Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 💕2021💕
Odpowiedz

💕2021💕

Oceń ten wątek:
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane 😊 witam was mam 25 lat ,w maju z mężem zaczynamy starania o nasze pierwsze szczęście życzcie nam powodzenia 😊 od lutego zaczynam brac fertilcare narazie suplementuje się w kwas foliowy i wit D :) wy już zaczynacie czy czekacie na wiosnę ?

• D.o.s.i.a Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Hej kochane 😊 witam was mam 25 lat ,w maju z mężem zaczynamy starania o nasze pierwsze szczęście życzcie nam powodzenia 😊 od lutego zaczynam brac fertilcare narazie suplementuje się w kwas foliowy i wit D :) wy już zaczynacie czy czekacie na wiosnę ?
    My staramy się od lipca - od wtedy mamy zielone światło po tym jak w 9tc płód obumarl i miałam zabieg łyżeczkowania :(

• Ola23 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny zerkniecie. Bo nie wiem czy mam zwidy czy coś widać. Test robiony przed chwilą. Dzisiaj 28 dc. Od 14 dc do 23 brałam duphaston.

https://zapodaj.net/b111e6dacd2c6.jpg.html

Duśka;) lubi tę wiadomość

1 cykl starań z lekami.
    Clo, duphaston
    Dodatkowo: kwas foliowy; kompleks witamin A,D,E, K ; tran ; witamina C
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D.o.s.i.a wrote:
    My staramy się od lipca - od wtedy mamy zielone światło po tym jak w 9tc płód obumarl i miałam zabieg łyżeczkowania :(

Trzymam mocno kciuki za was , ten rok na pewno będzie lepszy 😘 zobaczysz w tym roku bociany na wiosnę i do nas przyleca 😘 ja w tamtym roku usłyszałam że mogę być bezplodna a okazało się że mam cykle owulacyjne będzie dobrze.

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola23 wrote:
    Hej dziewczyny zerkniecie. Bo nie wiem czy mam zwidy czy coś widać. Test robiony przed chwilą. Dzisiaj 28 dc. Od 14 dc do 23 brałam duphaston.

Delikatnie widać kreske, zrób Bete dla pewności 😊

• Weronika 9592 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D.o.s.i.a wrote:
    Ja mam tak samo. Niestety już mnie trochę te wizyty u niego kosztowały od lipca bo miałam robiona kolposkopię, wirusy hpv no I teraz to hycosy oczywiście dodatkowo wizyty no ale czego się nie zrobi żeby bylo dzidzi... 🥰
    No pewnie 😍 ja muszę dopiero zrobić badania bo niestety nie mam czasu jechać 😒 ale od lutego zacznę działać już . Ciężko ogarnąć czas przy pracy i dziecku tym bardziej że z mężem mamy różne zmiany w pracy by zmieniać sie opieką przy dziecku i na dodatek żeby zrobić badania muszę jechać z mężem bo niestety tylko on ma samochód 😂

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • Ola23 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Delikatnie widać kreske, zrób Bete dla pewności 😊
    Jutro z rana powtórzę test i zobaczę co wyjdzie. W poniedziałek na bete jak cos. 🙂

1 cykl starań z lekami.
    Clo, duphaston

Wysłany: 8 stycznia 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola23 wrote:

Też widzę kreseczkę 😉 trzymam kciuki

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • Ola23 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    Też widzę kreseczkę 😉 trzymam kciuki
    Juz kilka razy robiłam testy ale zawsze była biel az w oczy raziło dzisiaj takie cos. Na razie jeszcze sie nie nastawiam na nic zobaczymy jutro rano. Dzięki bza trzymanie kciuków. 🙂

Weronika 9592 lubi tę wiadomość

1 cykl starań z lekami.
    Clo, duphaston
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2022, 22:35

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    👱🏼‍♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%

🧔🏻‍♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
    ——————————————————
    💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
    • 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
    💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
    • 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
    • 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Ola23 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Widać, widać 😊 trzymam kciuki, aby ciemniała
    Dzięki. Jutro będzie ciemniejsza rano? Bo mam jeszcze jeden test. Dzisiaj z popołudniowego moczu.

1 cykl starań z lekami.
    Clo, duphaston
  • D.o.s.i.a Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola23 wrote:
    Dzięki. Jutro będzie ciemniejsza rano? Bo mam jeszcze jeden test. Dzisiaj z popołudniowego moczu.
    Widać 🥰🥰🥰🥰 Ale suuuper!!!! Rób rano kolejny jak masz i idź na bhcg. Na pewno to ciąża! Gratuluję 😍

• D.o.s.i.a Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    No pewnie 😍 ja muszę dopiero zrobić badania bo niestety nie mam czasu jechać 😒 ale od lutego zacznę działać już . Ciężko ogarnąć czas przy pracy i dziecku tym bardziej że z mężem mamy różne zmiany w pracy by zmieniać sie opieką przy dziecku i na dodatek żeby zrobić badania muszę jechać z mężem bo niestety tylko on ma samochód 😂
    No niestety tak jest no ale coś za coś 😍 oby ten rok był nasz!! :)

Weronika 9592 lubi tę wiadomość

• Ola23 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D.o.s.i.a wrote:
    Widać 🥰🥰🥰🥰 Ale suuuper!!!! Rób rano kolejny jak masz i idź na bhcg. Na pewno to ciąża! Gratuluję 😍
    Mam nadzieję że to nie jest żadne błąd testu. Mam w domu. Jutro rano zrobię powinna być ciemniejsza. A jak coś to w poniedziałek na bete i progesteron zbadam przy okazji. 🙂

1 cykl starań z lekami.
    Clo, duphaston
  • D.o.s.i.a Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola23 wrote:
    Mam nadzieję że to nie jest żadne błąd testu. Mam w domu. Jutro rano zrobię powinna być ciemniejsza. A jak coś to w poniedziałek na bete i progesteron zbadam przy okazji. 🙂
    To dawaj znać co wyjdzie! Jestem bardzo ciekawa. Mam nadzieję że mnie też w końcu spotka to szczęście bo już mam dość tych bezowocnych starań ;(

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D.o.s.i.a wrote:
    No niestety tak jest no ale coś za coś 😍 oby ten rok był nasz!! :)
    No pewnie 🥰 damy radę 🤰🤰

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • Ola23 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D.o.s.i.a wrote:
    To dawaj znać co wyjdzie! Jestem bardzo ciekawa. Mam nadzieję że mnie też w końcu spotka to szczęście bo już mam dość tych bezowocnych starań ;(
    Dam znać. Mężowi nic na razie nie mówię. Zobaczę co jutro wyjdzie. 🙂 Tobie na pewno sie w końcu uda. 😘😘

D.o.s.i.a lubi tę wiadomość

1 cykl starań z lekami.
    Clo, duphaston
  • D.o.s.i.a Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    No pewnie 🥰 damy radę 🤰🤰
    Weronika A Ty stosujesz jakieś wspomagacze?
    Ola23 to pytanie również do Ciebie :) udało Ci się zajść bez wspomagaczy czy coś brałaś oprócz duphastonu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 18:21

• Ola23 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D.o.s.i.a wrote:
    Weronika A Ty stosujesz jakieś wspomagacze?
    Ola23 to pytanie również do Ciebie :) udało Ci się zajść bez wspomagający czy coś brałaś?
    W listopadzie poszłam do gin pierwszy raz chociaz mam 24 lata. . Miałam nieregularne miesiączki i jak zbadałam progesteron to miałam niski. Przepisał duphaston i to pierwszy cykl z lekami. Dodatkowo zaczęłam brać kwas foliowy, tran i kompleks witamin A, D, E, K i witamina C . Na następny cykl kupiłam wiesiołka i testy owulacyjne 🙂🙂

1 cykl starań z lekami.
    Clo, duphaston
  • D.o.s.i.a Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola23 wrote:
    W listopadzie poszłam do gin pierwszy raz chociaz mam 24 lata. . Miałam nieregularne miesiączki i jak zbadałam progesteron to miałam niski. Przepisał duphaston i to pierwszy cykl z lekami. Dodatkowo zaczęłam brać kwas foliowy, tran i kompleks witamin A, D, E, K i witamina C . Na następny cykl kupiłam wiesiołka i testy owulacyjne 🙂🙂
    Ale super że wam się tak szybko udało ;) ja cały czas biorę kwas foliowy, ostatni cykl byłam też na ziołach ojca sroki, wiesiołku i na donq quai :) słyszałam że to pomaga. Jak na razie u mnie efektów nie ma mimo że progesteron 7 dni po owulacji mam taki że potwierdza przebytą owulacje :) nie wiem co jest nie tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 18:45

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ