X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 💕2021💕
Odpowiedz

💕2021💕

Oceń ten wątek:
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D.o.s.i.a wrote:
    Czyli nie będę sama w tym cyklu 👌 próbujemy razem 😁😁 oby się poszczęściło ;)

Ja już po działaniu, teraz pozostało już tylko cierpliwie czekać ;)

Pum, Marti7 lubią tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • D.o.s.i.a Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    Ja już po działaniu, teraz pozostało już tylko cierpliwie czekać ;)
    A no to w takim razie czekam na rezultat:) ja dopiero za jakieś półtorej tygodnia zacznę stosować:)

• Landrynka25 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Nic przyjemnego, całkowicie rozumiem 😥 Ale może ten dzień? 😈 testy owu robisz?
    Tak robię ( śluz plodny też mam ale temperatura coś stoi w miejscu) . Zakupiłam dzisiaj facelle w rossmanie bo coś blade te z allegro mi wychodza no i test z rossmana prawie identyczne kreski a z allegro dużo bledsza 😬 a testowane z jednego moczu

Wysłany: 18 stycznia 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D.o.s.i.a wrote:
    No ja właśnie teraz zakupiłam, ale doczytałam że ten fertilsafe plus to to samo co conceive plus tylko że zmieniona nazwa. Nie wiem ile w tym prawdy Ale zamówiłam za 67zl zestaw tubka 75ml plus dwa aplikatory po 5ml. Zobaczymy ;) może akurat się uda ;)
    Napewno nie zaszkodzi 😊 u mnie to szału nie ma z płodnym śluzem ale troszkę jest więc spróbujemy z żelem bo znów jajcor kłuję 🤪

• Patrycja3791 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny naprawdę bardzo was przepraszam, że znów o coś pytam...ale nie wiem czy jest sens żebym zrobiła test? Plamienia już się skończyły, na okres się nie zapowiada. Ale z plamieniami miałam ból cycków, A minął z plamieniami. Bo pomyślałam o plamieniu implantacyjnym🤷‍♀️ ale nie wiem..no, bo plamilam wcześniej, ale okres dostawalam, A teraz już nic...gdybym była w ciąży to chyba by nie ustal ból cycków. Ehhh. Pomylone to wszystko.

06.04.22r. 👶 Syn 💙

2023r. 4x ciąża biochemiczna

15.04.24 ⏸
    17.04.24 🩸48,3
    19.04.24 🩸159,5
    21.04.24 🩸430,8
    23.04.24 🩸1135,0
    25.04.24 ⭕ pęcherzyk ciążowy na USG🥰

preg.png
  • Pum Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo a dziś do mnie dzwonili z laboratorium i okazało się że nie wszystkie badania się udało zrobić bo nastąpiła hemoliza 🤔 świetnie muszę powtarzać te badania (znaczy niektóre są np ta Wit D i morfologia z rozmazem) ale kurcze jestem zla 😤bo to miało być do 10dc i akurat mogłam właśnie zrobić w tym 10 wcześniej nie bardzo miałam jak. Więc nie wiem co teraz pewnie będę musiala i tak czekać do kolejnego cyklu żeby zrobić te badania (głównie chyba chodzi o tą prolaktyne)
    Kurcze ale z tym laboratorium to już miałam przeboje ehh... Ale mam pakiet w polmed i akurat tam wysyłają cóż zrobić a żeby tak samemu zrobić te badania to sporo kasy.
    Więc muszę w tym tyg znowu tam iść na pobranie i umówić się do endo.
    Ehh... czemu zawsze musi być pod górkę

Jestem ciekawa jak Wam pójdzie z tymi żelami wspomagającymi plemniki.

Trzymam ✊ ✊ ✊ za was dziewczynki

Ja '92, Maz'85

Starania od ok 2020

Po drodze po szczęście dużo zakrętów.
    Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
    Będzie dobrze, nie ma innej opcji.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja3791 wrote:
    Dziewczyny naprawdę bardzo was przepraszam, że znów o coś pytam...ale nie wiem czy jest sens żebym zrobiła test? Plamienia już się skończyły, na okres się nie zapowiada. Ale z plamieniami miałam ból cycków, A minął z plamieniami. Bo pomyślałam o plamieniu implantacyjnym🤷‍♀️ ale nie wiem..no, bo plamilam wcześniej, ale okres dostawalam, A teraz już nic...gdybym była w ciąży to chyba by nie ustal ból cycków. Ehhh. Pomylone to wszystko.

Zrób betę z krwi i będziesz wiedzieć na czym stoisz :)

Patrycja3791 lubi tę wiadomość

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja z innej beczki, jak mówiłam zaczynamy starania w maju i nie wiem sama co mam robic szczepić sie na korone czy nie? Szczerze obawiam się, jakie może to wywołać skutki. Co o tym myślicie

preg.png
  • Pum Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Dziewczyny a ja z innej beczki, jak mówiłam zaczynamy starania w maju i nie wiem sama co mam robic szczepić sie na korone czy nie? Szczerze obawiam się, jakie może to wywołać skutki. Co o tym myślicie

Nie wiem może podpytaj lekarza Twojego co o tym myśli.
    Moja siostra miała już 1dawke (pracuje w szpitalu) i wszystko jest ok (tylko ona nie stara się o dziecko)
    W sumie nie wiem ile trzeba odczekać od szczepienia do tego żeby móc się starać.

Ja '92, Maz'85

Starania od ok 2020

Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
  • Pum Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przeglądam swoje stare cykle i kminie. W 22dc miałam USG endometrium było 8mm w lewym jajniku kilka pęcherzyków do 14mm. Dr powiedział że za 3/4 dni będzie owulacja i miałam za 4dni bo miałam śluz jak białko jaja +bolało mnie podbrzusze.
    Czy dobre były te parametry w sensie endometrium i wielkość pęcherzyków jak na 22dc?
    ❤️ W 24dc w 26(owu) 27, 28dc to był cykl z września trwał 38dni
    W dniu owu miałam temp 36.45 dzień przed 36.4 a dzień po 36.3
    Co o tym myślicie?

Ja '92, Maz'85

Starania od ok 2020

• czajna Nowa

Wysłany: 19 stycznia 2021, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Regina wrote:
    Jeżeli jesteście się w stanie utrzymać z jednej pensji to nie odkładałabym starań :) Urodzisz, odchowasz i wrócisz do pracy w lepszych czasach:) Bardziej martwiła by mnie ta choroba genetyczna - jakie jest prawdopodobieństwo choroby i rokowania leczenia.

Dziękuje wam za wszystkie komentarze <3

Jeśli chodzi o chorobe genetyczna, żeby się wykształtowała potrzeba i u mnie i u partnera ten sam uszkodzony gen i wtedy jest 25% szans, że dziecko będzie miało zanik mięśniowy.
    Pierwszy synek - już aniołek byłz pierwszego związku z innym partnerem, więc bardzo mam nadzieję, że mój obecny partner bedzie miał ten gen ok to wszystko będzie dobrze, a jeśli nie to wtedy będziemy myśleć. Mamy za 3 tyg umówioną wizytę u genetyka i wtedy partner otrzyma skierowanie na badania pod kątem uszkodzenia tego samego genu i wtedy się okaże.

Następnie musze wyregulować prolaktyne bo zawsze miałam z nią problemy :| i zaczynamy działać!
    Nie będę już czekać tym bardziej tak jak mówicie nie zawsze wszystko idzie zgodnie z planem.
    Na pewno sobie poradzimy, razem łatwiej! <3

Dziękuje wam jeszcze raz za pomoc i oczywiście zostaje tu z wami i trzymam za was kciuki :)

Pum, Limonka26, Kkarolinaa, Marti7 lubią tę wiadomość

• Pum Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czajna
    trzymam ✊ żeby badanie genetyczne wyszło dobrze.

czajna lubi tę wiadomość

Ja '92, Maz'85

Starania od ok 2020

• Weronika 9592 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Zrobiłam test i znów negatywny☹️. No nic, muszę czekać, aż ta wredna🙈 przyjdzie żeby zacząć kolejny cykl starań. Dlaczego ona nie przychodzi no. Nawet żadnych objawów zbliżającej się 🙈 nie mam😭

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2021, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    Hej. Zrobiłam test i znów negatywny☹️. No nic, muszę czekać, aż ta wredna🙈 przyjdzie żeby zacząć kolejny cykl starań. Dlaczego ona nie przychodzi no. Nawet żadnych objawów zbliżającej się 🙈 nie mam😭
    Strasznie mi przykro :(

Wysłany: 19 stycznia 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja3791 wrote:
    Testuj lub idź na betę. Moja mama mi opowiadała że z moją siostrą jak była w ciąży to miała właśnie takie plamienia które uznała za miesiączkę i dowiedziała się dopiero o ciąży w 3 miesiącu bo przez ten czas w terminie @ dostawała plamien.

Wysłany: 19 stycznia 2021, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    Ściskam kochana 😔

• Martasa Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rano pojawiła się różowa plamka na wkładce...chyba nie ma sensu iść do apteki po test :( pewnie @ się rozkręca 😪😓

• Martasa Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    Bardzo mi przykro :( u mnie to samo...

• Kkarolinaa Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też biało. I aplikacja mi przestawiła znowu dzień ovu o jeden 😣

w4sq43r8qja0u2c6.png
  • Martasa Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaa wrote:
    U mnie też biało. I aplikacja mi przestawiła znowu dzień ovu o jeden 😣
    Przykro mi... :(

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ