialam plamienie, ale nie zywoczerwone tylko brazowe. Testy w czwartek wieczorem i piatek rano wyszly negatywne... jak myslicie ?
Dodam ze w pierwszej ciazy test zrobilam chyba w 6-ty dziej po terminie miesiaczki- WIECZOREM! i byl pozytywny.
Wiem ze w kazdej ciazy inacZej, ale czy ktoras z was miala tak rozne ciaze ? Ze w pierwszej test wyszedl ladnie, a w drugiej byl problem ? Ze dlugo nie pokazywal nic ?
Niestety o bete nie tak latwo tutaj... musi zlecic ginekolog i musi miec do tego powazne powody
Co do twojego pytania... ciaze są rożne tak samo jak zagniezdzenie. Przypuszczam że było poźno zagniezdzenie dlatego dopiero po 6 dnia test pokazał ci dopiero pozytyw. Pamietaj że poziom HCG rośnie dopiero wtedy kiedy jest po zagniezdzeniu i dopiero wtedy testy go mogą wykryć. Twoje plamienia zapewne były implantacyjne - przypuszczam że własnie wtedy trwało zagniezdzenie.
Co do bety sama wiem jak to jest bo mieszkam w UK i bety tutaj nie robią także jest to dodatkowy stres. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny19ewelaaa89 wrote:Hejo Katiii myślisz że ta gorączka ma cos wspólnego z siusiskiem? Hmm.. Ja już wróciłam ze sklepu i bede dziś robić domową pizze no i nie moge sie doczekać wizyty. Mam nadzieje ze wrócimy z dobrymi wiadomościami Katii
Mój młody czesto zapomina wołać siusiu nie w sensie takim że sika tylko popuszcza i wtedy ma czasem troche mokro lub plamke mokrego na majtkach ... czy to mogło mu podrażnić stad te bóle ? Mówiłam o tym popuszczaniu i zapominaniu wołania srodowiskowej położnej i ona uznała to za normalne ponieważ u chłopców to zwykle sie zdarza kiedy własnie są zbyt zajęci zabawą tak bardzo że wolą wstrzymywac sie niz isc zrobic siku i stad majtki mogą byc lekko wiglotne. No ale gdyby to było od tego to przecież chyba miałby zaczerwienione cos ? Nie wiem nie znam się Z rana goraczki nie miał jak go obudziłam do szkoły ale na wszelki wypadek dostał jeszcze przed wyjsciem syrop i maż powie w szkole aby go kontrolowały i jak bedzie miał goraczke zeby dali znac to pójdzie go odebrac. Jesli z tym siusiakiem mu nie przejdzie to jak bedzie miał wolne juz od szkoły wybiore sie z nim do lekarza zeby to sprawdził.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 09:59
-
nick nieaktualnyKattii, nie jestem lekarzem, ale ból przy sikaniu może być też przy infekcji/zapaleniu pęcherza, a to zewnętrznie chyba nie daje żadnych objawów niestety
Może gdzieś synek ostatnio Ci przemarzł, albo go przewiało?
Oby to nie było nic strasznego! Trzymam kciuki, tak samo jak za dzisiejszą wizytę.Kattii, ZakręconaOna, werni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRudaMaruda25 wrote:Kattii, nie jestem lekarzem, ale ból przy sikaniu może być też przy infekcji/zapaleniu pęcherza, a to zewnętrznie chyba nie daje żadnych objawów niestety
Może gdzieś synek ostatnio Ci przemarzł, albo go przewiało?
Oby to nie było nic strasznego! Trzymam kciuki, tak samo jak za dzisiejszą wizytę. -
nick nieaktualnyVella83 witaj fajnie, że dołącza do nas coraz więcej mam starających się o 3 pociechę
A u mnie był seksik tylko raz i to 5 dni przed owulką i zaszłam w ciążę, więc czasem wystarczy raz he he
Ancyskowa superaśnie i już wpisuję
Zakręcona energia Twoja chyba znowu powróciła
Kattii naleśniki z własnej roboty dżemem truskawkowym
No taka siostra super sprawa... cieszę się, że ją mam.
Współczuję synkowi jak go boli
Czekam na wizytę tralalalalala
Ewelcia i na Twoją oczywiście też tralalala
MamaFlo witam
Bilibili ja też matka polka w 1 ciąży poszłam na zwolnienie w 5 miesiącu, po drodze druga ciaża, teraz trzecia i tak z dzieciaczkami w domku. Ja to kocham
Też rozmyślam jak to będzie. Zwłaszcza jak synek przyjmie bobasa, bo jest przytulasem i synkiem mamusi w tej chwili he he
Damy jakoś radę.
Pamiętam jak się mały urodził, to jego przy cycu, a córcię na kolanach i tyle.
Ogólnie każde z osobna duuużo przytulam, całuję i codziennie obowiązkowo słowo kocham
Widzisz ja się miałam starać od stycznia 2019, ale będąc na forum szybciej się zachciało he he i ooo na maja 2019 termin he he
Maarti witaj
Parodka super, że u fasolci wszystko dobrze. Termin wizyty wpisany
Ruda pierwsze słyszę, że przy cc pasami przypinają...
Ja jestem po 2 cc.
Ogólnie szybko wstawałam.
Nie mam żadnych zrostów. Stan po cięciu super, a blizna prawie niewidoczna.
Ja się z kolei nasłuchałam opowieści jak z horroru o sn, więc ja dziękuję bardzo he he
Oczywiścia każdy ma inaczej. Jedna po cc lata jak fryga, a przyjaciółka po sn tydzień leżała z cewnikiem, bo tak ją nacięli, że usiąść nie mogła bolesne skurcze miała w sumie 2 dni. Okropnie się namęczyła.
Także są przeróżne przypadki...
Ważne, aby jakoś po prostu ten bobas wyszedł na świat cały i zdrowy
RudaMaruda25, Ancyskowa, werni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczynki, postaram się Was dzisiaj nadrobić.
Wczoraj pobolewało mnie podbrzusze i zapisałam się właśnie na tę środę na 18:40 do innego gina niż chodzę, żeby ocenił swoim okiem czy wszystko ok.
Zapisałam się również na połówkowe - 7 stycznia 17:30. Szczęśliwa, możesz wpisać na pierwszą stronkęSzczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa to dzisiaj jestem niemalże umierająca, dostałam pierwszą @ po zabiegu, tak mnie boli, że aż ciągnie na wymioty z bólu
Szczęśliwa, ja to chcę się nauczyć robić dżemy i przetwory, do tej pory nie robiłam i jedyne co to przywożę od mamuni mojej kochanej ❤
Podsumowując i cytując pewną książkę, trochę ch**owa ze mnie Pani domuWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 11:59
Szczęśliwa_Mama, werni lubią tę wiadomość
-
Oj tam RudaMaruda to do roboty
Współczuje bólu ;(
Szcześliwa_Mama - u mnie było tak samo małą karmiłam cycem a Kacpi na kolanach ale przeszło mu po tygodniu
Coś w tym jest,żze jak jesteś na forum to szybciej chce się człowiek starać wiesz,że masz szanse ale trzeba się wstrzymywaćSzczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość
Moje Szczescia
[img][/img] -
nick nieaktualnyFrida91 wrote:A ja chyba zwariuję z niepewności do tej piątkowej wizyty... Ciągle myślę, czy na pewno wszystko w porządku...
Frida, na pewno będzie wszystko dobrze, trzeba być dobrej myśli, a do piątku czad szybko zleci
A jak się ogólnie czujesz ? Są już jakieś pierwsze objawy ? -
RudaMaruda25 wrote:Frida, na pewno będzie wszystko dobrze, trzeba być dobrej myśli, a do piątku czad szybko zleci
A jak się ogólnie czujesz ? Są już jakieś pierwsze objawy ?
Najgorsze jest to czekanie na razie. Potem sobie wkręcam oczywiście, że zanikają te objawy bo np w niedzielę miałam więcej energii Ale wiem, że to żaden dowód na cokolwiek.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyEmi już wpisałam
Jak masz obawy, to pewnie, że idź i sprawdź.
Ja czuję jak macica się powiększa, mam właśnie takie dziwne bóle macicowe jak ja to nazywam
Ruda współczuję, weź jakąś tabletkę przeciwbólową, bo się wykończysz.
No ja lubię przetwory swojej roboty, a że nie mam od kogo dostać... he he
To nic trudnego, więc jak masz chęci, to do roboty
Bilibili, a u mnie do tej pory bardzo często oboje siedzą mi na kolanach
I właśnie już obczajam system jak to zrobić, że jedne przy cycu, a 2 na kolanach
Jednym słowem... ostra jazda bez trzymanki hahaha
Frida rozumiemy Cię doskonale. Każda do swojej pierwszej wizyty ma mnóstwo obaw.
Myśl pozytywnie, choć wiem, że czas Ci się cholernie dłuży