'88 też się stara, a co! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bar no witam Cię serdecznie Jeszcze mi teraz fajniej że jestesmy ten sam rocznik !!👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Anika27 wrote:Dziewczyny jak odróżniacie ból jajników, a ból owulacyjny czy gazy, kurcze ja mam takie jakieś myzianie w dole od wczoraj i nie wiem co zaznaczyć na wykresie
ja ból jajników mam raczej tylko w okresie owulacji, jesli mam jakis wczesniej to taki raczej sygnalizujący z ktorego jajnika w tym cyklu.
Natomiast te w trakcie owulacji i kilka dni przed są tak silne że nie moge ich wręcz pomylić z niczym.
Bol owulacyjny czyli takie rozciąganie/mizianie mam podobny do miesiączkowego z tymże znacznie słabszy.
Gazy również mam w okresie owulacji bardzo uciazliwe, poniewaz non stop czuje jak mi cos bulgocze w brzuchu.
Mówią ze kobiety przed owulacja pięknieja, skora im się poprawia itp.
Chyba zatem nie jestem kobieta bo chodze zdecydowanie bardziej sciekła niż przed okresem, mam trądzik na buzi i dekoldzie, bol jajników, gazy i bol sutków... no plus taki że nie moge tego z niczym innym pomylic👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Hej,
Ja wzielam do konca urlop, wizyta lekarska i od razu zwolnienie. Mam fizyczna praca i w ciezkich warunkach, wiec od razu na zwolnienie. Zreszta tak zle sie czuje ze jak nie zwolnienie z kodem b to poszlabym na zwykle... caly czas mnie nudzi i bol glowy. Niby glodna jestem, ale po chwili odbija mi sie kwasem... ja to koszmarnie sie czuje.... eh do tego caly czas brak sil i zadyszka...
Witaj Bar ktory cykl sie staracie ?
Eh dziewczyny zazdroszcze brakow objawow, ja to juz przed terminem miesiaczki zle sue czulam... nudnosci. Mega bol cyckow i sutkow do tego brak energii...
Pol dnia przespalam, bylam na spacerze. Zjadlam obiad i znowu nie wiem czy spac czy co robic...
22.07.2016 to był nasz WIELKI DZIEN
"wyluzować to można dopiero po śmierci " -
Ja owulacje odczuwam tak, że boli mnie ten konkretny jajnik, tak jakby coś go uciskało i ok godziny boli już tak dosyć mocno, że już mi to doskwiera i potem czuje nagle takie ukłucie, jakby ktoś przebił balonik. I wtedy wiem,że jajeczko wypadło, bo zaraz ból maleje.
-
Witam dziewczyny
Tak robię codziennie testy owulacyjne i z upragnieniem czekam .. I dziś rano zaczęła sie pojawiać kreseczka co prawda mało widoczna ale jednak jakis zarys .. Teraz wieczorem zrobiłam ponownie jest ciut ciemniejsza ale dalej daleko jej do tej testowej .. Myślicie ze to moze oznaczać ze owulacja sie zbliża ? Czy bardziej ze błędne testyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 20:46
-
bar wrote:Wybaczcie dopiero teraz się zreflektowałam, że tutaj znacznie więcej świeżych ciąż Także Naditta, CzarnaKawa, Elmalia gratuluję serdecznie Jeżeli jeszcze kogoś pominęłam to przepraszam i proszę szybko ustawić mnie do pionu to się poprawię
Witaj bar Dziękuję za gratkiTP 31.07.2016
-
Alimak wrote:Elmalia superancko pięknie przyrosła
Nuska też się zastanawiałam nad tym i nie wiem My najczęściej w okresie około owu codziennie, w tym cyklu staram się co drugi dzień ale nie wiem czy wytrzymam może taka taktyka pomoże, pożyjemy zobaczymy
No właśnie różnie piszą. Są teorie żeby co drugi dzień, są też takie żeby codziennie. Nie ma chyba reguły... Mi się wydaje, że jeśli np. Mężczyzna ma słabsza nasienie to lepiej co drugi dzień co by się zregenerowało. Ale to takie wnioski wysnuwam po tym wszystkim co tu czy tam poczytałam Nawet nie wiem czy to moja własna opinia ;p
Zresztą ja jestem przykładem, że nie trzeba w dniu owulacji serduszkować.
Jeżeli oczywiście prawdą jest, że miałam owulację w 21dc. Dlatego najlepiej serduszkować i przed i po owulacji. Ja myślałam w sumie, że już jestem po a tu niespodzianka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 21:47
CzarnaKawa lubi tę wiadomość
TP 31.07.2016
-
Dziewczyny jestem
już po wizycie, uh ale to były nerwy, dopiero ochłonęłam...
A więc oficjalnie ciąża potwierdzona!
Wielkość pęcherzyka wskazuje na 5-6 tydzień, na opisie widzę 1,5 cm, to chyba wielkość pęcherzyka. Ale ulga dziewczyny, tak się bałam, że będzie coś nie tak teraz tylko czekać na serduszko, lekarka powiedziała, że jeszcze na to za wcześnie.
Zaczynam się cieszyć na 100% dopiero terazantonna, CzarnaKawa, Alimak, domiszka, pigułka lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
A przy okazji wizyty było też kilka gorszych wiadomości, przede wszystkim dowiedziałam się że mam za wysokie tsh 3,6 (czego nie podejrzewałam, bo jest w granicach normy), podczas ciąży i starań nie powinno być większe niż 2,5, dlatego mam powtórzyć badanie i ewentualnie dostanę leki na okres ciąży.
Po drugie zrobiła mi się spora torbiel/cysta na jajniku z którego była owulacja. Lekarka mówi, żeby się nią w ogóle nie przejmować bo się wchłonie. Podobno takie zmiany są normalne jak się zachodzi w ciąże, duże zmiany hormonalne.17.07.2016
-
Alimak wrote:Współczuję CzarnaKawo <tuli> trzymaj kciuki oby ten mój cykl skończył się szczęśliwie to zabiorę od Ciebie połowę objawów (obiecuję!)
Ja nie mogę ogarnąć coś tego cyklu, testy ciągle negatywne a śluz już się zmienia w kremowy hmmm mam nadzieję, że owulka nie zrobi mi przykrości i jednak zamierza mnie odwiedzić
Alimak, trzymam Cie za slowo !!! Jak najszybciej zacIONSZ i wez czesc tych moich objawow, bo sama ze soba swira dostane...
22.07.2016 to był nasz WIELKI DZIEN
"wyluzować to można dopiero po śmierci "