2019 będzie nasz :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA ja witam się w 12 tygodniu!
Jak ten czas ucieka.
W sobotę wieczorem byliśmy na zakupach, kupiłam sobie sukienkę szerszą i spodnie z gumką, za wszystko zapłaciłam 100 zł, kupowałam w outlecie. No przecież nie będę przepłacać.
Wczoraj mieliśmy ścięcie z mężem, zrobiłam aferę o głupotę, aż mi głupio, ale tłumaczę to tym, że to nie ja, a to hormony.
Werka, trzymam 🤞!
werni lubi tę wiadomość
-
KasiaSz32 wrote:Ooooo mother leczoooooo 🤪 zjadłabym. Ja wczoraj o 23:30 jadłam bułkę z kabanosem, jeeeeju jak mi się chciało.
Przyznam Wam się do głupoty, którą wczoraj popełniłam. Byłam w Majalandzie (taki park rozrywki dla dzieci) pod Poznaniem z moją Marysią i jej 10-letnią kuzynką i wlazłam na rollecoastera takiego hardcora 😱 i później miałam wyrzuty sumienia do samego wieczora i bałam się, że coś się mogło przecież stać. Głupia stara baba 😰 nigdy więcej, ani na rower ani na nic.
-
KasiaSz32 wrote:Ooooo mother leczoooooo 🤪 zjadłabym. Ja wczoraj o 23:30 jadłam bułkę z kabanosem, jeeeeju jak mi się chciało.
Przyznam Wam się do głupoty, którą wczoraj popełniłam. Byłam w Majalandzie (taki park rozrywki dla dzieci) pod Poznaniem z moją Marysią i jej 10-letnią kuzynką i wlazłam na rollecoastera takiego hardcora 😱 i później miałam wyrzuty sumienia do samego wieczora i bałam się, że coś się mogło przecież stać. Głupia stara baba 😰 nigdy więcej, ani na rower ani na nic.
-
Dzien dobry .
Werka mocne kciuki , daj znac koniecznie po .
Ruda hahahaha skad Ja to znam 🤔 ale wez go nie zabij przez te hormony ktoregos dnia 😂
Ja dzis wstalam przeziebiona tak mocno 😑 glowa mi peka od samego rana , ucho lewe bolalo , gardlo i nos zawalony ... ale na szczescie ucho troche przeszlo i cala reszta procz nosa i glowy 😶😶😶 no nic . Mam nadzieje , ze nie pochoruje sie na maksa bo mialam do pracy w tym tyg wrocic . 🤨 Teraz leze w sypialni i ogladam serial na Netflix's i popijam herbatke z miodem i cytryna . Siostra dziecko moje zabrala do Babci bo jutro wylatuje i tak oooowerni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStaram się go nie zamordować, w sumie nawet nie mam powodu, ale czasem to mi przeszkadza, że oddycha, a później mi przechodzi i już jest najwspanialszy i mam ochotę go wykorzystywać seksualnie, haha
Ja dzisiaj wstałam rano, poprasowałam, bo miałam trochę do prasowania i zrobiłam obiad, zupę fasolową i krokiety.
Odkąd nie chodzę do pracy to czuję się taka trochę bezużyteczna i zamknięta w klatce...
A za tydzień już mam prenatalne!
W ogóle dzisiaj się trochę podłamałam, bo oglądałam Pytanie na Śniadanie i kobiecie usg prenatalne i test Pappa wyszedł super, a urodziła dziecko z Downem i okropną wadą serca. Gdyby wykryli to ma wczesnym etapie to można by coś zareagować, żeby temu dziecku pomóc, a tak po ciężkim porodzie naturalnym dziecko samo nawet teraz nie je, tylko muszą podawać przez sondę do żołądka.
Ehhh, a podobno w czasie ciąży usg wykonywali jej 17 razy!
Lekarz jako gość też powiedział, że połowę dzieci z Downem rodzą zdrowe, młode kobiety, a nie tak jak jest przyjęte, że głównie starsze.
Trochę jestem w takim niepokoju, ale mam nadzieję, że dzidziuś będzie zdrowy!
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Nie nakrecaj sie Ja Cie prosze bo to juz paranoja jest ... owszem sa przypadki na swiecie rozne ale nie ominiemt tego . Taka prawda , a co mieliby pomoc dziecku u ktorego downa wykryja ? Nic ! Albo matka urodzi albo podda sie aborcji , to ten wybor jedynie Ona by miala .
Tak jak mowie dzieje sie roznie naprawde ... pozatym sorry ale Pappa to najgorsze badanie jeski chodzi o zdrowie bo tam sa tylko statystyki ile kobiet urodzilo dzieci chore z takimi wynikami jak Twoje np .
Porzadnymi takimi to jest niffty , teraz to sonko czy jakos tak .
Krokiety bym zjadla , mmm ... takie z mieskiem i barszczyk czerwony . Ja mam na obiad rosol i bede robic jeszcze pierogi z miesem z rosolku -
Ruda test pappa jak i usg nie są miarodajne. Możesz mieć super wyniki a urodzisz chore i odwrotnie.
Ja juz odpoczywam po lekarzu i zakupach.
Mały będzie małym synkiem ale ważne ze zdrowy. Waży około 2600g. A ile waży naprawdę to nikt nie wie. Jeszcze tydzień do terminu to jeszcze trochę podciagnie. Przepływy ok szyjka zamknięta ale już się skraca.
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
werni wrote:Ja to tylko tu i na sierpniowkach siedzę i ostatnio stary wątek ruszył to czasami i tam napisze
Pamietam jak na pazdziernikowych sie dzieci rodzily . W sierpniu , we wrzesniu juz . Masakra a inne w listopadzie jak moj 😂werni lubi tę wiadomość
-
anusiak5 wrote:hej powiesz mi gdzie dokładnie jest ten maja land bo szłyszałam w tv o nim?a własnie jestem z wielkopolski.do poznania mam ok.120km
Ja jestem ze Szczecina, a Majaland jest w Kownatach chyba ok 120 km od Poznania.
Na pewno tam wrócimy. Jest bardzo drogo, ale dzieciaki szczęśliwe i to najważniejsze -
werni wrote:Agata przy drugim dziecku podobno szybciej można urodzić przy pierwszym właśnie można i po terminie.
werni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny