X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś się naprodukowalyscie. Po zakupach dziś padlam. Spałam chyba ze dwie godziny.

Ruda nie martw się o wagę. W ciąży przytyjesz ale po to napewno schudniesz przy karmieniu.
    Ja to odwrotnie nie chce schudnąć. Marysia ładne imię :)

Kasia super rodzinka z Was :)

Agata moja znajoma tez nie lubiła chodzić w ciąży szczególnie ruchy dziecka. Ale chce jeszcze mieć 3 dziecko :) czas szybko leci to zaraz będziesz tez na końcu.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubila ruchow dziecka ??? :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie i mnie to tez zdziwiło. Ale nie skomentowalam tego bo zaraz by coś odpowiedziala. Ostatnio nic nie można było powiedzieć. Wie najlepiej.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    No nie i mnie to tez zdziwiło. Ale nie skomentowalam tego bo zaraz by coś odpowiedziala. Ostatnio nic nie można było powiedzieć. Wie najlepiej.
    To olej i mow co myslisz , prosze Cie Weronika .
    Dziwna jakas . Rozumiem ze mozna nie lubic ciazy a raczej chodzenia w niej za to ze sie tyje , to cholerne zmeczenie , rzyganko itp ... ale za ruchy dziecka ?!:/ masakra

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mniej więcej kiedy się zaczyna je czuć?

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co , roznie kobiety maja ...

Ja w 15 tc z synem poczulam pierwszy raz rybke przeplywajaca taka a pozniej byla cisza i spokoj jakis dluzszy okres . Dopiero w 20 tygodniu poczulam pierwszego kopniaka i one z dnia na dzien i tygodnia na tydzien przybieraly na mocy i ilosci :)

Teraz mam wrazenie , ze poczulam juz 3 razy rybke pare dni temu pierwsza , tzn w ciagu tygodnia te 3 razy powiedzmy . Nie jednego dnia . A takie porzadne to zobaczymy kiedy bede miala ...

Z tym , ze ta rybke latwo pomylic z jelitami tak wczesnie i wlasnie w tym problem

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało co się z nią nie poklocilam ale na inny temat.

A co do ruchów to tez późno czułam. Po 20tc.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Mało co się z nią nie poklocilam ale na inny temat.

A co do ruchów to tez późno czułam. Po 20tc.
    To nie pozno :)
    To normalnie Werka .
    Moja znajoma zaczela pozno czuc , w 25 tyg kopniaki dopiero lekkie

werni lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie tak. :) dziecko wtedy jest bardziej rozwinięte.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 19 tygodniu też pierwszy raz miałam pływającą rybkę :-) a po 25 tyg. to kopniaczki i fikołki :-) niesamowite uczucie ❤️

010ihgqsegoetpqq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesamowite nooo ❤

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę się doczekać!

• KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam pecha ;/ byliśmy na wsi i wracałam ze spaceru z psami i nagle wyskoczył od sąsiada z podwórka bokser i zaczął gryźć tego starszego psiaka ( a Mania go miała na ręka, a ja mniejszego) wyrwałam Mani z rąk i kręciłam się w kółko i kopałam tego boksera, żeby odciągnąć go od Mańka (starszy psiak) i nagle ten bokser skoczył na mnie i upadłam na plecy, gdyby nie mój teść, który akurat wyleciał to nie wiem jakby się to skończyło. Wystraszyłam się strasznie i moja Marysia też. Z tych nerwów tak mnie brzuch rozbolał, że martwię się teraz :(

010ihgqsegoetpqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym chyba tego sąsiada udusiła!
    Przecież ten pies Ci mógł krzywdę zrobić, albo Marysi. Jak ma wielkiego psa, to niech sobie go pilnuje.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nie denerwuj sie kochana . Wiem , ze latwo mowic ale nerwy tu nic nie dadza , z dzidzia na bank wszystko ok . Ty wez meliske sobie wypij , kapiel wez relaksujaca i ewentualnie nospe badz paracetamol jak boli naprawde mocno i odpocznij . Dobrze , ze Wam sie nic nie stalo

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Ja to bym chyba tego sąsiada udusiła!
    Przecież ten pies Ci mógł krzywdę zrobić, albo Marysi. Jak ma wielkiego psa, to niech sobie go pilnuje.

Mój mąż z teściem tam poszli, teść miał nogę podrapaną i krew mu kapała. Marysia była tak roztrzęsiona, że nie mogłam uspokoić ani jej ani siebie. A najlepsze jest to, że za tym bokserem wyleciało dziecko i nie mogło go złapać, a tatuś z wujkiem kurwa nawet nie podeszli, Mania najbardziej się wystraszyła jak upadłam. Płakała i pytał czy z fasolką będzie wszystko dobrze :(
    Trauma do końca życia.
    Mój mąż powiedział im, że niech się modlą żebym nie zgłosiła tego na policję bo będą płacić karę za to, że pies bez smyczy i kagańca był.
    Jak będę się źle czuła to pojadę jutro albo dziś na izbę.

010ihgqsegoetpqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, obyś nie musiała, żebyś się dobrze czuła!

Niepoważne, to taki spory pies.

• werni Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dobrze ze teść pomógł. Podobna traume miałam w ciąży nawet jakieś 3 tyg temu ale na szczęście tez nic się nie stało małemu.

Dzis byliśmy z moim na spacerze po parku w Łazienkach. Tyle wycieczek i ludzi ze głowa mała.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaSz32 wrote:
    Mój mąż z teściem tam poszli, teść miał nogę podrapaną i krew mu kapała. Marysia była tak roztrzęsiona, że nie mogłam uspokoić ani jej ani siebie. A najlepsze jest to, że za tym bokserem wyleciało dziecko i nie mogło go złapać, a tatuś z wujkiem kurwa nawet nie podeszli, Mania najbardziej się wystraszyła jak upadłam. Płakała i pytał czy z fasolką będzie wszystko dobrze :(
    Trauma do końca życia.
    Mój mąż powiedział im, że niech się modlą żebym nie zgłosiła tego na policję bo będą płacić karę za to, że pies bez smyczy i kagańca był.
    Jak będę się źle czuła to pojadę jutro albo dziś na izbę.
    Spokojnie . Jak bd sie mega zle czula to jedz dla swietego spokoju ale na bank wszystko ok z fasolka . :)
    Nie panikuj kochana tylko dla waszego dobra a Oni bardzo dobrze sasiadowi powiedzieli . Masakra ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • KasiaSz32 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam. Jest ok. Wewnętrzny niepokój został, ale dzisiaj do pracy to zapomnę i zajmę się robotą.
    Miłego dzionka :)

010ihgqsegoetpqq.png
‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ