💕2021💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Regina wrote:Można kupić aplikator waginalny. Ważne żebyście obydwoje zastosowali. Oczywiście nie do codziennej higieny tylko krótka kuracja wtedy kiedy jest problem:)
https://zagojeni.pl/otarcia-skaleczenia-stluczenia/infekcje-miejsc-intymnych-jest-na-to-sposob/
"Jak stosować lek octenisept na infekcje intymne do zwalczania infekcji intymnych?
Kobiety:
Pierwszego dnia kuracji wykonaj 10 rozpyleń rano i 10 rozpyleń wieczorem.
Przez kolejne sześć dni wykonuj 10 rozpyleń wieczorem.
Mężczyźni:
Przez kolejne 7 dni kuracji aplikuj lek rano i wieczorem." -
nick nieaktualny
-
Dzięki Regina za linki na pewno się przydadzą 👍
A ja dziewczyny jestem załamana przyszedł wynik mojego L nasienia i jest kiepsko. (Jak będę w domu napiszę jakie są wartości)
Mieliśmy dziś wizytę w Invicta online i się zdziwiłam że mój ma tak słabe wyniki (lekarz powiedział że trzeba dalej zrobić diagnostyke żeby zobaczyć dlaczego takie wyniki są.)
Ja też dostałam skierowania na badania więc zobaczymy co to będzie.
Ehh a myślałam że mój to okaz zdrowia szczupły bez nałogów dobrze się odżywia (wiadomo czasem zje jakiegoś fast fooda) ćwiczy (teraz trochę mniej) one ogóle nie choruje, on u lekarza byl jako dziecko a tak wcale nie choruje.
Ja '92, Maz'85
Starania od ok 2020
Po drodze po szczęście dużo zakrętów.
Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
Będzie dobrze, nie ma innej opcji. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2022, 22:43
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
Limonka26 wrote:Pum, pokaż co tam wyszło, może nie jest tak źle jak się wydaje
U nas była podobna sytuacja. Mój zdrowy, szczupły, nie pali, pije okazjonalnie, ćwiczy. A wyniki miał mega słabe 😔 Wysłałam go już wieki temu, bo dowiedziałam się ze miał operację na tzw. wnętrostwo i prawdopodobnie to jest przyczyną. Wtedy wyniki miał kiepskie, ale to był etap w którym zupełnie nie myśleliśmy o dzieciach. Teraz dałam nam czas do kwietnia z raczej głupią nadzieją, że wydarzy się jakiś cud, a jeśli nie to w kwietniu wyślę go znowu na badania...
Abstynacja 3dni
Czas upłynnienia 60min (w normie)
Sposób upłynnienia samoistne
Barwa ok
Zapach ok
Obj ejakulatu 3ml ok
Odczyn pH 8 ok
Liczba plemników w 1ml 1.40 mln/ml ( norma pow./równa 15)
Licz. plemników w ejakulacie 4.20 ml (norma rów/pow 39)
Lcz. Kom. Okrągłych ok
Plemniki żywe 59% (norma pow/rów 58)
Plemniki martwe 41% (normy brak)
Nie było możliwe wyk. badania metoda Casa
Bad zostało wykonane metodą mikroskopowa manualną
Plemniki o szybkim ruchu postępowym 1%
Plemniki o wolnym ruch pos 20%
Suma plemników o ruchu post 21% norma pow 32%
Plemniki o ruchu nie postępowym 6%
Plemniki nieruchome 73%
Ja '92, Maz'85
Starania od ok 2020
Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
nick nieaktualnyPum wrote:Abstynacja 3dni
Czas upłynnienia 60min (w normie)
Sposób upłynnienia samoistne
Barwa ok
Zapach ok
Obj ejakulatu 3ml ok
Odczyn pH 8 ok
Liczba plemników w 1ml 1.40 mln/ml ( norma pow./równa 15)
Licz. plemników w ejakulacie 4.20 ml (norma rów/pow 39)
Lcz. Kom. Okrągłych ok
Plemniki żywe 59% (norma pow/rów 58)
Plemniki martwe 41% (normy brak)
Nie było możliwe wyk. badania metoda Casa
Bad zostało wykonane metodą mikroskopowa manualną
Plemniki o szybkim ruchu postępowym 1%
Plemniki o wolnym ruch pos 20%
Suma plemników o ruchu post 21% norma pow 32%
Plemniki o ruchu nie postępowym 6%
Plemniki nieruchome 73%Pum lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny czy mozna dołączyć? 🙂 co prawda nasze starania rozpoczęły się w lipcu 2020 ale do tej pory bez efektu. Mąż badał nasienie w październiku i od tamtej pory bierze suple ja miałam sprawdzaną drożność, jednak problem odkryłam dopiero pod koniec grudnia wyszło mi podwyższone tsh i prolaktyna, pozostałe hormony tarczycy w normie ale na usg wyszły jakieś małe guzki, od ponad dwóch tygodni biorę euthyrox i bromergon- to tak w skrócie moja historia 🙂 aktualnie mam 1dc i przede mną powtórka badan i w 11dc wizyta u mojego endo ginekologa, mam nadzieje ze hormony ładnie spadają chociaż boje się że może to trwać miesiącami i nasze starania będą bez sensu, bo ciągle coś tam bedzie blokowało
Martasa, Limonka26, Regina lubią tę wiadomość
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
anka wrote:A dobra widziałam że już mieliście konsultacje lekarz zlecił jakieś badania USG jąder?
Tak USG jąder i gr krokowego
Shbg
E2
Daj
Lh
TSH
Dheas
Tst
tpo
Mtc
detekcja delecji w rejonie azf
Detekcja 2 mutacji w genie cftr
Kariotyp z limfocytów krwi obwodowej
Ja '92, Maz'85
Starania od ok 2020
Ja USG
Bo podejrzenie pcos
Amh
inhibina b
Shbg
E2
FSH
Lh
TSH
Dheas
Tst
Anty tpo
Mtc
Ja '92, Maz'85
Starania od ok 2020
nick nieaktualnyPum wrote:Tak USG jąder i gr krokowego
Shbg
E2
Daj
Lh
TSH
Dheas
Tst
tpo
Mtc
detekcja delecji w rejonie azf
Detekcja 2 mutacji w genie cftr
Kariotyp z limfocytów krwi obwodowejPum lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
anka wrote:Super że tobie też od razu zlecił .
Tak fajnie że od razu dał jakieś badania, będzie wiadomo co i jak.Ja '92, Maz'85
Starania od ok 2020
nick nieaktualny
-
Dziękuję dziewczyny że tak wspieracie że jesteście 🥰
anka lubi tę wiadomość
Ja '92, Maz'85
Starania od ok 2020
Pum wrote:Dziękuję dziewczyny że tak wspieracie że jesteście 🥰
Pum, Marti7, anka lubią tę wiadomość
-
Domistr wrote:Hej dziewczyny czy mozna dołączyć? 🙂 co prawda nasze starania rozpoczęły się w lipcu 2020 ale do tej pory bez efektu. Mąż badał nasienie w październiku i od tamtej pory bierze suple ja miałam sprawdzaną drożność, jednak problem odkryłam dopiero pod koniec grudnia wyszło mi podwyższone tsh i prolaktyna, pozostałe hormony tarczycy w normie ale na usg wyszły jakieś małe guzki, od ponad dwóch tygodni biorę euthyrox i bromergon- to tak w skrócie moja historia 🙂 aktualnie mam 1dc i przede mną powtórka badan i w 11dc wizyta u mojego endo ginekologa, mam nadzieje ze hormony ładnie spadają chociaż boje się że może to trwać miesiącami i nasze starania będą bez sensu, bo ciągle coś tam bedzie blokowało
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2022, 22:43
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
Pum trzymaj się i walczcie. Mój ma żylaka I przez to słabsze wyniki chociaż podobno nawet z takimi mogę zajść w ciąże. Ale operacja nie wiadomo kiedy. Liczę na suplementy I działam. Trzymamy kciuki 😎
Pum lubi tę wiadomość
👧 A. 3️⃣5️⃣l. Lipiec 2020.
Anty TG 581,7 ❌ Lh 2.41 Fsh 4.82
Prolaktyna 29.08 AMH 3.05❤ ✅
Mutacja f2 wariant 20210 G >A ❌
Mutacja Pai 1❌
BMI >40 😪 🍏Dieta od 01.2021..
🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
Całkowita ilość 231mln >39 mln ✅
Plemniki żywe o ruchu postępowym 35%
Plemniki żywe o ruchu całkowitym 52 %
W 1 ml 66 mln ✅