Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne '88 też się stara, a co! :)
Odpowiedz

'88 też się stara, a co! :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu zerkam codziennie ale coś nam tematy dziewuszki uciekły :).

• Monifah Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiorekkkk, jestem po 2 dniowej bardzo skąpej miesiączce, moja temp. teraz oscyluje od 3 dni jak znowu mierze po tym okresie 36,7-36,8, więc jest to dziwne. Jakoś nie wiem dziś kupiłam pre-test i jutro rano zrobie sikacza. Choc dziś moja euforia trochę opadła po tym jak wyguglowałam, że po 1 cyklu z braniem Duphastonu często miesiączki trwają po 2-3 dni.

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monifah rob test nic jeszcze nie jest przesadzone...trzymam kciukiO_O

Monifah lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Monifah Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś, zrobię test, ale dziś już się tak nie nakręcałam jak wcześniej :)
    Jutro dam znac jak mi wyszło

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiorekkkk wrote:
    Ja tu zerkam codziennie ale coś nam tematy dziewuszki uciekły :).
    No to wymyslmy jakis temat:)moze np.rozmawiajmy tez na inne tematy nie tylko testach i staranlach,to tez pozwoli nam nie myslec tylko o jednym...co Wy na to?i powtarzam jeszcze raz Czekam na zielone kropki:)
    Ktora zrobi mi mala przyjemnosc i oglosi 28 w moje urodzinki,ze ma II krechy:)?takie wiadomosci naprawde poprawiaja humor:)

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Another Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babeczki. Ja jutro wybieram się do gina po tabletki na wywołanie @. Nie chce sama przyjść, to trzeba mendę zmusić :p

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monifah wrote:
    Maniuś, zrobię test, ale dziś już się tak nie nakręcałam jak wcześniej :)
    Jutro dam znac jak mi wyszło
    czekam w takm razie na info:)

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Cześć babeczki. Ja jutro wybieram się do gina po tabletki na wywołanie @. Nie chce sama przyjść, to trzeba mendę zmusić :p
    moze ona jednak wziela,wolne na 9msc,co?

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Another Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wzięła na pewno :) Mam pewność na 100%, dlatego postanowiłam uderzyć do gina już jutro :)

bpz77ab.png
  • Monifah Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another, ale widzę, że ból miesiączkowy zaznaczasz, więc może już na dniach, ja raz miałam opóźniony kiedy zaczeliśmy się starac az 11 dni, jakos w 40 dniu cyklu przyszła

• Another Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za długa faza lutealna nie jest zdrowa. A jak już pisałam, 5 marca u gina byłam już po owu, obstawiam więc, że już z 20 dni minęło od owulacji. A bóle miesiączkowe mam już z dwa tygodnie w sumie, więc czas najwyższy coś z tym zrobić :( Z Pco mogę czekać na @ w nieskończoność :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 00:28

bpz77ab.png
  • kasiaiic Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisalam sie do innego lekarza na nfz. 1 kwietnia :)

Klara 28.12.2014
    Matylda 02.02.2017
  • Monifah Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam wszystkim w nowym dzionku, mogę oznajmic że nic z tego nie wyszło

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a63ae00575516240.html

na teście (pre test) znowu coś tam jest, ale już nie biorę tego do głowy, bo w takim dniu już gdyby miało coś być to byłaby gruba kreska a nie jakiś cień cienia. Miłego dzionka :)

Ja też zapisałam się do lekarza, ale miesiąc temu i dopiero na 23 kwietnia :) to prywatny gabinet przyjmujący też na nfz, pojdę tam 3 raz, bo koleżanka która nie dawno rodziła chodziła do niego, choc jest przyjemny itp, ale na żadne badania mnie nie skierował tylko dał ten duphaston, myślicie że przy tej wizycie po świętach jak znowu nic nie uda to po prosic go o skierowanie na badania? Czy u rodzinnego mogę też o takie badania poprosic jak na tarczyce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 08:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monifah a @ się dalej nie rozkręciła?? I temp dalej taka wysoka?? Może jeszcze na dniach się okaże że naprawdę to dzidziuś :) już różne przypadki widziałam na tym portalu :) a jak nie to po prostu może u Ciebie jest taka temp normalna?? Chyba że we wcześniejszych cyklach znacznie niższa to już sama nie wiem :) ale fajnie by było jak by to była fasolinka a cień cienia widziałam na tej fotce :) ja jak robiłam testy to nawet takiego cienia nie widziałam no chyba żę tylko w mojej wyobraźni:)

Miłego dnia dziewczynki

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że to chyba ten nasz zabiegany świat tak na nas działa. Przecież człowiek jest stworzony do 'rozmnażania' a nam jest tak cholernie ciężko...

U mnie dziś 5 dzień spóźnienia, temp 37 i @ brak. Więc jak narazie idzie w dobrym kierunku. Chociaż przeczytałam post Monifah o 11 dniowym spóźnieniu i się przeraziłam. No u mnie max spóźnienie to był skok z 30 dniowych cykli na 33 ale potem już zostały takie między 31 a 32.

Another lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z innej beczki pochwalę się swoim hobby :) dawno już nowych zdjęć nie zamieszczałam ale zaraz coś poszukam :)

http://xerrima.galeria.interia.pl/

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki ;) Ja dzisiaj w znacznie lepszym humorze jestem ;) Okazało się, że pomimo tego mojego przedziwnego tym razem cyklu owulka się uwidoczniła, a przynajmniej temperatura ją potwierdziła, dziś zaczęłam łykać dupka i czekam cierpliwie czekam ;) Mam nadzieję, że będzie niespodzianka ;) A co do innego tematu... Może trochę wyrzucimy z siebie negatywnych emocji co? Opowiedzcie o swoich hmmmm np teściowych? ;) Hihihi ;)

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monifah,a moze ovu byla pozniej i temu ta kreska taka blada?albo jeszcze masz za malo hormonku ciazy,bo jest ona po prostu mlodsza?puki @ nie ma to jest nadzieja:)Pamietaj nadzieja umiera ostatnia...
    co do tesciowych...hmmm...moja to zalezy jak wiatr zawieje...raz jest naprawde spoko,a raz masakra,no ale ma tylko jednego synka,choc ja mam zajebisty plus bo mieszkam od noej 700 km:)

macadamia lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Monifah Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie, myślę, że już nie mam o czym myślec, bo dziś moja tempka to z wczorajszego 36.8 na 36.3 więc nie ma co się łudzic. Okres miałam ten skąpy 2 dniowy i dalej nic nie było skończył się, dziś mam już 6 dc i będę tego się trzymała.
    Co do moich okresów, od grudnia kiedy zaczeliśmy się na powaznie starac (ja z obserwacjami ciała swojego) to cykl totalnie się rozregulował, miałam zawsze 28-30 dni a tu na przełomie tych 3 cykli wacha się od 40 do 36, więc masakra jednym słowem i właśnie ten duphaston niby ma mi pomóc w tym cyklu nie pomógł dostałam 36 dnia. Więc zobacze co pokaże mi kwiecień.

Co do tesciowej moja jest spoko, może nie pogadam z nią jak z mamą ale zawsze mogę na nią liczyc

Kochane jesteście tak poza tym :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 11:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monifah w takim razie powodzenia w nowym cyklu :) oby był szczęśliwy :)

A co do mojej teściowej to się nie wypowiadam :) książkę można napisać :)

Monifah, macadamia lubią tę wiadomość

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ