Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 💕2021💕
Odpowiedz

💕2021💕

Oceń ten wątek:
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D.o.s.i.a wrote:
    Czyli nie będę sama w tym cyklu 👌 próbujemy razem 😁😁 oby się poszczęściło ;)

Ja już po działaniu, teraz pozostało już tylko cierpliwie czekać ;)

Pum, Marti7 lubią tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • D.o.s.i.a Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    Ja już po działaniu, teraz pozostało już tylko cierpliwie czekać ;)
    A no to w takim razie czekam na rezultat:) ja dopiero za jakieś półtorej tygodnia zacznę stosować:)

• Landrynka25 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Nic przyjemnego, całkowicie rozumiem 😥 Ale może ten dzień? 😈 testy owu robisz?
    Tak robię ( śluz plodny też mam ale temperatura coś stoi w miejscu) . Zakupiłam dzisiaj facelle w rossmanie bo coś blade te z allegro mi wychodza no i test z rossmana prawie identyczne kreski a z allegro dużo bledsza 😬 a testowane z jednego moczu

Wysłany: 18 stycznia 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D.o.s.i.a wrote:
    No ja właśnie teraz zakupiłam, ale doczytałam że ten fertilsafe plus to to samo co conceive plus tylko że zmieniona nazwa. Nie wiem ile w tym prawdy Ale zamówiłam za 67zl zestaw tubka 75ml plus dwa aplikatory po 5ml. Zobaczymy ;) może akurat się uda ;)
    Napewno nie zaszkodzi 😊 u mnie to szału nie ma z płodnym śluzem ale troszkę jest więc spróbujemy z żelem bo znów jajcor kłuję 🤪

• Patrycja3791 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny naprawdę bardzo was przepraszam, że znów o coś pytam...ale nie wiem czy jest sens żebym zrobiła test? Plamienia już się skończyły, na okres się nie zapowiada. Ale z plamieniami miałam ból cycków, A minął z plamieniami. Bo pomyślałam o plamieniu implantacyjnym🤷‍♀️ ale nie wiem..no, bo plamilam wcześniej, ale okres dostawalam, A teraz już nic...gdybym była w ciąży to chyba by nie ustal ból cycków. Ehhh. Pomylone to wszystko.

06.04.22r. 👶 Syn 💙

2023r. 4x ciąża biochemiczna

15.04.24 ⏸
    17.04.24 🩸48,3
    19.04.24 🩸159,5
    21.04.24 🩸430,8
    23.04.24 🩸1135,0
    25.04.24 ⭕ pęcherzyk ciążowy na USG🥰

preg.png
  • Pum Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo a dziś do mnie dzwonili z laboratorium i okazało się że nie wszystkie badania się udało zrobić bo nastąpiła hemoliza 🤔 świetnie muszę powtarzać te badania (znaczy niektóre są np ta Wit D i morfologia z rozmazem) ale kurcze jestem zla 😤bo to miało być do 10dc i akurat mogłam właśnie zrobić w tym 10 wcześniej nie bardzo miałam jak. Więc nie wiem co teraz pewnie będę musiala i tak czekać do kolejnego cyklu żeby zrobić te badania (głównie chyba chodzi o tą prolaktyne)
    Kurcze ale z tym laboratorium to już miałam przeboje ehh... Ale mam pakiet w polmed i akurat tam wysyłają cóż zrobić a żeby tak samemu zrobić te badania to sporo kasy.
    Więc muszę w tym tyg znowu tam iść na pobranie i umówić się do endo.
    Ehh... czemu zawsze musi być pod górkę

Jestem ciekawa jak Wam pójdzie z tymi żelami wspomagającymi plemniki.

Trzymam ✊ ✊ ✊ za was dziewczynki

Ja '92, Maz'85

Starania od ok 2020

Po drodze po szczęście dużo zakrętów.
    Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
    Będzie dobrze, nie ma innej opcji.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja3791 wrote:
    Dziewczyny naprawdę bardzo was przepraszam, że znów o coś pytam...ale nie wiem czy jest sens żebym zrobiła test? Plamienia już się skończyły, na okres się nie zapowiada. Ale z plamieniami miałam ból cycków, A minął z plamieniami. Bo pomyślałam o plamieniu implantacyjnym🤷‍♀️ ale nie wiem..no, bo plamilam wcześniej, ale okres dostawalam, A teraz już nic...gdybym była w ciąży to chyba by nie ustal ból cycków. Ehhh. Pomylone to wszystko.

Zrób betę z krwi i będziesz wiedzieć na czym stoisz :)

Patrycja3791 lubi tę wiadomość

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja z innej beczki, jak mówiłam zaczynamy starania w maju i nie wiem sama co mam robic szczepić sie na korone czy nie? Szczerze obawiam się, jakie może to wywołać skutki. Co o tym myślicie

• Pum Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Dziewczyny a ja z innej beczki, jak mówiłam zaczynamy starania w maju i nie wiem sama co mam robic szczepić sie na korone czy nie? Szczerze obawiam się, jakie może to wywołać skutki. Co o tym myślicie

Nie wiem może podpytaj lekarza Twojego co o tym myśli.
    Moja siostra miała już 1dawke (pracuje w szpitalu) i wszystko jest ok (tylko ona nie stara się o dziecko)
    W sumie nie wiem ile trzeba odczekać od szczepienia do tego żeby móc się starać.

Ja '92, Maz'85

Starania od ok 2020

Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
  • Pum Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przeglądam swoje stare cykle i kminie. W 22dc miałam USG endometrium było 8mm w lewym jajniku kilka pęcherzyków do 14mm. Dr powiedział że za 3/4 dni będzie owulacja i miałam za 4dni bo miałam śluz jak białko jaja +bolało mnie podbrzusze.
    Czy dobre były te parametry w sensie endometrium i wielkość pęcherzyków jak na 22dc?
    ❤️ W 24dc w 26(owu) 27, 28dc to był cykl z września trwał 38dni
    W dniu owu miałam temp 36.45 dzień przed 36.4 a dzień po 36.3
    Co o tym myślicie?

Ja '92, Maz'85

Starania od ok 2020

• czajna Nowa

Wysłany: 19 stycznia 2021, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Regina wrote:
    Jeżeli jesteście się w stanie utrzymać z jednej pensji to nie odkładałabym starań :) Urodzisz, odchowasz i wrócisz do pracy w lepszych czasach:) Bardziej martwiła by mnie ta choroba genetyczna - jakie jest prawdopodobieństwo choroby i rokowania leczenia.

Dziękuje wam za wszystkie komentarze <3

Jeśli chodzi o chorobe genetyczna, żeby się wykształtowała potrzeba i u mnie i u partnera ten sam uszkodzony gen i wtedy jest 25% szans, że dziecko będzie miało zanik mięśniowy.
    Pierwszy synek - już aniołek byłz pierwszego związku z innym partnerem, więc bardzo mam nadzieję, że mój obecny partner bedzie miał ten gen ok to wszystko będzie dobrze, a jeśli nie to wtedy będziemy myśleć. Mamy za 3 tyg umówioną wizytę u genetyka i wtedy partner otrzyma skierowanie na badania pod kątem uszkodzenia tego samego genu i wtedy się okaże.

Następnie musze wyregulować prolaktyne bo zawsze miałam z nią problemy :| i zaczynamy działać!
    Nie będę już czekać tym bardziej tak jak mówicie nie zawsze wszystko idzie zgodnie z planem.
    Na pewno sobie poradzimy, razem łatwiej! <3

Dziękuje wam jeszcze raz za pomoc i oczywiście zostaje tu z wami i trzymam za was kciuki :)

Pum, Limonka26, Kkarolinaa, Marti7 lubią tę wiadomość

• Pum Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czajna
    trzymam ✊ żeby badanie genetyczne wyszło dobrze.

czajna lubi tę wiadomość

Ja '92, Maz'85

Starania od ok 2020

• Weronika 9592 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Zrobiłam test i znów negatywny☹️. No nic, muszę czekać, aż ta wredna🙈 przyjdzie żeby zacząć kolejny cykl starań. Dlaczego ona nie przychodzi no. Nawet żadnych objawów zbliżającej się 🙈 nie mam😭

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2021, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    Hej. Zrobiłam test i znów negatywny☹️. No nic, muszę czekać, aż ta wredna🙈 przyjdzie żeby zacząć kolejny cykl starań. Dlaczego ona nie przychodzi no. Nawet żadnych objawów zbliżającej się 🙈 nie mam😭
    Strasznie mi przykro :(

Wysłany: 19 stycznia 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja3791 wrote:
    Testuj lub idź na betę. Moja mama mi opowiadała że z moją siostrą jak była w ciąży to miała właśnie takie plamienia które uznała za miesiączkę i dowiedziała się dopiero o ciąży w 3 miesiącu bo przez ten czas w terminie @ dostawała plamien.

Wysłany: 19 stycznia 2021, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    Ściskam kochana 😔

• Martasa Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rano pojawiła się różowa plamka na wkładce...chyba nie ma sensu iść do apteki po test :( pewnie @ się rozkręca 😪😓

• Martasa Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    Bardzo mi przykro :( u mnie to samo...

• Kkarolinaa Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też biało. I aplikacja mi przestawiła znowu dzień ovu o jeden 😣

w4sq43r8qja0u2c6.png
  • Martasa Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaa wrote:
    U mnie też biało. I aplikacja mi przestawiła znowu dzień ovu o jeden 😣
    Przykro mi... :(

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ