'88 też się stara, a co! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marzen, mamba gratuluję serdecznie
Enzunio na pewno będzie wszystko dobrze, choć rozumiem Twoje obawy. Ja genetyczne mam 27.12 i też troszkę się stresuję -
Haloooo Halooo
ósemeczki jesteście ?? U mnie nowy cykl
Jednak grudzień nie był mój
W tym cyklu mam spróbować z CLO, choć nie wiem czy to dobry pomysł.
Moja lekarka przepisała mi go w ciemno tzn, nigdy nie miałam badań krwi, a cykle raczej owulacyjne...
Dziś mój 3 dc na własną rękę zrobiłam hormony.
Trzymajcie kciuki
-
Po prawie pół roku nie obecności chyba czas powoli wrócić do was kochane pewnie nie wiele z was mnie kojarzy. Na razie zastanawiam się nad powrotem do starań nie to żebyśmy się zabezpieczali czy coś ale tak jakoś odpuscilam juz wole żyć z myślą że będziemy sami no nic trudno. Wszystkim zafasolkowanym gratuluję a reszta juz nie długo ujrzycie te ll kreseczki na testach.
MarliOne, Another lubią tę wiadomość
-
Another wyniki no nie wiem może histeryzuje jak to mówi mój Maż i Mama ( tylko z nimi na ten temat rozmawiam
)Niby wszystko w normie ale...
3 DZIEŃ CYKLU :
TSH 3,43 ( 0,25 - 5,0 )
FSH 6,31 ( 2,9 - 12,0 )
LH 7,2 ( 1,9 - 12,5 )
prolaktyna 27,67 ( 5-35 )
Estradil 35,53 ( 18-147 )
LH i FSH oki współczynnik 1,14 spoko.
Ale reszta a głównie TSH złe.
Po kryzysie weekendowym poszłam do mojej gin i oczywiście też nie widzi niby problemu. Wszędzie na forum dziewczyny piszą że takie TSH dla staraczki jest ZŁE !! musi być w okolicy -1 - 1,5. Oczywiście moja Doktor powiedziała że ona tak nie uważa jest w normie i wmawiam sobie niedoczynność itp. Mam regularne cykle,mam owulację wiec nie ma potrzeby interwencji endokrynologa.
Biore clo pół tabletki, w piątek ( 11 dc ) ide na monitoring.
Nie wiem czy to normalne ale od pierwszej dawki moje jajniki pulsują, cały dzień je czuje tak jak w okolicach owulacji, co chwile kłują.
Nie wiem co robić trochę boj się tej stymulacji -
ParasOlko wydaje mi się, że jeśli gin nie widzi w tym problemu to warto byłoby się udać do endokrynologa. Na pewno da coś na TSH (nie masz wysokiego wyniku, ale na Twoją prośbę na pewno przepisze lek) i da coś na obniżenie prolaktyny, bo wydaje mi się, że ją też warto trochę "spuścić" w dół. Ale według mnie wyniki nie są złe, mogłyby być napraaawdę dużo gorsze, wtedy byłoby się o co martwić, teraz nie ma
.
Kasiaiic trzymaj się dzielnie! Jesteśmy z Tobą duchem
Witam potforku, stęskniłam się za TobąMarta8880, kasiaiic lubią tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
ParasOlka:) ja mam podobne wyniki a TSH nawet wyższe 4,2. I jak bym słyszała mojego gina że nie ma czym się przejmować. Zwróciłam mu uwagę że czytałam że TSH powinien byc na poziomie 1 to powiedział że tak ale taki wynik to nie jest powód braku ciąży, a gdy ciąża już bedzie to wyniki nie zaburzy rozwoju dziecka bo w ciąży hormony i tak diametralnie skaczą i sie zmieniają i wtedy na bieżąco się reguluje.
No podwyższoną prolaktynę nic mi nie przepisał bo robiłam badania troche zestresowana i po 3 godz snu wiec mógł być niemiarodajny wiec w następnym miesiącu go powtórzę i jeśli będzie znów wysoki to wtedy będziemy go obniżać.
Wracając do TSH ja doprosiłam sie Euthyrox 25 (najniższa dawka) po 5-6 tygodniach dopiero się powtarza wyniki więc zobaczymy czy chodź odrobinę spadło.
A do endokrynologa warto i tak się przejść chociażby posłuchać jak drugi doktor ma opinie i może coś zadziała. Ja wizytę mam dopiero w drugiej połowie stycznia wiec zobaczymy.
Jak mi powiedział lekarz rodzinny "Jak by od TSH zależało zajście w ciąże to polowe populacji by nie było" a z opowiadań dziewczyn na forum nie z takimi TSH zachodziły nawet 5-6-7 i się udawało. Większy wpływ na brak ciąży to ta prolaktyna niż TSH
Tak na zakończenie dużo dziewczyn na forum dobrze radzi, inne to wróżą jak stare czarownice i gdyby tak sie słuchać to już bym musiała sobie miejsce na cmentarzu szukaćLekarz lekarzowi też nie równy, ale mimo wszytko oni kończyli medycyn nie ja
Ja staram się pozytywnie myśleć i nie załamywać. Chociażbym miała zrobić milion badań i zjechać wszystkich możliwych lekarzy doczekam sie swojej dzidzi ! O ![/url]
-
Dzięki dziewczyny
Marta zrobię tak jak mówisz mimo wszystko umówię się do endokrynologa dla swojego własnego spokoju . Na prolaktynę również zwracałam uwagę oczywiście dostałam odpowiedź że hiperprolaktyna to przede wszystkim szereg objawów których ja nie mam a nie tylko wynik krwi dają diagnozę, nie widzi problemu;/ Dużo czytam... może za dużo, ale co mam zrobić lubię wiedzieć sama wiele, słucham się grzecznie lekarki ale mam potrzebę włączenia własnej kontroli;) Łączy nas wszystkie jeden cel i dla większości najważniejsza misja życia ZOSTAĆ MAMĄ.
Na mnie spadło to jak grom z jasnego nieba, któregoś dnia rano wstałam i poczułam, w głowie i sercu że potrzebuje tylko Ciebie maluszku do szczęścia. Budujemy dom który był jeszcze niedawno mega priorytetem , teraz średnio interesuje mnie budowa.
Z zawodu jestem psychologiem i nigdy nie przypuszczałam że kiedykolwiek w sieci będe dzielić się takim rzeczami...SZOK teraz wiem że kobietę starająca się zrozumie TYLKO kobieta starająca się o dzieckoMarta8880, SuSie lubią tę wiadomość
-
ParasOlka:) też nigdy nie przypuszczałam że znajdę sie na forum, zawsze się wręcz nabijałam z takich wianuszków wzajemnej adoracji. Lecz gdy zaczęłam sie starać przez przypadek znalazłam to forum i przyznam dużo pomocy tutaj dostałam i odpowiedzi na wiele nurtujących pytań i od razu lepiej na duchu się zrobiło.
A wracając jeszcze do wyników dzisiaj przeczytałam na forum że dziewczyna zaszła w ciążę z TSH 7 i za parę tygodni rodzi zdrowe dziecko, więc nie dajmy sie zwariowaćMój lekarz powiedział mi że jakiekolwiek problemy hormonalne można brać pod uwagę jeśli mamy zaburzenie miesiączkowania itp. a takich nigdy nie miałam, i najszybciej w ciąże jest zajść przez monitoring cyklu bo wtedy widać czy są jajeczka i odpowiednio pękają. (Od stycznia będę chodzić na monitoring i mam nadzieję że się w styczniu uda
p.s wyślij męża na badanie nasienia , ja swojego wysłałam i wyszło że za powolne są plemniki dlatego teraz pakuje w niego wszystskie możliwe pakiety witaminParasOlka:) lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny