'88 też się stara, a co! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
wiele imion nam się z kimś kojarzy i dlatego tak nie chcemy nazwać swojego dziecka. Ciężko się pozbyć uprzedzeń (w naszym przypadku ) dlatego chcemy wybrać takie imię, z którym nie mamy żadnych skojarzeń i te własnie są na wymienionej wcześniej przez mnie liście Chyba zostanie Aleksander, bo gdy spytałam męża jaki jest jego ulubiony piłkarz to odpowiedział, że Alexandro Del Piero więc to chyba znak
domiszka, bar lubią tę wiadomość
-
Mnie bardzo nie podoba sie AmelkA, nie wiem dlaczego. W sumie to bardziej przekomarza sie ze mna, bo jak sie zgodzilam na Marcelinke, to jednak, ze nie to imie, ale jak stanowczo mowie nie Amelce to bardzo na to imie sie upiera... taki przewrotny moj chlop
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 21:55
22.07.2016 to był nasz WIELKI DZIEN
"wyluzować to można dopiero po śmierci " -
Ja teraz tez tak czuje, ze nie ma co imienia wybierac, bo jak sie zobaczy dziecko to zupelnie inne imie sie pojawi. Tak miala moja kolezanka, cala ciaze wszyscy powtarzali: Zosia to Zosia bedzie taka itd, a jak urodzila to nagle jej sie to imie obrzydlo i inne dala swojej coreczce. Na ten moment nie mam faworytow, ale to jak moj szanowny malz upiera sie przy imieniu ktore mi bylo obojetne, nie bo nie, to teraz tak mocno mi sie nie podoba Amelka, ze szok...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 23:20
22.07.2016 to był nasz WIELKI DZIEN
Karola1988 wrote:wiele imion nam się z kimś kojarzy i dlatego tak nie chcemy nazwać swojego dziecka. Ciężko się pozbyć uprzedzeń (w naszym przypadku ) dlatego chcemy wybrać takie imię, z którym nie mamy żadnych skojarzeń i te własnie są na wymienionej wcześniej przez mnie liście Chyba zostanie Aleksander, bo gdy spytałam męża jaki jest jego ulubiony piłkarz to odpowiedział, że Alexandro Del Piero więc to chyba znak
jak mi się nie odwidzi to mój syn tez będzie nosił to imie.. kiedys tam
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Amelka ładnie imię, ale od kiedy dowiedziałam się że to nazwa ciężkiej choroby to patrzę na nie zupełnie inaczej :👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Ja pracowałam przez jakis czas w przedszkolu i było tam kilka Amelek i nie kojarzą mi się zbyt dobrze, to samo Oliwie...chyba po prostu za dużo ich było o Zośce nie wspomnę Za to z Zuzanną mam same pozytywne wspomnienia I gdyby była córeczka to tak bym ją nazwała
-
Karola, a tak jak Ty mowisz to mi Maja zbrzydlo, bo za duzo juz wszedzie. Moim najwiekszym problemem jest to, ze jedna forma imienia mi sie podoba, a druga nie, np Zosia slodko, a Zofia, Zoska juz mi sie z taka baba ze wsi kojarzy. Aleksander ze zdrobnieniem Aleks tak, ale Olek juz srednio. Bedzie ciezko
-
pigułka wrote:Karola, a tak jak Ty mowisz to mi Maja zbrzydlo, bo za duzo juz wszedzie. Moim najwiekszym problemem jest to, ze jedna forma imienia mi sie podoba, a druga nie, np Zosia slodko, a Zofia, Zoska juz mi sie z taka baba ze wsi kojarzy. Aleksander ze zdrobnieniem Aleks tak, ale Olek juz srednio. Bedzie ciezko
Własnie Aleks mi się podoba, Olek mniej ale bardzo lubię imię Ola wiec przezyłabym i to !pigułka lubi tę wiadomość
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Karola1988 wrote:wiele imion nam się z kimś kojarzy i dlatego tak nie chcemy nazwać swojego dziecka. Ciężko się pozbyć uprzedzeń (w naszym przypadku ) dlatego chcemy wybrać takie imię, z którym nie mamy żadnych skojarzeń i te własnie są na wymienionej wcześniej przez mnie liście Chyba zostanie Aleksander, bo gdy spytałam męża jaki jest jego ulubiony piłkarz to odpowiedział, że Alexandro Del Piero więc to chyba znak
AAAAAAAAAAAAA, moje dziecko musiałoby mieć na imię Edinson (*Cavani) lub Arjen (*Roben), jakoś nie widzę tego w polskich warunkach -
Ja mam w otoczeniu dużo Majek, znowu inna kumpela dała jednemu synkowi na imie Oliwier a drugiemu Franciszek i tak jakoś te dwa imiona nie pasują mi razem...
Franio mi się podoba, Staś jest fajnym imieniem, ale Stanisław już nie bardzo...
Piotruś mi się podoba, ale znowu mojemu Małżu źle się kojarzy... chyba kupię księgę imion i bedziemy tam szukać
Mnie znowu bardzo nie podoba się aleksandra, Aleksander, Ola. Ale bardziej Olek niż Aleksa wolę
Najbardziej mnie rozwalają polskie imiona, ale pisane przez V czy jakieś dziwaczne odmiany np. Violetta czy kiedyś szał był na Jesica, Dżesika... Imie brzmi ładnie, ale już napisane nie podoba mi się.22.07.2016 to był nasz WIELKI DZIEN
ja jestem ze śląska tutaj Dżesika, Brajan, Denis i Kewin robią furore
znajdzcie sobie grupę na FB:
Rubens był z Bytomia tam zawsze kazda ma na imię Dżesika a chłopak to BrajanekWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 11:09
pigułka lubi tę wiadomość
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Dziewczyny ja dopiero dzisiaj bo seans był o 19 i późno wróciliśmy, wiec tak film polecam super tylko wkurzalo towarzystwo z tyłu mieliśmy od razu recenzje na żywo no ale ogólnie warto obejrzeć.
-
domiszka to jesteśmy z sąsiednich województw, bo ja z opolskiego Ale tutaj raczej spotkałam się z samymi "normalnymi" imionami choć jak weszłam na stronę naszego szpitala to w galerii nowonarodzonych znalazłam "Shakirę" i "Ashanti"
domiszka lubi tę wiadomość
-
Karola1988 wrote:domiszka to jesteśmy z sąsiednich województw, bo ja z opolskiego Ale tutaj raczej spotkałam się z samymi "normalnymi" imionami choć jak weszłam na stronę naszego szpitala to w galerii nowonarodzonych znalazłam "Shakirę" i "Ashanti"
ja słyszałam Debora, Marszal, Martin, Sentia, Enola i wiele innych dziwnych z mojego oczywiscie punktu widzenia
ale Dżesika i Brajan to takie typowo śląskie ;Pelmalia lubi tę wiadomość
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Nie wiem skąd ludziom przychodzą do głowy takie imiona...słyszałam, że w zeszłym roku nazwano jedno dziecko Myszon...był też Żyraf...i nawet dziewczynka o imieniu Tradycja...u nas chyba temat imion juz zamknięty i zaczynaja sie poszukiwania wózków. Znalazłam jeden przepiękny...a z resztą co Wam będę tłumaczyć, otwórzcie linka: http://allegro.pl/raf-pol-wozek-margaret-3w1-gleboki-spacer-fotelik-i5074516247.html moja mama stwierdziła, że bardzo ładny ale tylko dla dziewczynki (mówię o tym pierwszym wzorze), bo kropeczki pasują tylko dziewczynce...a Wy jak myślicie? dziwnie wyglądałby chłopiec w tym czarno-białym wózku w kropki? Ja nie myślę racjonalnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 17:47