X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne '88 też się stara, a co! :)
Odpowiedz

'88 też się stara, a co! :)

Oceń ten wątek:
  • domiszka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    dzięki dziewczyny! :* ale ja chyba jestem jak niewierny Tomasz- jak usłyszę serduszko to wtedy będę się cieszyć na 100% ;) a co do mojego ślubu, to braliśmy 29.06.2013 r.
    aaa OK, myslałam ze tego samego dnia miałyśmy ślub ;) nie umiem liczyc :P wstyd hahaha :P

👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
    🧔🏻‍♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Angelius Provita dr P ❤️
    1 IUI :(
    1 IMSI :( krótki protokół
    2 pICSI <3 długi protokół

24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️

03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
    02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.

Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
    - pobrano 11 🥚
    - dojrzale i zaplodnione 9
    - blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiszka wrote:
    aaa OK, myslałam ze tego samego dnia miałyśmy ślub ;) nie umiem liczyc :P wstyd hahaha :P
    albo ja złą datę wpisałam przy generowaniu suwaka :P
    Alimak wrote:
    Karola mierzyłaś temperaturę? Który cykl okazał się tym szczęśliwym dla Was? :)
    temperatury nie mierzyłam, jedyne co, to od 4 miesięcy biorę kwas foliowy :) a jeśli chodzi o cykl to chyba 3... To trochę skomplikowane. Zaczęliśmy się starać w kwietniu (przez 2 cykle), później dostałam nową prace więc uważaliśmy przez wakacje (żeby po tygodniu pracy nie oznajmić pracodawcy, że jestem w ciąży :P) no i we wrześniu był spontan (na zasadzie "będzie, co będzie. W sumie to mam w nosie kierownika :P"), który okazał się owocny ;)

elmalia lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Polecam wszystkim wrzucenie na luz, choć wiem, że to nie jest takie łatwe. Nie odmawiajcie sobie przyjemności- jak chcecie wypić winko, to pijcie, jak chcecie od czasu do czasu zjeść coś niezdrowego to też sobie pozwólcie :) ja jakoś specjalnie się nie ograniczałam w ostatnich miesiącach. Wyrzućcie swoje wykresy, termometry i czerpcie przyjemność z bliskości ze swoim mężem czy partnerem :)

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak Cię ma to uspokajać to dobrze ;) a ile taki termometr kosztuje?:>

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, gratuluję!! Super news:)
    Ja też termometru nie wyrzuce, bo był za drogi :p ja mam taki co mi zapiauje pomiary, a po 3 miesiącach ma sam wyznaczać owu i @. Chyba dałam za niego jakieś 250-300zł? O ile mnie pamięć nie myli :)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no z tym wyrzucaniem to taki żarcik. Szkoda faktycznie by 300 zł wylądowało w koszu :P nawet nie wiedziałam, że taki drogi może być taki "gadżet"...To teraz ja trzymam kciuki żeby termometry pomogły wam do końca roku w upragnionej ciąży :)

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Cudownie Karola, w sumie to za pierwszym podejsciem ;) po przerwie, ah cudownie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 19:51

<3 22.07.2016 <3 to był nasz WIELKI DZIEN :)

"wyluzować to można dopiero po śmierci ;)"
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola gratulacje. Mam nadzieje, ze zarazisz nas tu teraz szybciutko. Czarna Kawa ja tez dzisiaj mialam koszmarny dzien, ale pomogl basen ;)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego zarażania, to wam powiem, że chyba też jestem jego ofiarą :P pracuję obecnie na miejscu dziewczyny, która jest na urlopie macierzyńskim, bo urodziła we wrześniu :P Trzymam kciuki za dalsze "zarażenia" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 20:35

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to ja się zarażać mogę i chce!!!!:)

Alimak - yeees! Wreszcie w czymś wygralam :D

P.S. moje temperatury znowu zapowiadają się na niskie i skaczące o_O

Karola1988 lubi tę wiadomość

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam drugi, ale też elektroniczny :( A Ty jak wierzysz, nie w ustach?
    Może powinnam kupić taki jak Twój?

Anika27 lubi tę wiadomość

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A fajnie, trochę mięśnie pleców czuje, ale ogólnie nie miałam dziś zakwasow. Niewykluczone, ze jutro będą :p
    Ogólnie jestem zadowolona chociaż układu nie znałam i troszkę kroczek się mylił :) kupiłam karnet na 4 wejścia w miesiącu, póki co musi mi wystarczyć. I tak dobrze, ze wreszcie poszłam :)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • Anika27 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Dziewczyny
    Byłam dziś na USG u lekarza, bo mój cykl się przedłuża dziś już 34 dc a @ nie widać. Ale na USG też nic nie widać, lekarz powiedział że to albo za wcześnie i nic jeszcze nie widać, albo zaraz będzie @ bo endometrium jest bardzo grube. :/
    Nie wiem co o tym myśleć, muszę czekać.
    Elmalia super że chodzisz na zumbę ja cały czas nie mogę się zmobilizować i zacząć ćwiczyć:(

ckaiikgnj5ukd8ok.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zazdroszczę mobilizacji do chodzenia na zajęcia :) ja co najwyżej czasem sobie potańczę przed x-boxem- zawsze to jakaś aktywność ;) no i prawie codziennie robię sobie spacerek do pracy.
    Anika, wiem co czujesz- czekanie jest najgorsze. Ja jestem bardzo niecierpliwą osobą i mój mąż niestety też :P także oboje się nakręcamy i nie ma nas kto stopować ;)

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie gry "Just dance 2014" i "Just dance 2015". Bardzo fajne piosenki są, a później można się pośmiać, bo kinekt nagrywa fragmenty twoich wygibasów ;) Gry tanie nie są ale naprawdę są warte swojej ceny :)

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Anika27 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Anika współczuje to czekanie jest okropne, a jeszcze jak się coś przedłuża to już w ogóle... trzymam kciuki za to żebyś czekała na pozytywny test :)
    A nie mówił nic gin, że mogła to też być opóźniona owulacja?
    Mówił tylko że owulacja według niego była między 5 a 7 października, a wogóle to odradził mi mierzenie temperatury jeśli pracuje tak jak pracuje czyli na zmiany 12h ... że to niby nie jest miarodajne

ckaiikgnj5ukd8ok.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie ciagle cos, ale dalam rade sie zdrzemnac :)

Anika, czytalam ze jak sie na zmiany chodzi to mierzenie temp tez moze byc ok, tylko trzeba wypoczywac, spac zawsze po zmianie i o tej samej porze mierzyc temp po danej zmianie.

Super ze bylas na zumbie i zadowolona jestes Alimak :)
    Ja dzisiaj nie mam czasu na cwiczenia, Maz mi zrobil dzisiaj masaz z olejkiem ;)

Znowu w delegacje jedzie, dzisiaj jest jutro go nie ma eh... testuje w weekend, maz sie dopytuje kiedy okres, kiedy test, wiec nie wiem czy jakby pokazal test dwie kreski to uda mi sie niespodzianke zrobic, bo codziennie sie pyta kiedy okres ;) i kiedy bedzie wiadomo czy jestem w ciazy czy nie...

Ostatnio jak biegalam to kazal mi powolutku truchtac, bo teraz jestem odpowiedizalna juz za dwie osoby ;) wkrecil sie, widac ze chce i mu zalezy zebysmy mieli dzieciaszka :)

A Karola, jakie mialas pierwsze objawy ? Takie sugerujace, ze sie udalo ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:09

<3 22.07.2016 <3 to był nasz WIELKI DZIEN :)

"wyluzować to można dopiero po śmierci ;)"
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak, kiedyś chodziłam na Zumbe, ale to było ze 2 lata temu. Teraz jest inna prowadząca, ale też fajnie :)

U mnie Mąż już nie pyta kiedy @ :) Kiedyś "wspólnie" robiliśmy testy, ale już chyba mu się znudziło ;) Obecnie ma podejście "będzie jak będzie", czyli bez przejmy :) To ja się tylko stresuje :)

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pierwsze objawy to szybkie zmęczenie podczas czynności , które do tej pory nie sprawiały mi problemu np. sprzątanie, wchodzenie po schodach. Później apetyt mi się zmniejszył, rano miałam mdłości no i senna zaczęłam być o każdej porze dnia bez względu na ilość godzin przespanych w nocy.

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam się umówić na konkretną wizytę (poprosiła mnie o smsa w piątek), mam nadzieję, ze mnie przyjmie w środę w przyszłym tygodniu.

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ