Forum Starając się - ogólne '88 też się stara, a co! :)
Odpowiedz

'88 też się stara, a co! :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 lipca 2015, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nic nie dostałam. Mam czekać do następnej wizyty i wtedy zobaczymy. U mojego gin mam się pokazać po jego urlopie czyli po 15 sierpnia. A że o torbieli wiem od ponad tygodnia to 28 lipca się umiwilam do innego gin na kontrolę bo mam z ubezpieczenia z pracy w pakiecie wiec nie płacę więcej jak comiesięczna składkę. Więc chce skorzystać i zobaczyć co z torbiela sie dzieje.

  • majamia Autorytet
    Postów: 1693 449

    Wysłany: 26 lipca 2015, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze na nasza liste i szok! Nas prawie 150 jest! Ale sie nas nazbierało :D

    Maniuś lubi tę wiadomość

    syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lipca 2015, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom jest nas trochę :) ja byłam dziś na badaniach hormonalnych. zbadałam chyba wszystkie możliwe hormony. czekam teraz na wyniki i mam stresa jak sto pięćdziesiąt... :P

  • Rybaaaa Autorytet
    Postów: 1269 1024

    Wysłany: 27 lipca 2015, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla, grunt to dobry grunt :)
    Taki przegląd generalny i już będziesz duuużo więcej wiedzieć na czym stoisz.
    Trzymam kciuki za pomyślne wyniki!

    2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lipca 2015, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to są wyniki:
    - prolaktyna 25,4 ng/ml norma 4.79-23,3
    - prolaktyna po obciążeniu 372,7 nie mam norm podanych
    - Progesteron 15,27 ng/ml nie mam norm podanych
    - TSH 2,640 l'lU/ml norma 0,27-4,2
    - FT3 2,78 pg/ml norma 2-4,4
    - FT4 1,2 ng/dl norma 0,93-1,7
    - anty-TG 14,0 IU/ml norma do 115
    - anty-TPO 6,0 IU/ml norma do 34
    - Testosteron 0,20 ng/ml norma 0,084-0,481

    Napewno prolaktyna jest za wysoka bo az niemal 15 krotny przyrost.

  • Rybaaaa Autorytet
    Postów: 1269 1024

    Wysłany: 27 lipca 2015, 22:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla, no faktycznie prolaktyna po obciążeniu wysoka. Norm nie ma podanych, bo jako takich widełek chyba nie ma, bo ważny jest tak jak piszesz przyrost. Lekarz już będzie wiedział co dalej robić.
    A w którym dc robiłaś?

    2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lipca 2015, 23:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 dni po owu. Owu miałam w 17 dniu cyklu.

  • cinnamon cookie Autorytet
    Postów: 3677 3836

    Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo jest tu ktoś jeszcze? :) melduję się jako kolejna staraczka z rocznika 88 :)

    11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Anuleczka Znajoma
    Postów: 22 5

    Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) Byłam tu w tamtym roku. Teraz wracam :) Dzis 32 dc, testuje w w niedziele. Cykle mam rozne, od 26 do 35 dni takze musze czekac cierpliwie.

    Trzymam kciuki za rocznik 88 :) :*

    cinnamon cookie lubi tę wiadomość

    xX1Lde5.jpgxX1Lp1.png
    tN8fp1.png
  • virra Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 15 sierpnia 2015, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Staraczki :)
    Ja również dołączam do tego zacnego grona, narazie jestem całkiem zielona jeśli chodzi o robienie badań itp z moim M staramy się od kilku miesięcy na spokojnie. Jednak wiadomo im dłużej tym więcej w mojej głowie myśli się kłębi.
    I tak zarejestrowałam się tu :) Zaczynam mierzyć temperaturę i bardziej siebie obserwować.
    Macie jakieś rady dla 'początkującej'?

    Pozdrawiam i również trzymam kciuki za Was dziewczyny! :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 19:00

    Lets TRY !
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virra przede wszystkim powinnaś mierzyć temp idealnie o tej samej porze, zaraz po przebudzeniu zanim wstaniesz z łóżka i zrobisz cokolwiek. inaczej pomiary są nie wiarygodne. bo na wykresie widzę że masz wpisane rożne godziny nawet 18:00. Ja mam ustalone ze zawsze o 6:00 mierze.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:46

  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla to mierzymy o tej samej porze :) Do Twojego posta bym jeszcze dodała żeby mierzyła nie później jak do 8

    Madziulla lubi tę wiadomość

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom dokładnie no i w pochwie bądz w ustach najlepiej bron boze po pacha bo jedna nie byla tak zorientowana i mierzyła pod pacha.
    Jak już wybierzemy miejsce mierzenia to trzeba mierzyć w tym samym miejscu cały czas.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 15:48

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    potforzasta starasz się 5 lat??? matko kupa casu. co jest powodem ze dzidzi nie ma?

  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PCOS i Hashi tak ale te 5 lat to z przerwami np. teraz przerwa nie wiem jak długa bo szukam pracy mam nadzieję że szybko się uda ją znaleźć i będzie można wrócić do starań.

    Madziulla lubi tę wiadomość

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    to trzymam kciuki ;)

  • virra Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 20 sierpnia 2015, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, na razie jestem na urlopie więc tak późno mierze bo późno wstaje :( Ale od poniedziałku powrót do rzeczywistości. Ten cykl raczej przysłuży mi się tylko do tego żeby wypracować sobie nawyk mierzenia temperatury. Ehh no i termometr też muszę zmienić, bo mam zwykły elektroniczny.

    Teraz myślę jeszcze żeby może podstawowe badania sobie zrobić...

    Lets TRY !
  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    virra termometr możesz zmienić ale możesz i tym tylko będzie co zaokrąglał już a chyba że chcesz to te z dwoma są lepsze ja mam 2 termometry z dwoma miejscami i dwa zwykłe :D

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez 88 :-)
    Ja jestem w 2 cyklu po poronieniu i mam nadzieje ze ten cykl potrwa 9 miesięcy: -)

    Anika27 lubi tę wiadomość

  • Anika27 Ekspertka
    Postów: 175 69

    Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki.
    Ja jestem w pierwszym cyklu starań z OvuF. Łączę się z Wami :)

    virra, Schmetterling lubią tę wiadomość

    ckaiikgnj5ukd8ok.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego