80-rocznik
-
WIADOMOŚĆ
-
neomi34 wrote:no ja też bo stwierdziłam że to dwa stracone lata. A dużo kosztuje leczenie w Novum?
Za pierwsza wizytę zapłaciliśmy 200zł - podobnie płaciłam u lubelskiego profesora.
Cenny badań podobne jak w lublinie, różnice niewielkie między badaniami.
Część badań będę robić na NFZ a część na pakiet medyczny.
Ile będzie kosztowało całe leczenie jeszcze nie wiem, w razie czego łapiemy się na program rządowy.
-
neomi34 wrote:Dziewczyny a skąd jesteście? ja z Lublina. Ja muszę porobić badania i położyć się do szpitala ale nie mogę się zebrać. Tak właśnie też myślę o naprotechnologii żeby zobaczyć co oni mi powiedzą. Tylko zastanawiam jakie warto mieć ze sobą badania, żeby już na pierwszej wizycie się coś dowiedzieć. Może podpowiecie?[/QUOTE
na jutro udało mi się umówić na pierwsza wizytę do naprotechnologa, biorę ze sobą wszystkie wyniki badań jakie mam, wyniki nasienia męża i dodatkowo moje wykresy. Sama jestem ciekawa co usłyszymy po tej wizycie, opiszę wszystko później... -
Annabeau to daj znać ciekawa jestem Twojej opinii.
Aga_502 a tam do kogoś konkretnego się zapisałaś? Od kilku osób słyszałam, że rezygnują z leczenia tu w Lublinie i wolą leczenie w Novum. Długo tam już jeździsz? a jak z monitoringiem trzeba tam siedzieć kilka dni?neomi34 -
Neomi34 my zaczynamy dopiero swoją przygodę z nOvum. Byliśmy na jednej wizycie, jutro robimy tam badania i spróbujemy umówić się na koleją wizytę.
Ogólnie pierwsza wizyta bardzo pozytywna - lekarz i obsługa - jutro będę mogła napisać coś więcej
-
Neomi34 - kolejna wizyta w klinice bardzo pozytywna. Muszę powiedzieć, że byliśmy dzisiaj bardzo zaskoczeni kiedy Pani w recepcji po przejrzeniu skierowania poinformowała nas, że część badań zrobimy sobie z programu rządowego po następnej wizycie.
W Lublinie leczyłam się u prof. Jakiela, dr Sobstyl i dr Kaczmarczyk
Słyszałam też dużo pozytywnych opinii o dr Wawrzyckiej. -
O proszę, coraz bardziej zachęcasz mnie do umówienia się tam i wybrania tej kliniki. No ja u Jakiela byłam raz bo stwierdził wyniki ok, nie mam się do czego przyczepić ale może ze względu że kiedyś była endometrioza 1 stopnia usunięta dodam zróbmy invitro. I zamiast mieć usg to wysłał mnie do Mroczkowskiego.
Na tym się skończyła pierwsza i ostatnia wizyta u niego.
Pani Kaczmarczyk hmm miła, sympatyczna ale na tym się skończyło leczyła mnie przy tsh 0,001 więc zero szans na zajście ale po co warto brać kasę za insemniację. Masakra
A ta Wawrzycka gdzie przyjmuje?neomi34 -
Mnie Jakiel robił laparoskopie, ale zraziłam się do niego bo przepisał mi CLO bez monitoringu - co zakończyło się kolejną laparoskopią. Dr Kaczmarczyk starała się jak mogła- nie mam jej nic do zarzucenia - brak efektów pokierował nas do stolicy.
Wawrzycka przyjmowała prywatnie na Fabrycznej a pracuje na Lubartowskiej. Koleżanki chwaliły, że dzięki niej zaszły, mnie jakoś nie było po drodze -
Umówiłam się na pierwszą wizytę do dr Wojewódzkiego- czekałam około miesiąca. Większość badań miałam już robione ale muszę powtórzyć. Badania infekcyjne,morfologia,cytologia,PRL. Oboje robiliśmy badanie cytogenetyczne do tego jeszcze badanie nasienia.
-
Badania genetyczne robiliśmy w nOvum najkrótszy termin oczekiwania i najtaniej. W Lublinie czeka się ok 60 dni na wynik i cena 410zł. Można się pokusić na to badanie z NFZ nie wiem ile trzeba czekać na wizytę